E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Flash

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Flash  /  Animatie (7)

Prezentare foto cu masca

23.08.2008
Prezentare foto cu masca

Acest tutorial te va invata cum sa creezi, intr-un mod simplu, o prezentare foto grozava, pe care o poti folosi pentru orice animatie, prezentare, banner, antet.

Total vizualizari: 8719 8719 afisari   |   Comentarii  2   |   Rating   |   (5 voturi)   |   Timp necesar: 10 min 10 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Toxiclab.org  
Autor:  Toxiclab.org
Download
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Acest tutorial te va invata cum sa creezi, intr-un mod simplu, o prezentare foto grozava, pe care o poti folosi pentru orice animatie, prezentare, banner, antet... Nu trebuie sa folosesti cod pentru action script pentru a pune in aplicare acest tutorial. Pentru treaba asta ai nevoie sa folosesti o masca, Free Transform Tool (Q) si niste trucuri si sugestii speciale.

Pasul 1

Inainte de toate, descarca pozele pe care le vom folosi in acest tutorial. Dupa ce ai descarcat pozele mele, dezarhiveaza fisierul zip si plaseaza-le intr-un folder.

Pasul 2

Creeaza un nou document flash. Apasa tasta Ctrl+J pe tastatura (Document Properties) si seteaza latimea documenului tau la 300 de pixeli, iar inaltimea la 212 pixeli. Selecteaza orice culoare pentru culoarea de fundal. Seteaza-ti frecventa cadrelor de animatie la 28 si da click ok. Vezi imaginea de mai jos.

Prezentare foto cu masca

Pasul 3

Dupa aceea, selecteaza File > Import > Import to Library. In fereastra de explorare a fisierelor care apare, gaseste trei fotografii (photo1, photo2 si photo3) si da Shift-click pentru a le selecta pe toate.Apoi da click pe open. Acum, daca iti deschizi biblioteca flash (Ctrl+L key) vei vedea cele trei fotografii pe care tocmai le-ai importat. Iata cum se va vedea, in ilustratia de mai jos.

Prezentare foto cu masca

Pasul 4

Ia unealta de selectie, Selection Tool (V), si, folosind tehnica "drag and drop", muta prima fotografie din biblioteca pe suprafata de lucru.

Pasul 5

Cat timp fotografia este inca selectata, du-te la Align Panel (Ctrl+K) (panoul de aliniere) si fa urmatoarele lucruri: 1. Asigura-te ca butonul Align/Distribute to Stage ("Aliniaza/Distribuie pe Suprafata de lucru") este pornit, 2. Da click pe butonul Align horizontal center (aliniere orizontal-centrala) si 3. Da click pe butonul Align vertical center button (aliniere vertical-centrala).

Prezentare foto cu masca

Pasul 6

Dupa aceea, cat timp fotografia este inca selectata, apasa tasta F8 (de convertire in simbol) pentru a converti aceasta fotografie intr-un Movie Clip Symbol. Vezi ilustratia de mai jos.

Pasul 7

Da dublu click pe stratul 1 pentru a-i schimba denumirea in photo1. Dupa aceea, da click pe cadrul 40 si apasa tasta F6.

Pasul 8

Apoi, du-te inapoi la primul cadru, ia unealta de selectare (V) si da click o data pe poza pentru a o selecta. Dupa aceea, la Properties Panel (Ctrl+F3) , sub suprafata de lucru. In partea dreapta, vei vedea meniul de culoare. Selecteaza optiunea Advanced pe el, da click pe butonul Settings, configureaza urmatoarele optiuni si da click pe ok.

Prezentare foto cu masca

Pasul 9

Da click - dreapta oriunde in zona gri dintre cadrul 1 si cadrul 40 pe linia de timp si alege Create Motion Tween (Creeaza Spatiu de Incarcare pentru Animatie) din meniul care apare. Vezi ilustratia de mai jos.

Prezentare foto cu masca

Pasul 10

Creeaza un nou strat deaupra stratului fotografiei si denumeste-l mask1.

Pasul 11

Selecteaza stratul mask 1, ia unealta de trasare a dreptunghiului- Rectangle Tool (R) si deseneaza un dreptunghi de aproximativ 302x3.5px. Dupa aia, pozitioneaza dreptunghiul in centrul suprafetei de lucru, dupa cum se arata in ilustratia de mai jos.

Prezentare foto cu masca

Pasul 12

Da click pe cadrul 40 si apasa tasta F6. Apoi, ia unealta de transformare libera- Free Transform Tool (Q), apasa, si tine apasat tasta Alt +Shift si fa urmatoarele:

Prezentare foto cu masca

Pasul 13

Intoarce-te la primul cadru, du-te la Properties Panel (Ctrl+F3), sub suprafata de lucru, si, pentru spatiul de incarcare, alege Shape.

Prezentare foto cu masca

Step 14

Da click pe cadrul 100 si dupa aia, pe cadrul 140, si apasa din nou tasta F6.

Pasul 15

Intoarce-te la primul cadru si apoi apasa tasta Ctrl+C key (Copy) pentru a copia un dreptunghi din primul cadru. Apoi, selecteaza cadrul 140 si apasa tasta de pe tastatura. Dupa aceea, cat timp te afli inca pe cadrul 140, apasa tasta Ctrl+Shift+V (alipire pe pozitie- Paste in Place).

Pasul 16

Da click-dreapta oriunde pe suprafata gri intre cadrul 100 si cadrul 140, pe linia de timp si alege din meniu Create Motion Tween (Creeaza Spatiu de Incarcare a Animatiei) din meniul care apare. Vezi ilustratia de mai jos.

Pasul 17

Intoarce-te la stratul photo 1 si apasa, de asemenea, pentru cadrele de la 100 la 140 tasta F6 pe tastatura. Cat timp te afli inca pe cadrul 140, repeta pasul 7.

Pasul 18

Da click-dreapta oriunde pe zona gri dintre cadrele 100 si 140 de pe linia de timp si selecteaza Create Motion Tween (Creeaza Spatiu de Incarcare pentru Animatie) din meniul care apare.

Pasul 19

Selecteaza stratul zonei mask1 si converteste-l intr-o masca dand click-dreapta pe stratul zonei mask1 si selectand Mask. Vezi ilustratia de mai jos.

Prezentare foto cu masca

Acum, am terminat cu prima fotografie. Repeta aceasta procedura si pentru celelalte doua fotografii.


Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Flash:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(5 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (2) spune-ti parerea
Ionut , Luni, 16 Martie 2009
#2

Dragulin, ce anume te intereseaza la acest tutorial? Daca te uiti in sursa vei vedea 6 layere in timeline, 3 perechi de poza-masca.

Animatia e simpla, si se desfasoara doar in timeline-ul principal. Se poate extrapola acest tutorial, realizandu-se acest efect intre n poze, nu doar 3, dar prin action script.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
dragulin , Vineri, 13 Martie 2009
#1

am si eu o intrebare poate imi spune si mie cinva cum fac sa combin cele 3 poze care sau transformat in 3 animati?
imi puteti da un rsp pe mail sau aici.
va multumesc anticipat

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8315
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7910
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Fotografie Python JSON Word Outlook SEO CSS Verilog Javascript Illustrator Sony Vegas Bridge Photoshop AJAX XML RoR Swift 3D Dreamweaver XHTML Java Gimp Lightroom PSD HTML MySQL Action Script PHP Vista SWF Ruby on Rails COREL DRAW Powerpoint Excel Fireworks StyleSheet Flash
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software