Folosirea presetarilor pentru editare foto - Tutorial video
28.10.2009
In primul articol scris de mine pentru sectiunea Lightroom spuneam ca Adobe Photoshop Lightroom® este esential pentru munca de zi cu zi si te ajuta la fluidizarea proceselor de importare, procesare imagine, gestionare si prezentare a lucrarilor tale. Am vazut cum se importa, acum sa vedem cum se proceseaza o imagine in Lightroom folosind presetarile programului si cum iti poti crea propriile presetari.
10186 afisari 2 Rating (7 voturi) 25 min

In primul articol scris de mine pentru sectiunea Lightroom spuneam ca Adobe Photoshop Lightroom® este esential pentru munca de zi cu zi si te ajuta la fluidizarea proceselor de importare, procesare imagine, gestionare si prezentare a lucrarilor tale. Am vazut cum se importa, acum sa vedem cum se proceseaza o imagine in Lightroom folosind presetarile programului si cum iti poti crea propriile presetari.Urmareste acest tutorial si pe YouTube

Pasul 1

Deschide Adobe Photoshop Lightroom si selecteaza fotografia pe care vrei sa o prelucrezi.


Pasul 2

In meniul din dreapta-sus apasa pe |Develop|. In partea din stanga va aparea o fereastra cu mai multe sectiuni: Presets, Snapshots, History si Collections. In sectiunea Presets, ai doua categorii: Lightroom Presets si User Presets. Da click pe sageata pentru a vedea optiunile fiecareia.


Pasul 3

Daca muti mouse-ul peste o presetare, in fereastra mica de preview vei vedea o mica previzualizare care te ajuta sa iti faci o idee despre optiunea respectiva inainte de a o aplica.


Pasul 4

Daca dai click pe o optiune, Lightroom va aplica acea presetare imaginii tale.

 INFO 1   Pentru a reseta fotografia, rasfoieste presetarile pana ajungi la General – Zeroed, ceea ce inseamna ca toate modificarile au fost readuse la 0 (forma initiala).


Ok ... am aplicat o presetare... ne-a placut... acum e timpul sa ne salvam munca si sa trecem mai departe la alta fotografie.


Pasul 5

Click dreapta pe imaginea thumbnail, apoi mergi la Export > Burn Full-Sized JPEGs.

Dar nu am terminat aici ... Sa zicem ca am facut niste modificari acestei presetari. Si chiar am facut.

Dupa cum vezi, am modificat valorile temperaturii, nuantei, am schimbat contrastul si luminozitatea. Toate bune si frumoase pana aici. Am facut modificarile si ne-am salvat munca... dar ce ne facem daca dorim sa aplicam aceeasi presetare si altei fotografii? Incepem iar sa modificam valorile temperaturii, nuantei etc? Raspunsul este NU.


Pasul 6

Pentru a salva setarile tale, da click pe semnul + din dreapta sectiunii Presets.


Pasul 7

Deoarece fotografia este pe tenta albastra, iti da senzatia de rece, deci am numit aceasta presetare Ice Cold.  Completeaza numele presetarii. De cele mai multe ori Lightroom ghiceste bine Auto Tone-ul si balansul de alb, dar le las debifate in cazul acesta. Mai jos ai sectiunea Settings.  Daca stii ca ai facut foarte multe modificari si nu iti mai amintesti care anume … te sfatuiesc sa le lasi bifate pe toate. Dupa ce ai terminat, apasa pe butonul Create.


Pasul 8

In categoria User Presets din sectiunea Presets o sa iti apara presetarea proaspat creata la pasul 7.

Acum ca am salvat presetarea, e timpul sa o incercam.

Pasul 9

Selecteaza alta imagine si aplica presetarea create de tine.


E voila! Merge perfect. Tot ce trebuie sa faci acum este sa salvezi ce ai lucrat.

Nu uitati sa comentati acest tutorial si daca va place sa il si notati.

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.