E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Lightroom

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Lightroom  /  Prelucrare foto (7)

Folosirea Adjustment Brush Tool in Lightroom

13.12.2009
Folosirea Adjustment Brush Tool in Lightroom

In acest tutorial vom invata sa aplicam o masca unei imagini sau unei portiuni ale acesteia, prin care sa prelucram imaginea cum dorim. Pentru asta vom folosi Adjustment Brush Tool, un instrument puternic pe care ni-l ofera Adobe Lightroom.

Total vizualizari: 9819 9819 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (13 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Autor: Pustiu Expert
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Despre aceasta unealta din Adobe Lightroom nu am vorbit inca nimic. Se pare ca folosind acest Adjustment Brush Tool vom putea aplica selectiv una sau toate cele 7 setari din meniul Develop si o tenta de culoare unei parti dintr-o imagine definita printr-o masca.

Pana la versiunea Lightroom 2, setarile Exposure, Brightness, Contrast, Clarity si Sharpness puteau fi aplicate numai intregii imagini. Acum insa putem folosi selectiv una sau toate dintre aceaste setari asupra acelei parti din imagine care are nevoie cu ajutorul Adjustment Brush Tool-ului.

In figura este prezentata o aplicare creativa a acestei tehnici prin indepartarea culorii - desaturarea imaginii: -100% Saturation - lasand doar castelul cu culorile sale originale.


Masca Adjustment Brush

In momentul in care folosim Adjustment Brush asupra unei imagini, de fapt cream o masca prin care limitam efectul doar in interiorul acesteia. Pentru cei carora le este cunoscut Photoshop, acest procedeu se aseamana foarte bine optiunii Quick Mask cu modul layerelor setat la Overlay. Asta inseamna in mare ca masca facuta de Adjustment Brush controleaza portiunile din imagine care vor fi schimbate respectiv cele care nu vor fi schimbate.

In mod implicit cand cream masca, aceasta nu este vizibila, insa pentru a o putea vedea apasam "O" de la tastatura. Pentru a o ascunde apasam inca o data "O".


Tip: Masca are initial culoarea rosu aprins. Daca aceasta culoare se regaseste si in imaginea pe care o prelucram si lucrul devine incomod, putem apasa "Shift+0" pentru a schimba culoarea mastii in: rosu, verde sau negru.

Tip: Cand folosim Adjustment Brush este mult mai simplu sa vedem marginile mastii create pentru a putea avea acuratete mare, insa nu vom mai putea vedea efectele produse de acesta.

Odata aplicata masca pe imagine putem schimba efecte pe care le dorim aplicate.

Ca sa putem incepe trebuie pentru inceput sa ne selectam Adjustment Brush apasand pe iconul prezentat in imagine, sau apasand "K" de la tastatura. Vom observa ca vom avea in dreptul optiunii Mask mode setata valoarea New.


Ca la aproximativ toate tool-urile cu care am fost obisnuiti pana acum si Adjustment Brush are doua moduri de operare: auto - Auto Mask si manual - Freehand Mode.

In modul Auto Mask zona de sub cea creata de pensula este analizata si masca rezultanta este limitata la partile de culori similare. Culorile sunt cele pe care le-am esantionat prima oara cand am aplicat pensula.

In modul Freehand in schimb pensula coloreaza o masca peste pixelii din imagine ignorand culorile pixelilor adaugati in masca

In figura este prezentata o masca aplicata pe albina. Putem observa cum masca se intinde doar pana la conturul albinei, fiind realizata intr-un timp foarte scurt cu Auto Mask.


Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   Adobe Lightroom,   Adjustment Brush Tool,   Adjustment Mask

Alte tutoriale Adobe Lightroom:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(13 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
mtzdesign , Duminica, 28 Martie 2010, ora 14:17
#3

hmm...poti scoate in evidenta cu usurine anumite lucruri...un fel de mini-focus:))
tine-o tot asha

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Pustiu Pustiu , Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 14:48
#2

merci :)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
monica monica , Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 14:46
#1

bun.explicit

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Illustrator Gimp Action Script MySQL SEO Fireworks Vista HTML Java Verilog CSS Fotografie Sony Vegas AJAX XHTML Excel StyleSheet Swift 3D Lightroom COREL DRAW Ruby on Rails Dreamweaver Flash Word JSON RoR Outlook Javascript Powerpoint Bridge Photoshop PHP Python XML PSD SWF
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software