Accentuarea ridurilor pentru un portret dramatic
17.09.2009
Toată lumea încearcă să reproducă o fotografie cu un portret al unui om bătrân şi trist. În acest tutorial veţi afla cum să întrebuinţaţi Photoshop pentru a face ridurile din fotografia iniţială să pară mai dramatice.
9239 afisari 2 Rating (5 voturi) 30 min

Toată lumea încearcă să reproducă o fotografie cu un portret al unui om bătrân şi trist.

În acest tutorial veţi afla cum să întrebuinţaţi Photoshop pentru a face ridurile din fotografia iniţială să pară mai dramatice.


Pasul 1

Mai întâi trebuie să deschideţi o fotografie cu un portret, în care ridurile sunt evidenţiate. Acest efect funcţionează şi asupra fotografiilor în care apar oameni tineri, cu pielea netedă, dar cel mai bine se vede asupra unui portret cu riduri. Pentru a deschide o imagine, alegeţi File > Open, căutaţi imaginea şi apoi apăsaţi pe OK.


Culori murdare


Pasul 2

Mai întâi trebuie să modificaţi culoarea astfel încât să se potrivească efectului sumbru şi pielii cu riduri. Pentru a face acest lucru veţi adăuga un layer de corecţie alb-negru. Apăsaţi pe butonul New Adjustement Layer, apoi alegeţi optiunea Black&White. Dacă nu aveţi această opţiune sau dacă folosiţi Photoshop CS2, puteţi utiliza Hue/Saturation.

Se va deschide o fereastră cu titlul Black&White, în care trebuie să apăsaţi pe butonul Ok fără a modifica setările. Dacă aţi adăugat Hue/Saturation, singura modificare pe care trebuie să o faceţi este să diminuaţi valoarea saturaţiei la -100 şi apoi să apăsaţi OK.

Pasul 3

Acum că aveţi layerul de corecţie, trebuie să îl îmbinaţi cu imaginea astfel încât să restabiliţi culorile. Puteţi realiza acest lucru doar schimbând Blending Mode la Overlay. Din panoul Layers, apăsaţi pe meniul drop down şi selectaţi Overlay.

Layerul dumneavoastră ar trebui să aibă acum o luminozitate dură.

Evidenţierea ridurilor

Acum că aţi terminat de prelucrat culorile, trebuie să faceţi ridurile să pară cât mai dramatice. Filtrul pe care trebuie să îl folosiţi pentru acest lucru este Plastic Wrap.

Pasul 4

Din panoul Layers selectaţi layerul Background.

Apăsaţi pe Ctrl+J pentru a duplica layerul. Acum ar trebui să aveţi două layere, noul layer fiind numit Background copy.


Pasul 5

Aplicaţi filtrul Plastic Wrap, accesând Filter>Artistic>Plastic Wrap din meniul principal.

În fereastra cu titlul Plastic Wrap, veţi introduce setările care apar în imaginea următoare.


Pasul 6

Pentru a îmbina acest layer cu cele aflate sub el, trebuie sa îl setaţi ca Multiply. În acest mod, veţi întuneca culoarea pielii pentru a-i da un aspect întunecat şi murdar. În panoul Layers, selectaţi opţiunea Multiply din meniul drop down şi veţi obţine ceva asemănător cu imaginea de mai jos.


Pasul 7

Mai este puţin până la final. Efectul dramatic al pielii a fost adăugat întregii imagini şi acum trebuie să ascundeţi zonele care nu fac parte din portret.

Pentru a face acest lucru apăsaţi pe butonul Add Layer Mask din panoul Layers.

Acum ar trebui să aveţi o mască pentru acel layer.

Pasul 8

Selectaţi instrumentul Eraser din panoul de instrumente (Tools).

Dacă daţi click dreapta pe imagine, vor apărea setările pentru radieră. Folosiţi o dimensiune cât mai mare şi setaţi Hardness la 100%.

Acum puteţi începe să ştergeţi zonele din jurul portretului.


Rezultatul final


Iată rezultatul efectului pe care l-aţi adăugat. Acum că ştiţi să creaţi acest efect, încercaţi să îl folosiţi cumpătat, deoarece mulţi fotografi devin dependenţi de acest efect şi îl utilizează în mod excesiv.

Ca o ultimă observaţie, trebuie să modificaţi puţin şi zona din jurul portretului pentru a se potrivi cât mai bine cu imaginea creată. În acest exemplu, zona din jur a fost întunecată şi a fost redusă saturaţia pălăriei.


Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.