Prelucrare portret in Photoshop
11.08.2010
Cu ajutorul acestui tutorial veti putea transforma un portert intr-o imagine cu totul diferita si speciala.
18763 afisari 1 Rating (6 voturi) 45 min
Acest tutorial a fost publicat in
Photo Magazine, iunie 2010
 

Pasul 1

Deschideti imaginea pe care doriti sa o prelucrati in Photoshop, apoi, in panoul Layers (F7), selectati layerul cu fotografia si deblocati-l. Creati o copie a layerului apasand tastele Ctrl+J (Layer > Duplicate Layer) ai setati-i modul de afisare la Screen.


Pasul 2

Selectati layerul de deasupra si adaugati-i o masca colorata in negru (Layer > Layer Mask > b). Utilizand o pensula rotunda de dimensiuni mici si o nuanta gri deschis sau alb, desenati in masca deasupra ochilor pentru a le mari luminozitatea.


Pasul 3

In panoul Layers, selectati cele doua layere si apasati tastele Ctrl+E pentru a le uni intr-unul singur. Deasupra layerului nou creat, adaugati un layer de ajustare Channel Mixer (Layer > New Adjustment Layer > Channel Mixer). In fereastra care se deschide, bifati optiunea Monochrome si modificati valorile Red, Green si Blue la +50,+50 si respectiv +32.


Pasul 4

Setati modul de afisare al layerului Channel Mixer la Multiply. Veti observa ca fotografia devine foarte inchisa.

Pentru a o corecta, mergeti la Image > Adjustments > Shadow/Highlight, bifati optiunea Show More Options si mariti valoarea Radius la 120 px.


Pasul 5

La fel ca la pasul 3, uniti cele doua layere intr-unul singur. Selectati unealta Dodge (O), setati Range la Highlights si Exposure la 50%. Pictati deasupra irisului pentru fiecare ochi in parte pentru a le deschide si mai mult nuanta.


Pasul 6

Creati o copie a layerului, apoi selectati layerul de deasupra si aplicati-i filtrul High Pass (Filter > Other > High Pass). In functie de rezolutia si dimensiunea fotografiei, modificati valoarea Radius intre 100 si 200px, apoi setati modul de afisare al layerului la Soft Light, marind astfel contrastul imaginii.


Pasul 7

Uniti din nou layerele, apoi mergeti la Filter > Sharpen > Unsharp Mask si schimbati valoarea Amount la 60%.


Pasul 8

Adaugati un nou layer de ajustare Hue/Saturation (Layer > New Adjustment Layer > Hue/Saturation) si desaturati imaginea reducand valoarea Saturation la -25, astfel incat imaginea sa capete o tenta de gri.


Pasul 9

Pentru a schimba culoarea ochilor, sub layerul de ajustare creat la pasul 8 adaugati un nou layer cu modul de afisare Overlay. Apoi, cu o pensula de dimensiuni mici si o culoare aprinsa, desenati deasupra irisului.

Pasul 10

Optional, pentru modificarea fundalului, deasupra layerului cu fotografia puteti crea unul nou cu o textura de hartie sau de piatra, avand modul de afisare Linear Burn. Pentru ca textura sa nu fie aplicata deasupra fetei, adaugati-i o masca (Layer > Layer Mask > Reveal All) si, cu o pensula neagra de dimensiuni mari, desenati in masca, descoperind fata persoanei din fotografie.

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.