Efect de schita in Photoshop
05.07.2012
Cu totii stim vederile sau cartile postale cartonate, cu o textura hasurata, in relief. Vom incerca in acest tutorial sa reproducem acea textura, creand astfel un efect de schita pe imaginea noastra.
13037 afisari 0 Rating (3 voturi) 15 min

Cu totii stim vederile sau cartile postale cartonate, cu o textura hasurata, in relief. Vom incerca in acest tutorial sa reproducem acea textura, creand astfel un efect de schita pe imaginea noastra.Urmareste acest tutorial si pe YouTube

Precizez de la inceput ca toate setarile si valorile folosite pe parcursul tutorialului, corespund unei imagini initiale cu o rezolutie de 72 dpi. La o rezolutie mai mare, efectul nu va fi la fel de pronuntat. Mai jos este imaginea folosita la acest tutorial.

Fotografie realizata de Monica Marcov

Incepem prin a duplica layer-ul cu imaginea si prin a-l desatura: Image -> Adjustments -> Desaturate sau Ctrl+Shift+U.

Aplicam filtrul High Pass cu o valoare a razei de 2px: Filter -> Other -> High Pass.

Avand acelasi layer selectat, deschidem fereastra de Levels (Image -> Adjustments -> Levels sau Ctrl+U) si modificam valorile pentru Shadow Input Level, Midtone Input Level si Highlight Input Level ca in imaginea de mai jos. Valorile nu trebuie sa fie identice, insa rezultatul trebuie sa fie acelasi.

Schimbam Blending Mode la Overlay pentru acest layer si ii setam opacitatea la jumatate.

In continuare duplicam din nou primul layer, cel cu imaginea originala, si ii aplicam filtrul Cutout (Filter -> Artistic -> Cutout)cu urmatoarele setari: Number of Levels si Edge Fidelity la maxim, iar Edge Simplicity la minim.

Din meniul Filter -> Noise selectam Add Noise... si alegem Amount de 5%, o distributie de tip Gaussian si bifam Monochromatic.

Din meniul Filter -> Blur alegem Motion Blur... cu un unghi de 45° si o distanta de 10px. Asa cum spuneam la inceput, setarile sunt facute pentru o imagine la o rezolutie de 72 dpi. Daca rezolutia creste, ar trebui sa crestem valoarea distantei in mod proportional.

Pentru a evidentia putin efectul, din meniul Filter -> Sharpen selectam Sharpen si repetam o data. Apoi setam opacitatea layer-ului la 50%.

Selectam layer-ul original si ii aplicam filtrul Cutout, exact cum am procedat mai devreme. De asemenea aplicam in aceeasi ordine si Add Noise si Motion Blur, doar ca de aceasta data vom seta un unghi de -45°. Continuam procesul si aplicam Sharpen de doua ori si am obtinut imaginea finala.

Am salvat intregul proces sub forma unei actiuni automate (puteti citi despre cum se realizeaza acest lucru in tutorialul Folosirea actiunilor automate in Photoshop) si am aplicat efectul rezultat asupra altei imagini. Actiunea o puteti descarca folosind link-ul de Download de la inceputul tutorialului.

Fotografie realizata de Monica Marcov
Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.