Div-uri versus tabele
10.05.2008
Stim ca inainte sa apara stylesheets, tabelele pentru layout erau acceptate de toata lumea. Expertii au fost de parere ca tabelele de date erau dificile si majoritatea utilizatorilor preferau tabele de layout pentru ca erau simple.
4809 afisari 0 Rating (2 voturi) 10 min

De ce erau preferate inainte layouturile cu tabele?
Stim ca inainte sa apara stylesheets, tabelele pentru layout erau acceptate de toata lumea. Expertii au fost de parere ca tabelele de date erau dificile si majoritatea utilizatorilor preferau tabele de layout pentru ca erau simple. Majoritatea preferau tabelele in detrimentul DIV-urilor din doua motive:
- erau prezente de o perioada mai indelungata in lucrul designerilor web,
- ofera o metoda mai rapida pentru crearea layout-ului paginii web bazate pe griduri.

Avantajele DIV-urilor:
- marimea paginii este mai mica si incarcarea e mai rapida in majoritatea browserelor
- flexibilitatea si posibilitati de dezvoltare in viitor
- fisierul sursa este citit mai usor
- DIV-urile sunt mai compatibile pe diferite motoare de cautare

Cum imbunatatesc DIV-urile performanta?
Unii designeri web sunt de parere ca DIV-urile nu vor putea inlocui niciodata layout-uri bazate pe tabele. Totusi sunt pareri care spun ca daca browserele functioneaza cum trebuie, DIV-urile pot crea layout-uri simple fara batai de cap. Iti ofera un mediu simplu pentru schimbarea layout-urilor. Nu se cere schimbarea fiecarei pagini in DIV-uri ca in cauzul tabelelor. Deasemenea este mai usor sa suplimentezi continutul de date.

Este adesea dificil sa alegi intre un layout creat cu tabele si DIV-uri pentru ca amandoua au avantaje si dezavantaje. Tabelele presupun multa munca si costuri suplimentare pentru proprietari, in timp ce DIV-urile s-ar putea sa nu fie compatibile in diferite browsere. In final, decizia legata de ce este mai bine pentru o pagina web particulara este in mana designerului: un tabel vechi sau un DIV modern sau CSS.

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.