E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

07.07.2008
Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

In acest tutorial Adobe Photoshop vom vedea cum se adauga fulgerari colorate de lumina unei fotografii. Probabil ai vazut aceste fulgerari folosite in reclame la orice, de la sampon la telefoane mobile, si au fost folosite chiar recent intr-o reclama frumoasa pentru un celular de la Sprint and Samsung.

Total vizualizari: 20137 20137 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (11 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photoshopessentials.com  
Autor:  Steve Patterson
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 12 3 456 »
comenteaza printeaza

Pasul 8: Seteaza controlul de dimensiune a pensulei la "Pen Pressure"

Daca ar fi sa trasam calea cu pensula noastra acum, efectul de dara luminoasa nu ar arata foarte bine deoarece pensula ar aparea cu aceeasi grosime pe tot parcursul caii. Avem nevoie ca pensula sa se ingusteze catre ambele capete, pentru a crea iluzia ca dara de lumina chiar incepe la un capat si se incheie la celalalt.pentru acest lucru, vom avea nevoie sa solicitam lui Photoshop sa stimuleze presiunea stiloului, ca si cum am desena cu un creion pe un pen tablet. Da click direct pe cuvintele Shape Dynamics in partea stanga a paletei de pensule - Brushes palette, direct sub "Brush Tip Shape"- Forma varfului pensulei.

Asigura-te ca dai click direct pe cuvinte, nu doar in casuta de bifare de la stanga cuvintelor. Dand click inauntrul casutei de bifare, vei efectua selectarea optiunilor Shape Dynamics, insa nu vei permite modificarea nici uneia dintre ele. Avem nevoie sa dam click chiar pe cuvinte pentru a accesa optiunile. Odata ce ai dat click pe cuvinte, vei vedea ca apare optiunea Shape Dynamics in partea dreapta a paletei. Chiar sus, vei distinge cuvintele "Size Jitter"- "alternator de dimensiune", cu o bara de control, iar direct sub bara de control se afla optiunea Control. Aici este locul unde vom decide cum sa controlam dimensiunea pensulei noastre. Dorim ca Photoshop sa exercite o intensificare a presiunii tusei, asa ca selectam Pen Pressure din meniul cu lista derulanta Control:

fulgerari de lumina

Acum, la acest moment, tot ceea ce am facut este sa ii spunem lui Photoshop ca dorim sa controlam dimensiunea pensulei noastre in acord cu presiunea tusei, dar daca de fapt nu ai un pen tablet? In cazul in care nu ai unul conectat la computerul tau, vei vedea aparand un mic icon de avertizare aparand in partea stanga a cuvantului "Control", care iti va spune ca este necesar un pen tablet, insa nu te ingrijora. Intr-un moment, ii vom spune lui Photoshop sa simuleze presiunea tusei, asa ca, pentru acest efect, nu are importanta daca ai sau nu un pen tablet.

Pasul 9: Seteaza-ti culoarea prim-planului in alb

Acum avem pensula gata de lucru. Tot ce avem nevoie sa facem acum este sa alegem culoarea cu care dorim sa pictam. Vom dori sa pictam cu alb, ceea ce inseamna ca avem nevoie ca culoarea prim - planului nostru - Foreground color - sa fie alb. Apasa litera D pe tastatura ta pentru a te asigura ca culorile tale de prim-plan si de fundal sunt resetate la valorile lor predefinite, cu negru pentru prim-plan- si alb ca si culoare de fundal- Background. Apoi apasa pe litera X pentru a le schimba intre ele, facand din alb culoarea ta de prim-plan:

fulgerari de lumina

Pasul 10: Salveaza-ti calea

Avem deja calea, avem pensula, si am setat culoarea de prim-plan in alb. Suntem gata sa cream prima noastra fulgerare luminoasa! Schimba fereastra in paleta de cai a lui Photoshop's - Paths palette, pe care o vei gasi grupata la un loc cu paletele de straturi si de canale - Layers and Channels palettes. Vei vedea calea ta listata, aceasta fiind numita in mod curent "Work Path", ca si o zona de previzualizare undeva pe stanga. Oricand creezi o noua cale, Photoshop o va numi in mod automat "Work Path", ceea ce inseamna ca este un nume temporar. Daca nu salvezi calea inainte de a desena una noua, noua cale o va inlocui pe cea dinaintea ei, iar tu o vei pierde. In majoritatea cazurilor, asta nu este o problema, dar sa salvam totusi calea noastra pentru cazul in care vom dori sa revenim la ea mai tarziu. Pentru a salva o cale, tot ceea ce trebuie sa facem este sa o redenumim. Da pur si simplu dublu click pe numele "Work Path", iar Photoshop va convoca casuta de dialog Save Path, cu sugestia de nume "Path 1" deja introdusa pentru tine. Da click pe OK pentru a parasi cutia de dialog, iar Photoshop iti va redenumi calea "Path 1". Calea este acum salvata:

fulgerari de lumina

Pasul 11: Traseaza o tusa peste cale, cu pensula

Sa cream prima dara de lumina. Da click pe sageata mica, orientata catre dreapta in coltul din dreapta sus al paletei de cai, care convoaca meniul cu fly-out al paletei de cai, apoi selecteaza Stroke Path din lista de optiuni:

fulgerari de lumina
Selecteaza "Stroke Path" din meniul fly-out


Aceasta actiune iti va convoca casuta de dialog Stroke Path - "Traseaza cale". Dorim sa trasam calea cu pensula noastra, asa ca asigura-te ca optiunea Tool este setata pe Brush. Apoi, pentru a-i solicita lui Photoshop sa stimuleze presiunea tusei, da click in interiorul casutei de bifare, in stanga cuvintelor Simulate Pressure:

fulgerari de lumina
Seteaza optiunea "Tool" pe "Brush" si asigura-te ca "Simulate Pressure" este selectata


Da click pe OK pentru a iesi din cutia de dialog, iar Photoshop va trasa calea cu pensula, creand astfel prima fulgerare de lumina. Ia aminte la modul in care pensula isi ingusteaza dara la ambele capete, multumita optiunii "Simulate Pressure":

fulgerari de lumina
Imaginea in urma trasarii caii cu pensula


Daca consideri ca tusa ta de pensula este prea groasa sau prea ingusta, apasa pur si simplu Ctrl-Z (Win) / Command-Z (Mac) pentru a da undo darei, apoi fa-ti pensula mai mare sau mai mica apasand fie tasta de paraneza patrata din stanga, fie cea din dreapta, pe tastatura ta. Tasta de paranteza patrata face grosimea pensulei mai mica, iar cea din dreapta- mai mare. Incearca din nou, dupa ce ti-ai redimensionat pensula. Am adaugat prima noastra fulgerare de lumina, insa nu arata chiar ca una adevarata. Arata ca o dara alba de pensula stilata, ceea ce si este de fapt. Pentru a o face sa arate mai mult ca o fulgerare de lumina, trebuie sa adaugam niste efecte de culoare si de stralucire, si, pentru acest lucru, vom folosi cateva stiluri simple de stratificare - layer styles.

Pagina:
« 12 3 456 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(11 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
aRTK , Marti, 13 Ianuarie 2009
#3

Tare tutorialu, da oare stie cineva cum poti face asta si in Paint Shop Pro? daca da vreau sa aflu si io cum

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
none , Miercuri, 22 Octombrie 2008
#2

nu inteleg de ce...nu pot da .."stroke path" .. am incercat n feluri sa dau stroke path ... nu reushesc am nevoie de ajutor! as fii recunoscator pentru cel care ma ajuta ... punk_caddy@yahoo.com ... va multumesc din nou anticipat

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
BrushPro , Marti, 15 Iulie 2008
#1

Foarte tare! Unde pot gasi mai multe modele de brush-uri?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
PHP Ruby on Rails Java Fotografie HTML Outlook Bridge Word Python Fireworks Swift 3D Lightroom XML StyleSheet Vista XHTML RoR MySQL AJAX Dreamweaver CSS SWF Photoshop Sony Vegas JSON Powerpoint COREL DRAW Gimp PSD Flash Verilog Action Script SEO Javascript Excel Illustrator
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software