E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Folosirea actiunilor automate in Photoshop

18.05.2012
Tutorial video
Folosirea actiunilor automate in Photoshop

Activitatile zilnice implica actiuni repetive, precum spalatul pe dinti, mancatul, dormitul. Pentru un designer sau chiar pentru un impatimit al fotografiei care are de prelucrat foarte multe imagini, in mod identic, tutorialul de fata vine sa aduca o solutie simpla, transformand actiunile efectuate in mod repetat intr-una singura.

Total vizualizari: 6516 6516 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (1 vot)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Autor: Pustiu Expert
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Activitatile zilnice implica actiuni repetive, precum spalatul pe dinti, mancatul, dormitul. Pentru un designer sau chiar pentru un impatimit al fotografiei care are de prelucrat foarte multe imagini, in mod identic, tutorialul de fata vine sa aduca o solutie simpla, transformand actiunile efectuate in mod repetat intr-una singura.Urmareste acest tutorial si pe YouTube

Am ales sa exemplific in tutorial modul in care se poate redimensiona un set de imagini, in mod automat, cu ajutorul actiunilor in Photoshop. Extrapoland, putem folosi actiunile pentru orice editare ce presupune aplicarea aceluiasi set de modificari unui grup de imagini.

Pentru inceput ne asiguram ca avem disponibil panoul Actions. Il deschidem din meniul Window -> Actions sau folosind combinatia de taste Alt-F9.

Observam ca Photoshop vine cu un set de actiuni implicite, foarte utile unor editari uzuale precum adaugarea unui efect sepia sau salvarea fisierelor in format PDF.

Deschidem o imagine din setul nostru - nu are importanta care, pe aceasta vom inregistra actiunile pe care le vom aplica intregului grup de imagini.

Odata deschisa imaginea, mergem in panoul de actiuni si selectam Create new action.

Ii dam o denumire sugestiva, si apasam Record.

Actions a inceput in acest moment inregistrarea modificarilor noatre. Prin urmare, mergem in meniul Image -> Image Size... si ne micsoram imaginea.

Doar pentru a exemplifica modul in care functioneaza actiunile, am mai adaugat o modificare imaginii. Image -> Adjustments -> Invert ca sa obtinem negativul acestei imagini.

Observam dupa acest pas ca ambele modificari apar sub numele actiunii noastre: Image Size si Invert. Ne salvam fisierul, dar avem grija sa il salvam intr-un folder separat, nu in acelasi folder, pentru a nu suprascrie imaginea originala.

Inchidem fisierul deschis si apasam pe Stop recording pentru a opri si inregistrarea actiunilor.

Odata salvata actiunea noastra, putem trece la aplicarea acesteia intregului grup de imagini. Mergem in meniul File -> Automate -> Batch�

In sectiunea Play avem grija sa selectam actiunea creata de noi, iar in sectiunea Source selectam Folder si cautam folderul in care avem imaginile pe care dorim sa aplicam aceasta actiune.

In sectiunea Destination, foarte similar, selectam Folder, pentru a alege folderul in care vom salva imaginile modificate.

Apasam Ok si lasam Photoshop-ul sa isi faca magia.

Pagina:
1
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   Tutorial video,   Actions,   Photoshop,   actiuni automate,   Automate Batch

Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(1 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8075
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7870
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Verilog Flash PHP Illustrator Java StyleSheet Python Action Script Vista Powerpoint Dreamweaver Photoshop Fireworks SWF AJAX Fotografie Gimp Swift 3D PSD CSS Lightroom Sony Vegas Bridge Excel XML SEO Word Ruby on Rails JSON Javascript XHTML Outlook COREL DRAW RoR MySQL HTML
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software