E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Illustrator

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Illustrator  /  Diverse (10)

Noua pasi pentru a crea un peisaj impadurit cetos

22.02.2009
Noua pasi pentru a crea un peisaj impadurit cetos

In unele ilustratii, fundalul este cel care creeaza atmosfera, fara a diminua insa importanta celorlalte componente. Pasii prezentati in acest tutorial iti vor demonstra acest lucru.

Total vizualizari: 7982 7982 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 30 min 30 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  www.vectortuts.com  
Autor:  Ian Yates
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza

Pasul 5: Extinde si sterge

Esti multumit de copacii creati? Daca da, atunci poti trece la pasul urmator. Selecteaza obiectele desenate si acceseaza Object > Expand Appearance.

Toate par sa fie in regula, dar verificand desenul in modul Outline (View > Outline) vei observa ca traiectoriile initiale sunt inca acolo. Asta ar putea sa iti creeze anumite probleme si cum nu mai ai nevoie de ele, este mai bine sa le stergi.

Pentru a selecta/ sterge fiecare traiectorie in parte poti utiliza Direct Selection Tool (A) sau acest plugin, care iti permite sa selectezi toate traiectoriile deschise si sa le folosesti asa cum vrei ( in acest caz, sa le stergi ). Downloadeaza-l si urmeaza instructiunile pentru a-l adauga in folderul Illustrator Plugin. Vei vedea 18 optiuni in plus care au fost adaugate la meniul Select > Object.

Observatie: este posibil ca datorita complexitatii obiectelor tale, stergerea cailor deschise sa fie prea complicata. Acest proces de stergere este necesar doar pentru a folosi un efect de gradient pentru copaci - daca vrei poti evita gradientul utilizand o singura culoare.

Pasul 6: Combina

Dupa ce ai curatat traiectoriile, foloseste Pathfinder Add To Shape Area Tool pentru a crea obiecte individuale pentru toti copacii. Acum ii poti colora.

Pasul 7: Culoare si compozitie

Seteaza-ti Artboard la ce dimensiuni doresti (File > Document Setup) si apoi poti incepe sa aranjezi copacii. Aranjeaza compozitia in ce fel doresti sau asa cum apare in imaginea de mai jos.

In ceea ce priveste colorarea, vei folosi un gradient gri/ maro pentru trunchiuri, pastrand culorile mai inchise la baza acestora. De asemenea, vei utiliza nuante mai deschise pentru copacii care par sa fie mai indepartati. Este un mod simplu si eficient de a adauga profunzime imaginii.

Pasul 8: Gradient Mesh

Pentru a completa efectul, adauga putina ceata si creeaza culoarea de fundal cu gradient mesh. Creeaza un nou layer si deseneaza in interiorul lui un dreptunghi de dimensiuni egale cu Artboardul. Umple-l cu #3B7894 si schimba-i transparenta la Multiply. Priveste cum scena prinde viata…

Acum foloseste Mesh Tool (U) pentru a face o serie de puncte pe dreptunghiul creat anterior, asa cum apare in imaginea de mai jos.

Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Illustrator:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Python Excel Swift 3D Java Illustrator Ruby on Rails SWF Photoshop PSD MySQL Bridge Lightroom CSS Action Script Dreamweaver Fotografie Gimp SEO Flash JSON Sony Vegas PHP Powerpoint Outlook RoR HTML StyleSheet XML COREL DRAW Vista AJAX Javascript Word XHTML Fireworks Verilog
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software