E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Web design (10)

Desen cu tableta in Photoshop - partea I

26.09.2009
Desen cu tableta in Photoshop - partea I

Acesta este primul material dintr-o serie de tutoriale dedicate utilizatorilor de tableta grafica. Urmand acest tutorial ne dorim sa "dam drumul la mana" celor mai putin experimentati in desenul cu creionul pe tableta.

Total vizualizari: 13284 13284 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (9 voturi)   |   Timp necesar: 30 min 30 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Autor: Pustiu Expert
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Acesta este primul material dintr-o serie de tutoriale dedicate celor ce folosesc sau vor folosi tableta grafica. Urmand acest tutorial ne dorim sa "dam drumul la mana" celor mai putin experimentati in desenul cu creionul pe tableta.

Am sa fac o mica precizare si anume ca pasii pe care ii vom urma ii putem realiza si folosind un simplu mouse (nu exista indoiala - cum imi place mie sa spun: "la inceput a fost mouse-ul si de-atunci mouse-ul a ramas mereu la inceput"). Singura diferenta intre cele doua tipuri de instrumente este ca tableta grafica, respectiv creionul acesteia ne usureaza procesul de trasare, de desen propriu zis deoarece nu ne impune anumite miscari, ci pur si simplu ne urmeaza miscarea mainii, precum un creion ne-o traseaza pe foaie.

Asadar desenul folosind o tableta e mult mai aproape de cel natural, dar in lipsa acesteia si cel cu mouse-ul poate da aceleasi rezultate.

Schitarea si conturarea

Vom incepe prin a ne schita desenul initial pe o foaie de hartie. Nu este necesar sa ne iasa perfect (este doar o schita) ci doar sa ne furnizeze relativ proportiile, locul unde va fi parul, pielea, si imbracamintea. Cei mai experimentati in desen pot face acest pas direct in calculator, intr-un layer separat.

Schita realizata pe foaie

Odata ce vom scana imaginea si o vom salva in calculator, o vom importa in Photoshop si (folosind o pensula mica, maro inchis - 3pt; marimile date de mine pentru pensule vor fi diferite pentru fiecare in parte, in functie de desenul abordat si rezolutia documentului) conturam pielea personajului nostru intr-un layer nou.


Fondul pielii

Pe un layer nou (aflat sub layerul de contur), coloram portiunile mai netede ale pielii. Avand in vedere ca majoritatea tonurilor de piele sunt alcatuite din mai mult de o culoare, vom combina atat nuante inchise cat si mai deschise de culoare. In aces tutorial am folosit un bronz usor si culoarea piersicii (aceasta culoare combina rozul cu noante de portocaliu). Culoarea mai deschisa este vizibila in portiunile mai netede (in jurul claviculei, de-a lungul fruntii, partea frontala a mainii).

Pentru a avea un efect global al umbrelor si al portiunilor mai luminoase intotdeauna e mai bine sa folosim o pensula moale (Soft Brush). Putem schimba tipul de pensula apasand pe optiunea din partea de sus a ecranului: Brush si selectam din lista. De asemenea, din acelasi meniu putem seta opacitatea la pensula la o valoare mai mica.

Imaginea colorata cu fondul pielii

Daca imaginea inca nu are aspectul pe care il vrem, iar culorile nu sunt destul de difuze, tinem apasat pe unealta Blur Tool din panoul de unelte si alegem Smudge Tool. Intindem marginile culorilor noastre pana suntem multumiti de felul in care acestea se imbina.

Acum ca avem culoarea de fond pregatita vom bloca pixelii. Pentru aceasta vom merge in fereastra de layere (sau apasam de la tastatura F7) si apasam pe Lock.

Layer-ul cu pixeli blocati (Meniul Layers-›Lock transparent pixels)

Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   tableta grafica,   photoshop,   desen,   schita,   brush,   umbre

Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(9 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
Pustiu Pustiu , Duminica, 27 Septembrie 2009, ora 11:19
#3

@dyamond: pentru a-ti raspunde complet la intrebare, Smart Objects il poti folosi de exemplu daca in fisierul tau vei avea de-aface cu imagini ale caror proprietati le vei tot schimba in procesul tau de editare. Astfel, daca la un anumit moment vei vrea sa le readuci la starea initiala vei putea face asta fara ca sa dai Undo si sa pierzi si restul muncii tale pana in acel moment.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Pustiu Pustiu , Duminica, 27 Septembrie 2009, ora 11:03
#2

@dyamond: am incercat sa il fac cat mai simplu de urmat, deoarece rezultatul final se vrea a fi unul destul de complex (avand in vedere ca personajul va fi "dotat complet" - piele, ochi, haine)..asa ca am lasat Smart Objects pentru un tutorial viitor. Cat despre Photoshop, tutorialul este facut in CS3. (De la CS2 in sus apare notiunea de Smart Object).

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
dyamond dyamond , Duminica, 27 Septembrie 2009, ora 10:55
#1

Se anunta ca fiind unul dintre cele mai complexe tutoriale de PhotoShop postate pe E-learn.ro.

Folosesti cumva Smart Objects? Ce versiune de PhotoShop folosesti?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
SWF Ruby on Rails Powerpoint Word XHTML SEO COREL DRAW MySQL AJAX Excel Dreamweaver Verilog Gimp HTML PHP Sony Vegas XML Photoshop StyleSheet Vista Javascript Action Script Python Bridge CSS PSD Java Outlook Lightroom Fotografie Illustrator JSON Swift 3D Flash Fireworks RoR
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software