E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

07.07.2008
Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

In acest tutorial Adobe Photoshop vom vedea cum se adauga fulgerari colorate de lumina unei fotografii. Probabil ai vazut aceste fulgerari folosite in reclame la orice, de la sampon la telefoane mobile, si au fost folosite chiar recent intr-o reclama frumoasa pentru un celular de la Sprint and Samsung.

Total vizualizari: 20019 20019 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (11 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photoshopessentials.com  
Autor:  Steve Patterson
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2 3456 »
comenteaza printeaza

Pasul 3: Selecteaza optiunea Cai "Paths"din bara de optiuni

Photoshop ne pune la dispozitie trei lucruri pe care le putem face cu unealta Pen. O putem folosi pentru a trasa forme ce pe baza de vectori, cai (ceea ce dorim si noi sa realizam), sau putem desena forme pe baza de pixeli. Vom selecta una dintre aceste trei optiuni dand click pe inconurile lor, deasupra, in bara de optiuni, in partea de sus a ecranului. Vei remarca trei iconuri mici, grupate impreuna in partea stanga a barei de optiuni. Da click pe iconul din mijloc, care reprezinta optiunea Paths:

fulgerari de lumina
Da click pe iconul "Paths"din bara de optiuni


Pasul 4: Deseneaza o cale acolo unde vrei sa apara prima fulgerare de lumina

Cu Pen Tool selectat si cu optiunea Paths aleasa din bara de optiuni, suntem gata sa desenam prima cale. Doresc ca fulgerarile mele de lumina sa apara in jumatatea inferioara a fotografiei, undeva intre umerii femeii si zona gatului, asa ca aici voi desena prima cale. Vei dori sa adaugi mai multe curbe caii tale, pentru a face fulgerarea de lumina mai interesanta. Voi incepe prin a da click undeva in coltul din stanga-jos al imaginii pentru a adauga primul punct de ancorare, apoi voi trage de manerele de directie in directia in care doresc sa imi orientez calea. Din nou, asigura-te ca ai rasfoit mai intai tutorialul nostru Making Selections With The Pen Tool:

fulgerari de lumina
Click in document pentru a adauga un punct de ancorare, apoi trage de manerele de directie
fulgerari de lumina
Acum, prima cale a fost adaugata imaginii


Voi continua sa desenez restul din cea dintai cale dand click si tragand de inca cateva ori cu Pen Tool pentru a adauga restul segementelor caii mele. Acum, am obtinut prima mea cale, cea care merge, de la stanga spre dreapta, de-a lungul zonei umerilor si gatului femeii.

Pasul 5: Selecteaza unealta - pensula - Brush Tool

Acum, ca am desenat prima noastra cale, urmatorul pas este sa ii suprapunem o tusa de pensula. Pentru aceasta, vom avea nevoie de unealta pensula a lui Photoshop's - Brush Tool, asa ca selecteaza-o din paleta de unelte, sau tasteaza pur si simplu litera B pe tastatura ta:

fulgerari de lumina
Selecteaza unealta pensula - Brush Tool


Pasul 6: Selecteaza pensula cu varful-esantion 40

Photoshop vine cu mai multe pensule care ar merge bine pentru efectul nostru de fulgerare luminoasa, insa, dupa ce am incercat cateva dintre ele, am gasit una care mi se pare cea mai buna. Pentru a o selecta, vom avea nevoie sa aducem pe monitor paleta de pensule. Exista cateva moduri diferite de a convoca paleta de pensule, si una dintre ele este sa dam click pe pe iconul comutator al paletei pentru pensule din bara de optiuni, din partea de sus a ecranului:

fulgerari de lumina
Click pe iconul comutator al paletei de pensule, pentru a convoca paleta de pensule


Cand apare paleta de pensule, da click pe cuvintele Brush Tip Shape Ś Forma Varfului de Pensula din coltul din dreapta-sus al paletei. Apoi, din zona de selectare a varfului de pensula din partea dreapta, dati scroll in jos, pana aproape de sfarsitul listei si selecteaza pensula ca varful-esantion 40. Pur si simplu vei vedea scris 40 in zona de preview, dar daca ai Tool Tips (Indicii cu privire la Unelte) pornit in Photoshop's Preferences, vei vedea cuvintele "varf cu esantion" aparand atunci cand treci cursorul peste pensula:

fulgerari de lumina


Da click pe cuvintele "Forma varfului de pensulaŚ Brush Tip Shape" in coltul din stanga sus, apoi da click pe pensula "varf-esantion 40" in zona de selectie.

Pasul 7: Diminueaza spatierea la 1%

Jos, la capatul inferior al paletei de pensule, chiar deasupra zonei de preview a pensulei, vei vedea optiunea de spatiereŚ Spacing. Oricand pictezi cu o pensula in Photoshop, chiar daca de obicei apare ca si cum ai picta cu o tusa continua, ceea ce face de fapt Photoshop este sa stanteze imaginea, inca o data si inca o data cu varful pensulei. Daca stampele sunt destul de apropiate unele de altele, vor avea aspectul unei linii continue. Optiunea de spacing determina cat de departe apar stampele unele de altele, si, in mod predefinit, optiunea va fi setata la 30% pentru pensula noastra cu varf-esantion 40. Aceasta inseamna prea mult spatiu pentru efectul nostru. Foloseste bara de control pentru a diminua spatierea pana la 1%. Daca te uiti la zona de preview a pensulei dupa ce ai diminuat spatierea la 1%,, vei vedea ca pensula apare acum ca o singura tusa continua.

fulgerari de lumina


Diminueaza spatierea pana la 1% pentru a finisa si netezi aspectul tusei pensulei.

Pagina:
« 1 2 3456 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(11 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
aRTK , Marti, 13 Ianuarie 2009
#3

Tare tutorialu, da oare stie cineva cum poti face asta si in Paint Shop Pro? daca da vreau sa aflu si io cum

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
none , Miercuri, 22 Octombrie 2008
#2

nu inteleg de ce...nu pot da .."stroke path" .. am incercat n feluri sa dau stroke path ... nu reushesc am nevoie de ajutor! as fii recunoscator pentru cel care ma ajuta ... punk_caddy@yahoo.com ... va multumesc din nou anticipat

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
BrushPro , Marti, 15 Iulie 2008
#1

Foarte tare! Unde pot gasi mai multe modele de brush-uri?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8045
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7800
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7670
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7600
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7345
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
XHTML Flash PHP XML Java Vista JSON Gimp Powerpoint SWF CSS Photoshop Ruby on Rails Lightroom StyleSheet HTML Sony Vegas AJAX Javascript Bridge Action Script Excel Word COREL DRAW RoR Illustrator SEO PSD MySQL Python Fireworks Swift 3D Verilog Fotografie Dreamweaver Outlook
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software