Cum sa printam cu Lightroom 3 - Tutorial video
02.11.2009
Am fotografiat, am editat, acum e timpul sa printam. Ca orice program de editare foto, Lightroom cuprinde si functionalitati de printare. In cele ce urmeaza iti voi arata cateva template-uri pentru print, cum sa-ti creezi propriul template si cum sa setezi imprimanta.
6772 afisari 0 Rating (4 voturi) 20 min

Am fotografiat, am editat, acum e timpul sa printam. Ca orice program de editare foto, Lightroom cuprinde si functionalitati de printare. Deci, in ce format sa imprimam? Wow... sunt zeci de posibilitati. In cele ce urmeaza iti voi arata cateva template-uri pentru print, cum sa-ti creezi propriul template si cum sa setezi imprimanta.

Pe langa functionalitatile prezentate mai jos, in tutorialul video iti voi arata si cum sa creezi un nou template folosind Custom Package, disponibil numai pentru  Adobe Photoshop Lightroom 3 Beta.Urmareste acest tutorial si pe YouTube

Pasul 1

Deschide Lightroom 3 Beta (Daca ai o versiune mai veche, poti incerca versiunea 3 Beta de aici http://labs.adobe.com/technologies/lightroom3/).


Pasul 2

Acceseaza sectiunea |Print|  din coltul dreapta sus. Daca ai o versiune mai veche de Lightroom , vei observa ca in aceasta versiune Beta apare optiunea Custom Package. Aceasta duce printarea la un alt nivel deoarece iti permite sa aranjezi usor mai multe fotografii pe o pagina.


Pasul 3

Lightroom are cateva template-uri predefinite, dar pana acum nu am vazut pe nimeni sa foloseasca aceste template-uri. Majoritatea le construiesc de la zero.


Pasul 4

Aici am selectat 3 fotografii pe care le-am inserat in canvas si am folosit un template presetat. Daca duci mouse-ul peste un nume de template, in fereastra preview vei vedea asezarea in pagina a fotografiilor.


Pasul 5

Pentru ca majoritatea inca nu au trecut la Adobe Photoshop Lightroom 3 Beta, iti voi arata cum sa editezi un template din libraria Lightroom. Selecteaza din Template Browser template-ul Maximize Size.


Pasul 6

In panoul din dreapta bifeaza Zoom to Fill si  in sectiunea Layout editeaza marginile fotografiei.  Am lasat implicit formatul paginii letter si am folosit distanta de 0.26 inch pentru marginile stanga-dreapta si sus, si 1 inch pentru partea de jos.


 INFO 1   Pentru a accesa fereastra cu setarea paginii apasa pe butonul Page Setup ...


Pasul 7

Acest pas este numai pentru cei care folosesc varianta 3 Beta. Pentru a schimba culoarea fundalului, bifeaza Page Background Color  apoi selecteaza culoarea dorita. In mod implicit, culoarea fundalului este alba.


Pasul 8

Pentru a introduce un text sau logo-ul tau, bifeaza optiunea Identity Plate si seteaza unghiul in care sa fie inserat textul sau logoul.


Pasul 9

Da click pe cuvantul Lightroom din sectiunea Identity Plate, apoi din meniu selecteaza optiunea Edit...


Pasul 10

Pentru a introduce un text, scrie-l in casuta de text, apoi selecteaza fontul si confirma modificarea apasand pe butonul OK.


Pasul 11

Pentru a introduce un logo, repeta pasul 9, apoi selecteaza Use a graphical identity plate. Apasa pe Locate File... pentru a selecta logoul, apoi confirma apasand pe OK.


Pasul 12

Lightroom iti da posibilitatea sa printezi la o imprimanta sau sa exporti o imagine JPEG. Aici depinde de tine … daca doresti sa printezi, alege Printer, apoi apasa pe Print One.


Pasul 13

Pentru a exporta un fisier JPEG, selecteaza JPEG, apoi alege calitatea fisierului JPEG si apasa pe butonul Print to File...

Iata rezultatul:

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.