Crearea unei pagini tip newspaper
19.09.2009
In acest tutorial vei invata cum poti crea un layout de tip newspaper, ce contine un titlu si doua coloane de text. In plus, vei afla cum poti incarca si formata imagini in documentul tau CorelDraw.
10705 afisari 1 Rating (4 voturi) 30 min

In acest tutorial vei invata cum poti crea un layout de tip newspaper, ce contine un titlu si doua coloane de text. In plus, vei afla cum poti incarca si formata imagini in documentul tau CorelDraw.

Dupa ce vei parcurge acest tutorial, vei obtine o pagina asemanatoare cu cea de mai jos:

Sa deschidem CorelDraw si sa ne apucam de treaba!

Pasul 1

In primul rand, vei crea paragraful pentru titlu, deci selecteaza TextTool (F8), apoi da click and drag pe canvas pentru a crea zona de text. Corel Draw va crea o casuta in care poti introduce textul.


Pasul 2

Scrie textul si formateaza-l, alegand fontul si marimea din optiunile oferite, apoi selecteaza modul de afisare a acestuia: Left (aliniere la stanga), Center (aliniere la centru), Right (aliniere la dreapta), Full Justify sau Force Justify. Pentru acest exemplu, am ales Center (Ctrl + E).


Pasul 3

De cele mai multe ori folosesc guidelines (linii de ghidare). Pentru cei care nu stiu ce sunt acestea, sunt linii invizibile ce nu apar in versiunea printata, dar care te ajuta sa te ghidezi pentru a avea o aranjare cat mai precisa in pagina (de exemplu, standardizarea headerului pe toate paginile). Pentru a crea un guideline (orizontal sau vertical), da click and drag pe barele cu unitati de masura din partea stanga sau sus a documentului.


Pasul 4

In continuare, vei crea paragrafele pentru continut. Ca si in cazul titlului, efectueaza drag and drop pentru a crea zonele pentru text. Dupa cum poti vedea in imaginea alaturata, marginile de jos si dreapta sunt marcate de o linie albastra mai groasa. Aceasta inseamna ca am aliniat zona pentru text cu liniile de ghidare.

Pentru a activa aceasta facilitate, acceseaza View > Snap to ... din meniul principal si bifeaza optiunile de acolo ca in imaginea de mai jos:

Pasul 5

Dupa ce ai inserat textul in zonele create la pasul anterior, trebuie sa definim zona in care o sa introducem fotografia. Selecteaza Rectangle Tool din toolbar si deseneaza un dreptunghi ca in exemplu alaturat.

Pentru a ordona textul sub imagine trebuie sa alegi optiunea Wrap Paragraph Text.


Pasul 6

E timpul sa importam imaginea pe care dorim sa o inseram in dreptunghiul creat. Pentru aceasta, acceseaza File > Import ... din meniul principal sau apasa combinatia de taste Ctrl+i. Selecteaza imaginea dorita, apoi apasa Enter.


Pasul 7

Dupa ce ai apasat tasta Enter, vei observa schimbarea cursorului mouse-ului. Acesta va afisa informatii despre imagine, oferindu-ti 3 metode de a o insera in document.


Pasul 8

Pentru a insera imaginea in dreptunghiul creat trebuie sa selectezi fotografia, apoi sa accesezi Meniul Effects > PowerClip > PlaceInside Container... din meniul principal si sa dai click pe dreptunghiul creat. Aceasta optiune va introduce fotografia in interiorul dreptunghiului, iar pentru a modifica pozitia acesteia tot ce trebuie sa faci este sa tii apasata tasta Ctrl si sa dai click pe dreptunghi. Pentru a iesi din container, da click pe butonul Finish Editing Object din partea de jos.


Pasul 9

Apasa tasta F4 pentru a centra canvasul, apoi F9 pentru vizualizarea acestuia in modul fullscreen.

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.