Informatii generale despre Excel 2007
12.04.2008
Un scurt tutorial cu informatii generale despre Microsoft Excel 2007.
24538 afisari 0 Rating (5 voturi) 10 min

Excel 2007
Click pe butonul Start>Programs>Microsoft Office>Microsoft Office Excel 2007
Ti se va afisa un nou document intitulat Book1.

Excel

In partea de sus a partii tabelare vei vedea coloanele numite cu litere incepand cu A.
In partea stanga se pot observa randurile numerotate. Astfel identificarea unei celule se face cu ajutorul celor 2 coordonate. Exemplu: D8
Bara cu optiuni se afla in partea superioara a ferestrei Excel si comenzile sunt grupate.

Excel

Pentru a vedea comenzile din fiecare grup trebuie accesat grupurile din partea de sus a barei de optiuni. Tag-ul Home contine comenzile cele mai des utilizate. Comenzile sunt organizate in grupuri mici. De exemplu comenzile de editare a celulelor sunt in grupul Font, iar comenzile de lucru cu celulele sunt in grupul Cells.

Excel

Primul document deschis se numeste Book1 iar titlul sau apare in bara de sus a ferestrei pana in momentul cand este salvat cu un alt nume. Fiecare astfel de document are initial 3 foi de lucru (sheets/spreadsheets)

Excel

Creearea unui nou document (workbook)
Click pe butonul Office din partea de sus in stanga, apoi selecteaza New. Selecteaza Blank Workbook.

Excel

Nota: Fiecare document are 16.384 de coloane si 1.048.576 de randuri.

Lucrul cu celule
Celulele sunt spatiile unde se specifica date in cadrul unei foi de lucru. Poti specifica datele intr-o celula la alegere selectand-o in prealabil.

Excel

Poti selecta o intreaga coloana dand click pe numele ei, sau un rang intreg apasand pe numarul sau.

Excel Excel

Vechiul meniu File a fost inlocuit de butonul Office in cadrul caruia gasesti comenzile de baza : Save, Save As, etc.

Excel

Toolbar-ul Quick Access este localizat in partea de sus a ferestrei Excel (mai sus de bara cu Optiuni) si contine cele mai frecvent utilizate comenzi.

Excel

Tastatura se poate folosi in doua moduri: pentru a accesa grupurile si comenzile sau pentru a utiliza unele taste pentru executarea unor comenzi care nu sunt in bara de optiuni. Tastele de acces ofera acces la bara de optiuni. Se leaga direct de grupuri, comenzi si alte elemente care sunt afisate pe ecran. Tastele de acces se folosesc apasand tasta ALT deodata cu o alta tasta sau o scuccesiune de taste.

O combinatie de taste executa o anumita comanda. Aceste combinatii de taste nu au legatura cu bara de optiuni. In momentul in care ai apasat tasta ALT vei vedea mici etichete cu sugestii de taste care apar in dreptul grupurilor. Dupa ce ai apasat o tasta pentru activarea unui anumit grup, vot aparea identificatorii care arata sugestii de taste pentru comenzile din acel grup.

Excel

Tasta Tab iti permite sa navighezi prin bara de optiuni odata ce ai apasat Alt+tasta.

Excel

Apasa tasta directionala sus + Tab pentru a parcurge comenzile in directia opusa si apasa Enter pentru a selecta o comanda. Poti merge in diferite zone ale ferestrei programului utilizand tasta F6.

Tasta spatiu activeaza si dezactiveaza "options checks", tasta directionala sus+F10 activeaza meniul contextual, iar ESC inchide meniul contextual.

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.