E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Filtre si efecte (27)

Crearea unei rame de fotografie in Photoshop

22.09.2009
Crearea unei rame de fotografie in Photoshop

Acum cateva zile m-a sunat un prieten si m-a intrebat cum poate sa faca o rama de fotografie in photoshop. A fost in excursie si vrea sa faca niste vederi pentru bunica lui. Si am facut un tutorial mic sa va arat si voua ce a iesit.

Total vizualizari: 14322 14322 afisari   |   Comentarii  2   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Autor: alext_1020 Expert
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Pasul 5

Dupa ce am umplut layer-ul cu culoare, trebuie sa o facem si transparenta. Acest lucru il poti realiza schimband opacitatea layerului respectiv din panoul cu layere.

Tip2: Dupa selectarea layer-ului, daca apesi pe o cifra, se va schimba opacitatatea. De exemplu, daca tastezi "5", opacitatea acelui layer se va schimba la 50%, "8" la 80%, si asa mai departe. Cred ca ai prins ideea.


Pasul 6

Selecteaza layer-ul cu fotografia, apoi mergi in meniul Layer > Duplicate Layer si muta layer-ul duplicat deasupra layer-ului semitransparent.

Tip3: Daca apesi combinatia de taste Ctrl+] sau Ctrl+[, layer-ul selectat va fi mutat in sus, respectiv in jos. Similar, daca apesi combinatia de taste Ctrl+J, va fi creat automat un duplicat al layer-ului selectat.


Pasul 7

Imaginea este mare, asa ca trebuie sa o redimensionam. Apasa combinatia de taste Ctrl+T pentru a activa modul Free Transform. Tinand apasata tasta Shift, astfel incat scalarea sa fie proportionala, trage de colturile fotografiei pana obtii dimensiunea potrivita.


Pasul 8

Daca dupa ce ai micsorat fotografia aceasta nu este centrata, tot ce trebuie sa faci este sa alegi din Tool Box instrumentul Move Tool, apoi sa selectezi layer-ul cu fotografia redimensionata si sa dai Ctrl+Click pe Layer-ul Background. Dupa selectie, in partea de sus a ecranului vei vedea optiunile de centrare disponibile. Da click pe centrare verticala si orinzontala (cele marcate cu galben).


Pasul 9

Pentru a obtine marginea alba a fotografiei, mai intai trebuie sa selectezi layer-ul cu fotografia redimensionata. In panoul Layers, da click pe butonul fx, apoi selecteaza optiunea Stroke. Aceasta va deschide o fereastra cu optiunile pentru layer. Selecteaza grosimea liniei (default e 3px), pozitia (eu am ales centrat pentru a-mi crea colturile bordurii mai ascutite), apoi mai ai optiunea de a alege tipul de umplere a bordurii (culoare solida, gradient, sau textura) - eu am ales solid color, apoi am selectat culoarea alba. Dupa alegerea optiunilor, da click pe OK.


Pasul 10

Scrie textul in fotografie, apoi, daca doresti, aplica-i si acestui layer optiunea de Stroke.


Pasul 11.

Salveaza fisierul (Ctrl+S). In final, ar trebui sa obtii ceva asemanator cu imaginea de mai jos:


Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   photoshop,   frame,   efect,   rama,   fotografie

Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (2) spune-ti parerea
alext_1020 alext_1020 , Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 14:07
#2

Asta e o intrebare sau o gugestie :D ?

Daca e o intrebare atunci ... sa-ti raspund :p DA... se pot folosi si brushuri speciale pentru a da o nota mai aparte. Aceasta metoda e simpla deoarece poate fi facuta si cu Actiuni. E putin mai complicat de facut cu actiuni dar odata ce ai inregistrat cum trebuie actiunea iti poti incarca o fotografie apoi rulezi actiunea si iti face automat rama :) Poate o sa fac o actiune si o pun aici ca Bonus :D.

Uite ... acu ceva vreme am mai facut un model de rama am aratat cum sa incarcati actiunile in photoshop si cum sa le folositi :) Video-ul il gasesti

http://www.youtube.com/watch?v=XCqQ0hkxfAU

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
nartes , Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 12:43
#1

@alext_1020, exista posibilitatea de a face si un altfel de rama, spre exemplu folosind niste brushes mai speciale... Vazui ceva interesant intr-unul din tutorialele publicate si in Photomagazine: http://www.e-learn.ro/detalii_tutorial/GRAFICA_2D/Photoshop/Editare_foto/Realizarea_unei_fotografii_abstracte/22/3/295.htm:

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8045
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7800
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7670
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7600
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7345
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Fotografie JSON Dreamweaver Verilog StyleSheet Ruby on Rails Word Java COREL DRAW Bridge PHP Illustrator Powerpoint SEO Sony Vegas Fireworks Lightroom Action Script Javascript HTML Python PSD XHTML CSS XML Excel Photoshop MySQL Gimp AJAX Swift 3D Outlook SWF Flash RoR Vista
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software