Ultimate Google Analytics
25.11.2008
5573 afisari 0 Rating (3 voturi) 15 min

Cu toţii folosim un sistem de monitorizare a vizitatorilor, fie că este românescul şi cam depăşitul trafic.ro (de ce anume mai este considerat încă de referinţă în .ro nu voi reuşi să înţeleg niciodată), unul instalat pe serverul propriu precum Awstats sau atotcunoscutul şi probabil cel mai popular sistem gratuit de acest gen, Google Analytics.

Google Analytics este cel mai complet şi, în ciuda anumitor limitări pe care totuşi le are, este cel mai util, după părerea mea. În mod normal ar trebui să copiem codul primit în footerul temei folosite în mod curent pentru ca monitorizarea să funcţioneze.
Da, dar dacă ne putem simplifica treaba de ce să nu o facem? Pentru acesta vom folosi pluginul Ultimate Google Analytics care introduce codul necesar în fiecare pagină a blogului nostru, nu îl introduce pentru administratorii blogului astfel încât să nu ne contorizăm propriile vizite şi, în plus, ne permite să monitorizăm downloadurile fişierelor, clickurile vizitatorilor pe linkurile externe şi multe altele.

Configurarea de bază, după uploadul şi activarea pluginului bineînţeles, este destul de simplă: introducem codul contului pentru blogul respectiv şi confirmăm dacă dorim sau nu ca pluginul să caute eventualele actualizări disponibile. Destul de simplu, nu? Dacă nu ai idee de cum funcţionează Google Analytics în amănunt şi doreşti doar numărul de vizitatori, cam asta ar fi tot, click pe Update options. Ai terminat de configurat pluginul!

Apăsând pe butonul Advanced configuration vei avea o nouă serie de setări destul de utile. Mare parte dintre acestea sunt explicite, depinde doar de tine ce anume vrei să alegi. Incearca toate setarile pentru a vedea la ce serveste fiecare dintre ele.

Un alt plugin simplu şi util care nu ar trebui să lipsească din nici un blog bazat pe wordpress. Enjoy!

Poate te mai intereseaza:

Cum sa: Google mail pentru domeniul tau!
Pluginul WP-Ban, ghid si explicatii
Plugin : Shutter Reloaded
Cum să: robots.txt pentru wordpress
Liz Comment Counter
Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.