Efect dramatic in Photoshop
16.07.2012
Prin parcurgerea tutorialului vom transforma o imagine calda, ce inspira calmitate, intr-una diametral opusa, dramatica, cu tonuri sumbre si nuante intunecate, folosindu-ne cu precadere de Adjustment Layers si Blend Mode.
40440 afisari 2 Rating (3 voturi) 25 min

Prin parcurgerea tutorialului vom transforma o imagine calda, ce inspira calmitate, intr-una diametral opusa, dramatica, cu tonuri sumbre si nuante intunecate, folosindu-ne cu precadere de Adjustment Layers si Blend Mode.Urmareste acest tutorial si pe YouTube

Fotografie realizata de Monica Marcov

Incepem prin a duplica layer-ul initial apoi prin a-l duplica pe cel rezultat. Pe cea de-a doua copie, aplicam un filtru High Pass (Filter -> Other -> High Pass...) cu o raza de aproximativ 9px.

Ii setam Blend Mode la Soft Light apoi avand ambele layer-e de copie selectate, din meniul Layer alegem Merge Layers (Ctrl + E).

Cu layer-ul rezultat selectat, din meniul Layer alegem New Adjustment Layer -> Levels... si introducem valorile ca in imaginea de mai jos. Crestem valoarea la Shadow input level (21)si o scadem putin la Highlight input level (242).


Repetam procesul de adaugare a unui adjustment layer, insa alegem Curves, iar pentru canalul rosu tragem de curba in asa fel incat sa semene cu cea de mai jos.


Similar pentru canalul verde si cel albastru.


Setam in Foreground Color un verde (chiar #00FF00 de exemplu) apoi adaugam inca un adjustment layer, insa cu Hue/Saturation, unde folosim valorile din imagine (H: 120, S: 18, L: 0), si ne asiguram ca bifam Colorize.

Setam Blend Mode la Soft Light si continuam prin crearea unui alt adjustment layer cu Exposure (Exposure de 0.2, Offset de 0.0 si Gamma Correction de 0.89).


Setam in Foreground Color un albastru si cream inca un adjustment layer cu Hue/Saturation cu valorile din imaginea de mai jos (H: 191, S: 16, L: 0). Apoi ii setam acestui layer opacitatea la 36%.

Setam in Foreground Color un galben si adaugam un al treilea layer de ajustare cu Hue/Saturation (H: 42, S: 25, L: 0).

Setam Blend Mode la Soft Light si opacitatea la 62%.

Cream un adjustment layer folosind Color Balance si folosim setarile din imaginea de mai jos (Cyan-Red: +14, Magenta-Green:-20 si Yellow-Blue:+18).

Selectam layerul copie pe care il avem din pasii anteriori, si din meniul Filter alegem Lens Correction... unde, in modul Custom nu schimbam decat valoarea la Vignette Amount in -50. Aceasta setare ne va intuneca putin colturile imaginii.

Si efectul dramatic pentru imaginea noastra este gata. Actiunea in Photoshop pentru acest tutorial o puteti descarca folosind link-ul de download de la inceputul tutorialului.

Imaginea finala
Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.