Cuprins automat in Word
15.05.2012
Ramanem in aceeasi sfera a lucrarilor (si prin lucrare se intelege orice document structurat si coerent) si vom invata sa adaugam un cuprins automat folosindu-ne de formatarile din Microsoft Office Word.
55809 afisari 0 Rating (1 vot) 15 min

Ramanem in aceeasi sfera a lucrarilor (si prin lucrare se intelege orice document structurat si coerent) si vom invata sa adaugam un cuprins automat folosindu-ne de formatarile din Microsoft Office Word.

Primul pas in realizarea acestui lucru " in adaugarea unui cuprins automat lucrarii noastre " este evident, scrierea lucrarii. Se pot intalni doua cazuri: cel in care nevoia unui cuprins automat a aparut ulterior terminarii lucrarii si cel in care era nevoie de acesta inca de la inceput. Atat pentru primul, cat si pentru cel de-al doilea caz, este indicat sa diferentiati titlurile capitolelor intr-un fel sau altul, in functie de nivelul acestora.

Un astfel de exemplu este prefixarea acestora cu indici numerici (ex. 1 pentru capitolul 1, 1.1 pentru primul nivel de subcapitol etc.). Aceasta ordonare ajuta atat din punct de vedere vizual cat si din punct de vedere al stabilirii ierarhiei titlurilor.

Incepem prin a lua la rand titlurile capitolelor de nivel 1. Le selectam, apoi din tabul Home, in sectiunea Styles alegem optiunea Heading 1.

Procedam similar cu titlurile capitolelor de nivel 2, alegand de aceasta data optiunea Heading 2.

Facem aceasta operatiune pana cand terminam cu toate nivelurile de capitole, si ne asiguram ca atribuim optiunea corespunzatoare.

In continuare va trebui sa facem loc cuprinsului nostru, prin adaugarea unei pagini goale inainte de continutul nostru. Astfel din tabul Insert alegem optiunea Blank Page. Putem de asemenea sa dam un click inaintea textului nostru si sa apasam combinatia de taste Ctrl-Enter. Rezultatul va fi acelasi.

Pasul cel mai important " adaugarea cuprinsului " se realizeaza din tabul Referrences, alegand optiunea Table of contents si unul din formaturile predefinite.

Et voilà! Cuprinsul a fost generat automat, si cuprinde titlurile structurate exact asa cum ne-am dorit.

Observam ca, generarea automata a cuprinsului s-a realizat in folosind limba engleza pentru titlu " Content. Tot ce trebuie sa facem este sa il selectam si sa il schimbam pe placul nostru.

Daca pe parcursul editarii textului nostru, survin modificari ce tin de structura capitolelor, este suficient sa le redenumim, iar apoi sa le atribuim stilul potrivit, respectiv sa le alegem Heading-ul corespunzator.

Ne intereseaza apoi ca noua structura sa se reflecte si in cuprinsul generat anterior. Astfel, facem click pe acesta, apoi din meniul prezent, alegem Update Table.

Din fereastra care apare, alegem optiunea corespunzatoare, in acest caz Update entire table pentru a actualiza intreg cuprinsul.

Acum cuprinsul nostru este gata.

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.