Felicitare de Craciun in Photoshop
23.12.2009
In acest tutorial vei invata cum sa creezi o felicitare de Craciun deosebita pentru cunoscutii si prietenii tai. Pentru a parcurge acest tutorial trebuie sa fii familiarizat(a) cu panoul Layers, utilizarea mastilor, selectiilor si transformarilor simple, precum si a altor unelte de baza din Photoshop, cum ar fi Eraser si Brush Tool.
14341 afisari 3 Rating (15 voturi) 1 h

In acest tutorial vei invata cum sa creezi o felicitare de Craciun deosebita pentru cunoscutii si prietenii tai. Pentru a parcurge acest tutorial trebuie sa fii familiarizat(a) cu panoul Layers, utilizarea mastilor, selectiilor si transformarilor simple, precum si a altor unelte de baza din Photoshop, cum ar fi Eraser si Brush Tool.

Mai jos poti vedea imaginea finala pe care am obtinut-o.


Sa incepem!

Pasul 1

In meniul principal, mergi la File > New (Ctrl+N) si creeaza un document nou avand dimensiunile 1200x800 px, colorand fundalul cu orice culoare doresti in afara de alb si negru.

Pasul 2

Cu unealta Lasso Polygonal (L), deseneaza doua forme (fiecare forma avand layerul propriu) si umple-le cu negru, respectiv alb, ca in imaginea de mai jos.

In continuare, pentru a gestiona mai usor layerele, in panoul Layers (F7) vom crea un grup numit felicitare :D.

Pasul 3

Tinand apasata combinatia de taste CTRL+T, da click dreapta si selecteaza optiunea Warp din meniul pop-up.


Avand activat modul Warp, ridica usor de colturile de jos ale formei albe, dupa cum poti observa in imaginea de mai jos.

Repeta acest pas si pentru celalalt layer (negru), tragand de colturile de sus.

Pasul 4

In panoul Layers, asigura-te ca ai selectat layerul alb, apoi da dublu click pe el pentru a deschide fereastra Blending Options. Apoi, selecteaza optiunea Drop shadow si introdu valorile de mai jos (valorile depind de felicitarea fiecaruia).


Pasul 5

Apasa CTRL+Click pe layerul alb (vei observa ca forma alba e selectata), apoi adauga-i un gradient linear gri inchis-gri deschis asa cum poti observa in imaginile de mai jos.Pasul 6

Creeaza un nou layer si aseaza cele doua forme una langa alta, apoi da CTRL+Click pe cea alba. Tinand apasate tastele CTRL+Shift, da click si pe cea neagra. Vei observa ca a fost selectata intreaga forma. Cu acelasi gradient pe care l-ai folosit la pasul anterior, trage cu mouse-ul de la stanga spre dreapta.Pasul 7

Creeaza un nou grup si denumeste-l componente. In continuare am folosit o textura cu gheata, dar poti utiliza ce imagine doresti. Deschide imaginea cu textura in Photoshop, apoi da Ctrl+click pe layerul respectiv si din meniul de sus acceseaza Edit > Copy.

Creeaza un layer nou in grupul componente si asigura-te ca este selectat in panoul Layers. Apoi, mergi la Filters >Vanishing point si defineste un plan asemanator cu cel din imaginea de mai jos. Dupa ce ai terminat, apasa CTRL+V pentru a aseza imaginea cu textura in planul respectiv, apoi apasa pe butonul OK.


Iata ce vei obtine:


Pentru a definitiva efectul, aplica o masca acestui ultim layer utilizand un gradient liniar, astfel incat coltul din dreapta sus sa fie ceva mai transparent, apoi seteaza-i modul de afisare (Blending Mode) la Softlight.


Pasul 8

Vom crea doua layere noi in grupul componente. Mai intai, deschide o imagine cu nori si copiaz-o in documentul tau, apoi cu unealta Eraser (E) sterge din imagine cat crezi de cuviinta, astfel incat sa pastrezi portiunile de interes.


Deschide si o imagine cu luna si copiaz-o in document, apoi adauga-i o masca astfel incat sa arate ca in imaginile de mai jos.Pasul 9

Deschide o imagine cu un peisaj de iarna si copiaz-o intr-un layer nou din grupul componente.

Avand acest layer selectat, tine apasate tastele Ctrl+T, apoi da click dreapta pe imagine si selecteaza optiunea Skew din meniul pop-up. Utilizeaza aceasta optiune pentru a inclina imaginea astfel sa se potriveasca cat mai bine peste forma de sus.


In continuare, apasa Ctrl+Click pe intreaga forma din grupul felicitare, apoi Ctrl+Shift+I pentru a inversa selectia si in final Delete si CTRL+D pentru a deselecta.
Apoi, creeaza o masca pentru a ascunde o parte din imagine dupa cum poti vedea mai jos.


Cu unealta Lasso avand Feather de 20px, deseneaza o forma rotunda si mergi in meniul de sus la Filter >Render >Clouds.


Dupa ce ai aplicat filtrul Clouds, seteaza modul de afisare al layerului la Hard light si redu-i opacitatea la 34%.


Pasul 10

In continuare, vom adauga textul "Craciun Fericit.". Pentru aceasta, am folosit un font stilizat de tip scris de mana. In panoul Layers, da dublu click pe layerul cu textul pentru a deschide fereastra Layer Style, apoi aplica-i setarile prezentate mai jos.


Pasul 11

Deschide o imagine cu un stilou, apoi indeparteaza-i fundalul si aseaza-l intocmai cum arata imaginea de mai jos.Dupa ce ai pozitionat stiloul, creeaza un layer nou si adauga (de la punctul din text si pana la varful penitei) mici puncte albe, apoi aplica-le urmatoarele efecte.Pasul 12

Creeaza un nou grup si numeste-l stele. Cauta pe net un set de pensule cu stele si aplica doar cateva pe imaginea ta, utilizand valorile din imaginea de mai jos.


Pasul 13

Adauga un nou grup de layere si denumeste-l masa. In panoul Layers, muta acest nou grup inaintea primului layer numit background. Deschide o textura de lemn (daca este nevoie ii poti inchide putin culoarea) si copiaz-o intr-un layer nou din grupul masa.


Utilizand optiunea Perspective (Edit > Transform > Perspective), prelucreaza textura de lemn astfel incat sa arate ca o masa.Acum deschide o imagine cu un oras pe timp de noapte, apoi incetoseaz-o aplicandu-i filtrul Gaussian Blur (Filter >Gaussian Blur) cu valorile de mai jos.In final, ascunde marginile acestor layere si lasa doar centrul vizibil cu ajutorul unui gradient radial, negru spre transparent.


Pasul 14

Creeaza un nou grup de layere si denumeste-l personaje. Apoi, deschide o imagine cu un omulet de zapada, decupeaza-l si aseaza-l pe felicitare, aplicandu-i o mica umbra in partea de jos cu unealta Burn (O).Pasul 15

Deschide o imagine cu Mos Craciun, decupeaza-l si aseaza-l in compozitie.Pasul 16

Creeaza un nou layer in grupul personaje si cu un Brush (B) de 3px traseaza o linie sub sania lui Mos Craciun.Duplica acest layer. Avand selectat layerul duplicat, adauga-i o masca si cu un o pensula soft sterge usor din linia de puncte, astfel incat stralucirea celor de sub sanie sa se piarda odata cu sirul de puncte.


Ultimul lucru pe care trebuie sa il faci este sa-i aplici layerului de puncte un efect Outer Glow.


Rezultatul final

Mai jos poti vedea felicitarea pe care am obtinut-o parcurgand etapele prezentate in acest tutorial. Pentru a descarca sursa .psd, acceseaza linkul din partea de sus a paginii.


Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.