E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

07.07.2008
Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

In acest tutorial Adobe Photoshop vom vedea cum se adauga fulgerari colorate de lumina unei fotografii. Probabil ai vazut aceste fulgerari folosite in reclame la orice, de la sampon la telefoane mobile, si au fost folosite chiar recent intr-o reclama frumoasa pentru un celular de la Sprint and Samsung.

Total vizualizari: 20003 20003 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (11 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photoshopessentials.com  
Autor:  Steve Patterson
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1234 5 6 »
comenteaza printeaza

Pasul 14: Editeaza calea pentru a crea o mica variatie in parcursul ei

Sa facem fulgerarea noastra de lumina un pic mai interesanta, adaugandu-i inca cateva fulgerari. Putem face acest lucru cu usurinta, editand pur si simplu calea noastra pentru a crea cateva variatii usoare in aceasta si pentru a da o tusa cu pensula pe fiecare dintre aceste variatii. Muta inapoi in paleta ta de cai, astfel incat sa putem edita calea curenta. Apoi, tine apasata tasta Ctrl (Win) / Command (Mac) si muta cursorul de la mouse-ul tau direct pe oricare zona a caii tale. De indata ce se gaseste deasupra caii, vei observa cum cursorul de va transforma intr-un indicator alb, ceea ce inseamna ca acum ai acces temporar la unealta Photoshop Direct Selection - Selectare Directa, care este instrumentul de care avem nevoie pentru a edita calea noastra:

fulgerari de lumina


Da click pe cale cu unealta de delectie directa pentru a o selecta, apoi fa niste ajustari minore asupra caii pentru a crea o cale un pic deviata de la cea initiala. Poti trage de un punct de ancorare intr-un punct diferit, sau misca de manerele de dirctie pentru a ajusta curbele caii, sau chiar trasa un segment de cale intr-o pozitie un pic diferita. Nu atinge insa punctele de ancorare de la nici unul dintre capetele caii, pentru ca dorim ca fiecare variatie pe care o cream sa inceapa si sa se incheie in exact acelasi loc. Asa ca, in afara acestor doua puncte de ancorare, restul caii poate fi editat in orice fel doresti. Nu cautam sa efectuam modificari majore asupra caii. Tot ceea ce avem nevoie sunt schimbari mici, subtile. Aici, am schimbat subtil cele doua curbe principale ale caii mele, tragand de cele doua manere de directie ce ies in afara punctului meu de ancorare din mijloc. Poti vedea modul in care curbele caii nu se mai potrivesc exact cu cele ale primei fulgerari de lumina:

fulgerari de lumina
Creeaza o mica variatie a caii initiale mutand punctele de ancorare, manerele de directie sau segmentele caii


Acum putem trasa o fulgerare asupra acestei variatii a caii noastre, cu pensula. Insa, inainte de asta, vom dori probabil sa folosim o pensula mai mica de data aceasta, asa ca apasa tasta de paranteza patrata din partea stanga, de pe tastatura de cateva ori, pentru a restrange grosimea pensulei. Pentru a aplica o tusa acestei deviatii de la calea noastra, nu este nevoie sa trecem prin deranjul de a selecta "Stroke Path" ("strafulgera cale") din meniul fly-out al paletei de cai, asa cum am procedat ultima oara. Da pur si simplu click pe iconul Stroke Path de la capatul inferior al paletei de cai - Paths palette:

fulgerari de lumina
Da click peiconul "Stroke Path"de la baza paletei de cai- Paths palette


Photoshop va veni cu o tusa pe noua cale pe care ai creat-o cu pensula. Din moment ce lucram inca cu acelasi strat din paleta de straturi, stilurile de stratificare Outer Glow si Inner Glow- Stralucire Exterioara si Stralucire Interioara vor fi aplicate in mod automat noii noastre fulgerari luminoase:

fulgerari de lumina
Noii cai i-a fost adaugata o fulgerare cu pensula, iar stilurile de stratificare ii sunt aplicate in mod automat

Pasul 15: Creeaza inca cateva variatii si aplica-le tuse cu pensula

Repeta pasul precedent inca de doua sau trei ori pentru a crea mai multe variatii asupra caii si traseaza-i fiecareia o tusa cu pensula. Incearca sa modifici dimensiunea pensulei de fiecare data cand folosesti tastele de paranteze patrate de la stanga si de la dreapta pentru adauga mai mult accent pe fulgerarile de lumina. Daca nu iti place tusa de lumina pe care tocmai ai adaugat-o, apasa pur si simplu Ctrl+Z (Win) / Command+Z (Mac) pentru a-i da undo, apoi re-editeaza calea si incearca din nou. Pentru a vedea cum arata fulgerarea ta de lumina fara ca tusa sa iti blocheze accesul vederii, da pur si simplu click in zona goala de sub cale din paleta de cai. Aceasta actiune va deselecta calea si o va ascunde vederii. Pentru a vedea din nou calea, da click pe ea in paleta de cai - Paths palette. Vei avea nevoie sa iti faci calea vizibila ori de cate ori vei dori sa ii aplici o tusa cu pensula. In cazul in care calea ta nu este vizibila, iconurile de la baza paletei de cai vor deveni sterse si nu vor mai fi disponibile. Iata imaginea mea dupa ce mi-am editat calea de inca cateva ori si dupa ce i-am aplicat fiecarei noi variatii cate o tusa cu pensula. Din nou, din moment ce lucram in acelasi strat, "Layer 1" din apleta de straturi, stilurile Outer Glow si Inner Glow sunt aplicate in mod automat fiecarei noi tuse de pensula. Am ascuns calea mea vederii, astfel incat sa putem vedea mai usor cum arata acum fulgerarea de lumina impreuna cu diferitele ei variatii:

fulgerari de lumina
Prima fulgerare de lumina, dupa atasarea catorva variatii

Pagina:
« 1234 5 6 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(11 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
aRTK , Marti, 13 Ianuarie 2009
#3

Tare tutorialu, da oare stie cineva cum poti face asta si in Paint Shop Pro? daca da vreau sa aflu si io cum

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
none , Miercuri, 22 Octombrie 2008
#2

nu inteleg de ce...nu pot da .."stroke path" .. am incercat n feluri sa dau stroke path ... nu reushesc am nevoie de ajutor! as fii recunoscator pentru cel care ma ajuta ... punk_caddy@yahoo.com ... va multumesc din nou anticipat

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
BrushPro , Marti, 15 Iulie 2008
#1

Foarte tare! Unde pot gasi mai multe modele de brush-uri?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8035
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7790
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7665
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7595
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7340
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Java SWF MySQL Javascript Gimp Python COREL DRAW RoR Ruby on Rails Fireworks AJAX PHP Excel Fotografie Flash Sony Vegas Action Script SEO CSS Swift 3D PSD StyleSheet Verilog JSON Dreamweaver Bridge Outlook Photoshop XML Powerpoint XHTML Illustrator Vista Word Lightroom HTML
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software