Pregatirea de instante multiple pentru imprimarea unui sticker
06.01.2009
In acest tutorial vei invata cum sa creezi instantele pentru imprimarea unui sticker, in Adobe Illustrator.
5956 afisari 0 Rating (6 voturi) 25 min

In acest tutorial vei invata cum sa creezi instantele pentru imprimarea unui sticker, in Adobe Illustrator. Utilizand aceasta metoda vei putea sa modifici toate copiile din pagina prin editarea originalului. Pe parcursul procesului vei observa cum te poate ajuta optiunea Graphic Styles Palette.

Prezentarea imaginii finale

Imaginea urmatoare este designul final la care vei ajunge dupa ce vei parcurge pasii specificati in acest tutorial.

Pasul 1: Deschide un nou document

Mergi la optiunea File > New pentru a deschide noul document. Dupa cum poti vedea, este creat un document A4, in format landscape, CMYK asa cum va fi printat. Defineste parametrii si apasa pe OK.

Pasul 2: Designul tau

Deseneaza stick-erul, cartea de vizita, flyerul sau ceea ce doresti sa creezi si pozitioneaza desenul in zona de lucru.

Pasul 3: Indicatoare pentru decupaj

Pentru a te asigura ca vei decupa corect sticker-ul dupa ce l-ai printat, va trebui sa adaugi cateva indicatoare desenului. Selecteaza fundalul obiectului principal si foloseste optiunea Filter > Create > Cropmarks.

Pasul 4: Repozitionand indicatoarele

Indicatoarele standard pe care Adobe Illustrator le creeaza in acest fel sunt prea mari pentru ceea ce doresti tu sa realizezi; la urma urmei, tu vrei sa distribui cat mai multe stickere pe o pagina A4. Le poti stabili setandu-ti mai intai din tastatura optiunea Increment la 2 mm. Poti face acest lucru cu ajutorul optiunii Illustrator > Preferences, unde introduci valorile date in imaginea urmatoare.

Apoi foloseste intrumentul Direct Selection pentru a aduce fiecare punct extern de 10 mm in interior ( cinci apasari succesive pe sagetile din tastatura ) si fiecare punct intern va fi adus mai spre interior cu 2 mm.

Pasul 5: Marginile spatiului…

Cand decupezi ceea ce ai imprimat este mai bine sa lasi o margine in jurul desenului de aproximativ 3 mm. Selecteaza din nou fundalul obiectului principal. Mergi la optiunea Effect > Path > Offset Path si introdu in fereastra Offset Path valoarea de 3 mm. Nu este nevoie sa extinzi acest efect, il vei edita la sfarsit daca va fi necesar.

Pasul 6: Grupare si repozitionare

Selecteaza toate elementele acestui desen si grupeaza-le. Pozitioneaza gruparea in partea stanga de sus a spatiului de lucru. Vizionarea desenului (View > Show Page Tiling) in acest moment te poate ajuta sa eviti pozitionarea unui element in afara zonei de imprimare. Marginea paginii este marcata punctat.

Pasul 7: Duplicarea

In fereastra de Transform Effect creeaza o copie si pozitioneaz-o in directie orizontala spre dreapta, la 140 de mm. Va trebui sa realizezi acest pas din tastatura, deoarece este putin probabil ca sliderul sa poata fi modificat pentru a ajunge la aceasta valoare. Asigura-te ca ai verificat imaginea imprimarii si in acest fel poti fi sigur ca duplicatul nu depaseste marginile paginii.

Pasul 8: Multiplicarea

Odata pozitionata copia orizontala trebuie sa distribui cateva copii si pe restul paginii. Selecteaza originalul si mergi la optiunea Effect > Distort & Transform > Transform. Vei fi avertizat ca esti pe cale sa aplici o a doua ipostaza a efectului. Exact aceasta este ideea, daca vei da click pe Apply New Effect.

Pasul 9: Introducerea valorilor

Fereastra Transform Effect se va deschide inca o data. De aceasta data vei alege sa faci doua copii si sa le muti pe verticala la -60 de mm. Aceasta valoare negativa iti va muta imaginea in partea de jos.

Pasul 10: Verificarea

In acest moment trebuie sa stii ca ai un singur obiect, multiplicat vizual. Optiunea Control+Y iti va certifica acest lucru. Asta inseamna ca orice modificare vei efectua asupra originalului, ea va aparea si pe duplicate. Pentru a face duplicatele independente de original foloseste optiunea Object > Expand Appearance.

Pasul 11: Salvare pentru o zi ploioasa

Daca vei avea nevoie sa repeti acest proces in viitor poti salva efectul folosind optiunea Graphic Styles Palette. Mai intai va trebui sa deschizi fereastra de aparenta.(Window > Appearance)

Pasul 12: Drag 'n' Drop

Acum deschide paleta Graphic Styles cu optiunea (Window > Graphic Styles). Avand obiectul selectat vei vedea atributele grupului de aparitie in fereastra Appearance Palette. Trage iconita langa grup in paleta de culori Graphic Styles si va fi creat un nou stil cu atributele obiectului tau.

Pasul 13: Totul intr-un nume

Atribuie stilului tau un nume facand dublu-click pe iconita din paleta Graphic Styles. In fereastra Graphic Style Options care apare introdu un nume la alegere (ex:multiple stickers) si apasa pe OK.

Concluzie

Astfel ai obtinut o pagina A4 cu stickere (dinamice) gata de imprimare. Ai parcurs cativa pasi simpli, dar care cer indemanare si ai obtinut un rezultat final satisfacator.

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.