E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Filtre si efecte (27)

Crearea unei rame de fotografie in Photoshop

22.09.2009
Crearea unei rame de fotografie in Photoshop

Acum cateva zile m-a sunat un prieten si m-a intrebat cum poate sa faca o rama de fotografie in photoshop. A fost in excursie si vrea sa faca niste vederi pentru bunica lui. Si am facut un tutorial mic sa va arat si voua ce a iesit.

Total vizualizari: 14513 14513 afisari   |   Comentarii  2   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Autor: alext_1020 Expert
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Acum cateva zile m-a sunat un prieten si m-a intrebat cum poate sa faca o rama de fotografie in photoshop. A fost in excursie si vrea sa faca niste vederi pentru bunica lui. Si am facut un tutorial mic sa va arat si voua ce a iesit. Aceasta tehnica o puteti folosi si pe wallpaper-ul vostru. Fara prea multe cuvinte, sa incepem.


Pasul 1

Deja il stie toata lumea... nu stiu de ce il mai pun, desi trebuie sa specific o singura chestie. Daca doresti sa printezi aceasta felicitare, iti recomand sa schimbi rezolutia cu care lucrezi de la 72 pixeli/inch la 250-300 pixeli/inch. Acest lucru iti permite sa printezi la o calitate foarte buna.


Pasul 2

Sunt mai multe metode de a insera o imagine in Photoshop, dar cea mai rapida metoda de a o insera si in acelasi timp de a o centra pe Canvas este comanda Place (File > Place). In panoul cu layere (F7) vei vedea fotografia inserata ca SmartLayer (o sa acopar sectiunea de SmartLayer intr-un alt tutorial). Tot ce trebuie sa faci in momentul asta este sa dai Click dreapta pe layer si sa alegi optiunea Rasterize Layer


Pasul 3

Pentru a putea realiza efectul de transparenta trebuie sa inserezi un layer nou. Acest lucru il poti face din meniul Layer > New > Layer (Shift+Ctrl+N).


Pasul 4

In momentul acesta, layer-ul nostru creat la Pasul 3 este gol, fara culoare. Trebuie sa introducem o culoare placuta. Eu am ales o nuanta de gri. Pentru a introduce o culoare, acceseaza din meniul principal optiunea Layer > New Fill Layer > Solid Color.


O sa apara o fereastra in care ti se cere sa introduci numele layer-ului (este recomandat sa folosesti nume unice pentru layere, mai ales atunci cand ai mai multe), culoarea layer-ului (ATENTIE! culoarea selectata in aceasta optiune nu insereaza o culoare in Canvas), modul de suprapunere a layer-ului si opacitatea acestuia. Lasa deocamdata default si da click pe OK.


O sa apara o fereastra in care ti se va cere sa selectezi culoarea dorita. Alegeti culoarea, apoi poti da click pe OK.


Tip 1: Pentru a insera o culoare in layer, e mai simplu sa apesi combinatia de taste Shift+BackSpace, selectand din meniul Contents optiunea Color si apoi alegand culoarea dorita.

Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   photoshop,   frame,   efect,   rama,   fotografie

Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (2) spune-ti parerea
alext_1020 alext_1020 , Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 14:07
#2

Asta e o intrebare sau o gugestie :D ?

Daca e o intrebare atunci ... sa-ti raspund :p DA... se pot folosi si brushuri speciale pentru a da o nota mai aparte. Aceasta metoda e simpla deoarece poate fi facuta si cu Actiuni. E putin mai complicat de facut cu actiuni dar odata ce ai inregistrat cum trebuie actiunea iti poti incarca o fotografie apoi rulezi actiunea si iti face automat rama :) Poate o sa fac o actiune si o pun aici ca Bonus :D.

Uite ... acu ceva vreme am mai facut un model de rama am aratat cum sa incarcati actiunile in photoshop si cum sa le folositi :) Video-ul il gasesti

http://www.youtube.com/watch?v=XCqQ0hkxfAU

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
nartes , Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 12:43
#1

@alext_1020, exista posibilitatea de a face si un altfel de rama, spre exemplu folosind niste brushes mai speciale... Vazui ceva interesant intr-unul din tutorialele publicate si in Photomagazine: http://www.e-learn.ro/detalii_tutorial/GRAFICA_2D/Photoshop/Editare_foto/Realizarea_unei_fotografii_abstracte/22/3/295.htm:

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8315
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7910
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
MySQL SEO PHP Photoshop Excel Python Java Lightroom Sony Vegas Verilog Dreamweaver Javascript Fireworks Word Flash AJAX HTML Gimp StyleSheet JSON Bridge Outlook PSD CSS XML Swift 3D COREL DRAW Vista Illustrator Powerpoint Ruby on Rails XHTML RoR Action Script Fotografie SWF
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software