E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Illustrator

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Illustrator  /  Tehnici de desen (15)

Cum sa adaugi blana unui ursulet vectorial

30.12.2008
Cum sa adaugi blana unui ursulet vectorial

Acest tutorial iti arata cum poti adauga blana unui animal desenat vectorial.

Total vizualizari: 9076 9076 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (8 voturi)   |   Timp necesar: 1 h 30 min 1 h 30 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Avansat  Avansat

Sursa:  www.vectortuts.com  
Autor:  Sydney Therese
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza

Pasul 5 - Definirea pensulei

In continuare va trebui sa scalezi layer-ul nou creat. Procentul cu care il vei schimba depinde de cat de deasa vrei sa fie blana si de cat de mare apare dupa ce ai adus-o in panoul brush. Pentru moment, o poti lasa la 100%.

Desi e de preferat sa pastrezi linia verticala din stanga pana cand vezi pensula in actiune, o poti sterge de pe acum. E posibil sa doresti sa ajustezi modul in care sunt desenate firele de par, si e mai usor sa folosesti desenul pe care l-ai creat decat sa realizezi unul nou.

Cu cat liniile verticale sunt mai lungi, cu atat si blana va fi mai lunga. Dupa ce ai obtinut un rezultat satisfacator, poti sa stergi linia orizontala. Apoi, selecteaza toate firele de par si micsoreaza-le ca grup. Lungimea totala a grupului trebuie sa fie mai mica de 50px. Nu conteaza dimensiunea exacta, deoarece ea poate fi modificata chiar si dupa ce textura a fost aplicata, dar e recomandat sa incepi cu o dimensiune mai mica.

Avand toate firele de par selectate, trage tot grupul in panoul brushes. In fereastra care se deschide alege New Pattern Brush, apoi apasa OK. In urmatoarea fereastra, in sectiunea Colorization, schimba Method la Tints and Shades. Aceasta va schimba culoarea blanii in functie de culoarea liniilor pe care este aplicata.

Pasul 6 - Copierea obiectului si definirea gradientului

Selecteaza capul ursuletului (sau oricare alta forma de baza a corpului sau). Capul ursului este reprezentat de un cerc simplu, ceea ce inseamna ca iti va fi mai usor sa aplici blana. Ca o recomandare, este indicat sa blochezi toate layerele, cu exceptia celui pe care lucrezi.

Avand capul selectat, executa Edit > Copy, apoi Edit > Paste. Muta cel de-al doilea cerc intr-o zona libera, astfel incat sa nu te incomodeze. Selecteaza prima instanta a formei (cea care a ramas in pozitia corecta) si ajusteaza gradientul astfel incat directia nuantelor gradientului sa fie aceeasi cu directia dorita a firelor de blana. Pentru un ursulet, blana ar creste din zona nasului catre spate, ceea ce inseamna ca poti folosi un gradient radial. Cum gradientul aplicat cercului este deja radial, il poti lasa asa cum este.

Avand selectat acelasi obiect, acceseaza Object > Expand. In fereastra care se deschide poti preciza daca vrei sa expandezi obiectul la un gradient mesh, sau sa specifici un numar de obiecte. Alege optiunea Specify. In acest punct lucrurile pot deveni complicate, deci e posibil sa trebuiasca sa refaci operatia de mai multe ori pana obtii un numar potrivit.

Ceea ce cauti este un numar care sa genereze o spatiere a liniilor potrivita cu distanta dintre straturile de blana. Pentru capul ursului, acest numar este 45. Daca cercurile sunt prea apropiate, sau prea departate, acceseaza Edit > Undo Expand Object si apoi din nou Object > Expand, de data aceasta cu un alt numar.

Pasul 7 - Ghid vizual pentru expansiunea obiectului

Mai jos poti vedea un ghid care iti indica spatierea ideala a liniilor.

Pasul 8 - Prima aplicare a pensulei

Odata ce ai gasit spatierea potrivita, poti incepe sa aplici stratul de baza al blanii. Avand selectat obiectul, schimba culoarea liniei la un maro inchis. Deoarece este vorba de stratul cel mai de jos, vei folosi culori mai inchise pentru a da impresia de adancime. Apoi, selecteaza pensula pe care ai creat-o in panoul brush si observa aplicarea texturii.

Pasul 9 - Ghid vizual pentru scalarea pensulei

Cum arata blana ursuletului tau? Acesta este momentul pentru scalarea pensulei tale. Daca blana arata neuniform, ea este prea mare. Pentru a o putea modifica, da dublu-click pe pensula din panoul Brush si scaleaz-o la 75%. Daca pe fata ursuletului sunt vizibile cercurile, atunci blana este prea scurta si trebuie marita (incearca sa o maresti cu 25%).

Poti incerca mai multe variante, pana obtii combinatia perfecta pentru animalul tau. Dupa ce apesi OK, in fereastra care se deschide trebuie sa dai click pe butonul Apply To Existing Strokes.

Ca observatie, poti adauga mai multa adancime imaginii daca folosesti o umbra pentru blana, selectand optiunea Effects > Stylize > Drop Shadow. E recomandat sa setezi Opacity la 40% si Blur la 3 px.

Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Illustrator:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(8 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8325
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8080
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7920
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7875
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7620
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
XML Illustrator PSD RoR SEO Powerpoint Vista COREL DRAW Swift 3D Python Bridge MySQL AJAX StyleSheet Excel PHP Photoshop XHTML CSS Outlook Ruby on Rails Fireworks JSON Gimp Sony Vegas Word HTML Action Script Flash Java Fotografie SWF Lightroom Verilog Javascript Dreamweaver
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software