Personalizarea noului profil de Facebook cu ajutorul imaginilor
20.12.2010
Nu de mult timp, Facebook a facut un update la modul de afisare a profilurilor. In acest tutorial vom invata cum sa explotam acest nou layout pentru a avea o poza formata din poza de profil si ultimele poze care au tag cu utilizatorul. Atentie, in cazul in care un prieten va tagui o poza in care sunteti voi, va trebui sa retaguiti pozele pentru a obtine din nou layoutul dorit.
14531 afisari 4 Rating (10 voturi) 45 min

Nu de mult timp in urma, Facebook a facut un update la modul de afisare a profilurilor. In acest tutorial vom invata cum sa explotam acest nou layout pentru a avea o poza formata din poza de profil si ultimele poze care au tag cu utilizatorul. Atentie, in cazul in care un prieten va tagui o poza in care sunteti voi va trebui sa retaguiti pozele pentru a obtine din nou layoutul dorit.

Cea mai usoara metoda este sa folosim o masca/sablon a profilului de facebook. Cine a lucrat cu stencil-uri se va descurca probabil cel mai usor.

Partea 1: Cum se creaza sablonul profilului?

Mai intai am sa va rog sa faceti o poza profilului vostru, un simplu print screen va fi deajuns. Importati poza intr-un program de editare foto care suporta layere, aici va recomand gimp, paint.net, care sunt gratuite, dar puteti sa lucrati si cu Photoshop sau Corel Draw. Creati un nou layer, care sa contina poza profilului (optional, redenumiti layerul " sablon facebook).

Tot ce trebuie sa faceti acum este sa taiati pozele care apar in layoutul profilului. Pentru a avea o imagine de ansmablu mai buna, recomand sa acoperiti datele personale sau alte informatiile de profil. Tot pentru lizibilitate, backgroundul pe care lucrati va recomand sa fie incolor sau negru.

La sfarsit, poza profilului va trebui sa arate cam asa:


Partea a 2-a: Cum se taie pozele?

Dupa ce ati creat sablonul, va trebui sa taiem poza originala in 6 imagini mai mici pentru a le incarca in profil.

Pasul 1

Creati un nou Layer si incarcati poza pe care o doriti in noul layer creat (optional, puteti sa il redenumiti " poza initiala).


Pasul 2

Schimbati ordinea layerelor; cel care contine sablonul sa fie deasupra, iar poza pe care doriti sa o taiati, dedesubt.


Pasul 3

Potriviti imaginea in spatele sablonului pentru a o pregati de taiere si taiati fiecare parte din sablon.Pasul 4

Salvati pozele taiate cu texte intuitive (Poza profil.jpg, 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg, 4.jpg, 5.jpg)


Partea a 3-a: Incarcarea pozelor in Facebook si aranjarea lor

Pasul 5

Incarcati pozele in profilul vostru, preferabil creati si un album nou.Pasul 6

“Poza profil” va fi setata ca poza de profil, iar pozele mici vor fi taguite in ordine inversa, prima va fi taguita poza 5 apoi poza 4, iar ultima va fi taguita poza 1.


Pasul 7

Dupa ce ati terminat, apasati butonul done tagging si verificati-va profilul de Facebook.


Spor!

Copyright © 2008-2010 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Conceput si realizat de Neokinetics Software.