E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Diverse (12)

Efectul Windows Vista Aurora

14.07.2008
Efectul Windows Vista Aurora

Daca esti utilizator Windows Vista, probabil ca ai remarcat grafica atragatoare expusa in casute, si pe o parte si wallpaper-urile/screensaver-urile lor. In acest tutorial, iti voi arata cum sa creezi tu insuti efectul.

Total vizualizari: 8917 8917 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Tutorial 9  
Autor:  David Leggett
Download
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Daca esti utilizator Windows Vista, probabil ca ai remarcat grafica atragatoare expusa in casute, si pe o parte si wallpaper-urile/screensaver-urile lor. In acest tutorial, iti voi arata cum sa creezi tu insuti efectul.

Acest efect luminos Vista, numit uneori Aurora Effect, poate transforma cu adevarat un wallpaper obisnui in ceva extraordinar. Ceea ce il face si mai bun este faptul ca nu este greu de realizat. Inainte de a ne putea apuca de treaba cu efectele de lumina, avem nevoie sa realizam un fond pentru efect.

Nu putem folosi orice fundal dorim, ci un cadru adecvat de la care sa incepem. Gaseste o fotogrsfie pe care sa o folosesti ca paleta de baza pentru fundalul tau. Poate fi chiar orice imagine...numai sa ai grija sa cuprinda multe zone de umbra si de lumina. In mod alternativ, poti salva fotografia de mai jos pentru a exersa metoda cat mai clar si corect..

Am pus la dispozitie in link-ul de download de mai sus si fisierul sursa psd, pentru a vedea mai concret modul de realizat a acestui wallpaper.

Aureola Effect

De aici, avem nevoie sa aplicam un blur Gaussian deosebit de puternic fotografiei noastre. Du-te la Filter>Blur>Gaussian Blur, si adu cursorul de control in dreptul unei valori inalte. Chiar vrei sa scapi de toate detaliile din poza, iar toate culorile sa ajunga sa se imbine intre ele. Eu am aplicat un Gaussian Blur de 75.

Aureola Effect

Acum vom schimba radical fundalul adaugand un strat de ajustare a echilibrului de culoare Color Balance Adjustment Layer. Pentru a crea acest strat, acceseaza Layer>New Adjustment Layer>Color Balance. Va aparea o noua casuta de "New Layer", da click pe OK prin aceasta. Acum vei remarca trei cursoare diferite, precum si 3 game separate din care poti alege (Shadows, Midtones, and Highlights). In acest stadiu, totul este sa experimentezi cu aceste cursoare de control in cadrul fiecarei game pana cand dai de un rezultat satisfacator. Daca folosesti fotografia de mai sus, acestea au fost valorile pe care le-am utilizat:
Shadows: -37, -40, 7
Midtones: 15, 62, 0
Highlights: -34, 0, 69

Aureola Effect

Atat pentru fundal. Am terminat cu el. Ai putea opta sa iti editezi stratul de Color Balance mai tarziu (doar da dublu click pe iconul de langa acesta), insa, acuma putem trece la efect. Pentru a incepe, selecteaza unealta Elliptical Marquee Tool din bara de unelte. Fa o selectie mare, acoperind de-a lungul intregului cadru. Ai putea avea nevoie sa iti muti selectia in timp ce o efectuezi, astfel incat sa o poti face mai mare. Daca este nevoie sa faci acest lucru, tine spacebar-ul in timp ce tragi cu mouse-ul (nu da drumul butonului stang al mouse-ului). Ar trebui sa obtii o selectie putin curbata care sa acopere cel putin jumatate din cadru.

Aureola Effect

Creeaza un nou strat, si selecteaza unealta Brush din bara de instrumente. Alege pensula predefinita, si apoi modifica-i dimensiunea la o valoare mai mare, cum ar fi 200-300, si seteaza duritatea la 0. Alege culoarea alba pe post de culoare de prim-plan. Aceasta parte poate provoca necesitatea mai multor incercari si greseli, insa, in mod esential, vei da cu pensula numai la interiorul selectiei pe care tocmai ai realizat-o. Incearca sa dai cu pensula uniform de-a lungul intregii selectii.

Aureola Effect

Destul de usor, nu? Seteaza blending mode-ul acestui strat la Overlay. Deselecteaza totul (Ctrl+D sau Select>Deselect). Acum, transforma acest strat astfel incat sa fie pozitionat aproape vertical de-a lungul partii drepte a cadrului. Pentru a face transformarea, du-te la Edit>Free Transform, sau apasa Ctrl+T.

Aureola Effect

Repeta pasii anteriori o data sau de doua ori, si foloseste dimensiuni mai mici sau mai mari pentru pensula. Asigura-te ca ai pus fiecare noua banda de lumina pe cate un nou strat!

Aureola Effect

Acum, ca avem doua sau trei benzi diferite de lumina, nu vom mai avea nevoie sa mai facem. In schimb, poti efectua o duplicare a straturilor pe care le-ai facut, si sa le transformi liber pentru a le aduce in stadiul de noi forme. Tine minte, Ctrl+T pentru transformare. Poti obtine niste efecte interesante tinand tastele Alt, Ctrl, si Shift in timp ce tragi de nodurile de transformare.

Aureola Effect

Cam atat !
Pentru a mai adauga efect, ii poti aduce un surplus de culoare folosind Color Balance Layers. Pentru a face acest lucru, selecteaza mai multe dintre efectele tale luminoase (Ctrl+Shift+Click pe Layers Panel), si apoi adauga un nou strat de ajustare la layer-ul Color Balance Adjustment. Stratul de ajustare a echilibrului de culoare va crea in mod automat o masca de strat astfel incat sa se aplice doar pe selectia pe care ai facut-o. Asigura-te insa ca aceste noi straturi de ajustare se afla deasupra straturilor cu efect luminos.

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
monolit25 monolit25 , Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 17:38
#3

foarte interesant ,mi se parea foarte dificil inainte de a vedea acest tutorial!multumesc pentru ajutor!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
joe , Miercuri, 17 Septembrie 2008
#2

M-ai pierdut de la Elliptical Marquee Tool...daca nu scrii in engleza...scrie macar in detaliu.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Tisman , Marti, 15 Iulie 2008
#1

Foarte tare, acum pot face si alte asemenea wallpapere :)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Excel COREL DRAW Fotografie XML XHTML PSD Ruby on Rails Python Verilog AJAX PHP CSS Photoshop RoR Outlook Lightroom Bridge HTML Word Action Script Dreamweaver Flash Vista Illustrator MySQL Fireworks Javascript Gimp SWF StyleSheet SEO Sony Vegas JSON Powerpoint Swift 3D Java
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software