E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

07.07.2008
Adaugarea fulgerarilor de lumina unei fotografii

In acest tutorial Adobe Photoshop vom vedea cum se adauga fulgerari colorate de lumina unei fotografii. Probabil ai vazut aceste fulgerari folosite in reclame la orice, de la sampon la telefoane mobile, si au fost folosite chiar recent intr-o reclama frumoasa pentru un celular de la Sprint and Samsung.

Total vizualizari: 19995 19995 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (11 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photoshopessentials.com  
Autor:  Steve Patterson
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 12345 6
comenteaza printeaza

Pasul 16: Copiaza stilurile de stratificare pe stratul 1 - "Layer 1"

Si cu aceasta, am creat prima noastra fulgerare de lumina! Probabil vei mai adauga macar inca una fotografiei tale; ai putea sa plasezi fiecare fulgerare de lumina pe propriul ei strat, insa noi putem scurta un pic din munca pe care va trebui sa o depunem copiind stilurile de stratificare pe care deja le-am aplicat primei noastre fulgerari de lumina si sa le lipim pur si simplu pe noul strat pe care il cream. Intoarce-te inapoi in Layers palette- paleta de straturi. Ar trebui sa ai inca "Layer 1" selectat. Du-te sus, la meniul de straturi - Layer in partea de sus a ecranului, alege Layer Style, si apoi alege Copy Layer Style:

fulgerari de lumina
Cu "Layer 1" selectat, du-te la Layer > Layer Style > Copy Layer Style

Pasul 17: Adauga un nou strat gol

Da click pe iconul New Layer la baza paletei de straturi pentru a adauga inca un strat gol. Photoshop va adauga noul strat deasupra lui "Layer 1", numindu-l automat "Layer 2":

fulgerari de lumina
Adauga un nou strat gol deasupra lui "Layer 1"

Pasul 18: Lipeste stilurile de stratificare pe noul strat

Cu noul strat selectat, du-te inapoi sus la meniul de straturi - Layer menu - in partea de sus a ecranului, alege inca o data Layer Style, si, de data asta, alege Paste Layer Style:

fulgerari de lumina
Du-te la Layer > Layer Style > Paste Layer Style


Stilurile Outer Glow si Inner Glow- Stralucire Externa si Stralucire Interna din "Layer 1" sunt acum adaugare stratului 2 - "Layer 2" si vor fi aplicate in mod automat noii fulgerari de lumina pe care o cream!

Pasul 19: Adauga o noua fulgerare de lumina

Cu noul strat adaugat si cu stilurile de stratificare ale stratului 1 - "Layer 1" deja aplicate noului strat, putem crea cu usurinta cea de-a doua fulgerare de lumina. Deseneaza pur si simplu o noua cale cu Pen Tool, salveaza calea, daca doresti, redenumind-o "Path 2" (sau oricum vrei sa ii numesti), apoi traseaza o tusa peste cale, cu pensula. Odata ce ai creat fulgerarea principala, tine apasat pe Ctrl (Win) / Command (Mac) pentru a accesa unelata de selectare directa - Direct Selection Tool si editeaza calea, miscand punctele de ancorare, manerele de directie si/sau segmentele caii pentru a crea cateva variatii asupra ei, si apoi da o tusa cu pensula peste fiecare dintre aceste variatii, folosind de ficare data o alta dimensiune a pensulei. Iata rezultatul meu, dupa ce am adaugat o a doua fulgerare de lumina caii mele:

fulgerari de lumina
Imaginea dupa adagarea celei de-a doua fulgerari de lumina


Daca nu doresti ca ambele fulgerari de lumina sa aiba aceeasi culoare, poti schimba cu usurinta culorile, editand pur si simplu stilurile de stratificare. Sa spunem ca doresc ca cea de-a doua fulgerare de lumina sa aiba alta culoare. Penru a edita stilurile de stratificare, tot ceea ce trebui sa fac este sa dau dublu click pe iconul de Layer Style din partea stanga a stratului 2 - "Layer 2":

fulgerari de lumina
Da dublu click pe iconul de Layer Style pentru a edita stilurile de stratificare pentru acel strat


Aceasta actiune va convoca casuta de dialog Layer Style. Tot ceea ce am nevoie este sa dau click pe cuvintele Outer Glow - Stralucire Exterioara din partea stanga a casutei de dialog, ceea ce va aduce optiunile Outer Glow in coloana din mijloc, apoi da click pe mostrele de culoare si alege o noua culoare, fie din panoul de alegere a culorilor, fie luand ca esantion o culoare diferita din cadrul imaginii. Da click pe OK pentru a parasi panoul de alegere a culorilor, apoi da click pe cuvintele Inner Glow din partea stanga, pentru a accesa optiunile Inner Glow. Da click pe mostrele de culoare, alege o noua culoare, da click pe OK pentru a parasi panoul de alegere a culorilor, apoi da click pe OK pentru a parasi casuta de dialog Layer Style. Poti edita culorile fulgerarilor luminoase ori de cate ori doresti, editand pur si simplu stilurile de stratificare - layer styles. Iata si rezultatul meu final dupa editarea stilurilor de stratificare din "Layer 2" si dupa usoara schimbare a culorii celei de-a doua fulgerari, folosind culori pe care le-am luat ca esantion din parul femeii:

fulgerari de lumina
Rezultatul final


Si gata!

Pagina:
« 12345 6
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(11 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
aRTK , Marti, 13 Ianuarie 2009
#3

Tare tutorialu, da oare stie cineva cum poti face asta si in Paint Shop Pro? daca da vreau sa aflu si io cum

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
none , Miercuri, 22 Octombrie 2008
#2

nu inteleg de ce...nu pot da .."stroke path" .. am incercat n feluri sa dau stroke path ... nu reushesc am nevoie de ajutor! as fii recunoscator pentru cel care ma ajuta ... punk_caddy@yahoo.com ... va multumesc din nou anticipat

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
BrushPro , Marti, 15 Iulie 2008
#1

Foarte tare! Unde pot gasi mai multe modele de brush-uri?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8025
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7785
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7655
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7585
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7330
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
MySQL Ruby on Rails Fireworks RoR SWF Verilog SEO Excel Lightroom PSD PHP HTML Action Script XML Bridge AJAX CSS Fotografie StyleSheet Swift 3D Powerpoint Photoshop Flash Outlook Python XHTML Vista Sony Vegas Java Javascript JSON COREL DRAW Illustrator Gimp Word Dreamweaver
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software