E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Folosirea decupajului pentru imbunatatirea fotografiilor

23.08.2008
Folosirea decupajului pentru imbunatatirea fotografiilor

Decuparea, sau indepartarea anumitor portiuni dintr-o fotografie, se foloseste inca de la inceputurile fotografiei.

Total vizualizari: 12088 12088 afisari   |   Comentarii  5   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Digital-photography-school.com  
Autor:  Peter Carey
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 12 3
comenteaza printeaza

Uneori, mai inalt este mai bine

Urmatorul exemplu iti demonstreaza ce se poate realiza cu decupajul in forma libera si cu adoptarea unei perspective verticale asupra imaginii. Desi abilitatea de a realiza forme libere, de care dispun programele moderne, este nemaipomenita in principiu, vei avea nevoie sa gasesti un utilaj pentru finisaj foto capabil sa tipareasca imaginea ta ‘intacmai', pentru a pastra decupajul stilizat pe care i l-ai utilaje de finisare foto nu sunt greu de gasit, insa au tarife ceva mai mari decat magazinul foto la minut din colt.

Imaginea pe care am ales-o pentru aceasta demonstratie este prea congestionata.

Folosirea decupajului pentru imbunatatirea fotografiilor

Templul in sine este o priveliste placuta, la fel sunt si cateva dintre statuile din prim-plan, insa lumina aceea mare din partea stanga doar distrage atentia de la subiectul fotografiei. Dupa ce am incercat cateva decupaje standard pe baza regulii treimilor, inca nu am obtinut delimitarea unei portiuni de imagine dupa gustul meu. Asa ca am decis sa folosesc un decupaj cu forma libera. Asta inseamna ca voi desena pur si simplu o casuta in jurul a ceea ce doresc sa pastrez, in loc sa folosesc uneltele pre-definite de stabilire a raportului.

Folosirea decupajului pentru imbunatatirea fotografiilor

Odata ce zona a fost selectata, o pot finisa un pic. Majoritatea programelor ofera "manere" in casuta de decupare sau pe laturile acesteia, permitandu-ti sa deplasezi casuta si sa redimensionezi dupa preferinta ta. Experimenteaza pe aici si vezi ce functioneaza cel mai bine pentru tine. In cazul meu, am optat pentru o decupare pe inaltime, destul de exagerata, pentru a pastra intreg templul, si foarte ingusta, regland proportiile dupa gustul meu. Fotografia care a rezultat nu mai era incarcata cu elementele perturbatorii din imaginea initiala (desi ar cam avea nevoie de putina indreptare, dar sa lasam asta pentru un alt articol).

Folosirea decupajului pentru imbunatatirea fotografiilor

Limitari

Este important sa cunosti limitarile. Desi decuparea iti poate imbunatati ansamblul fotografiei, daca oroginalul a fost facut cu o camera cu o valoare mica a mega pixelilor, nu te astepta sa elimini ¾ din imagine si sa ai inca o calitate buna (cu rezolutie buna) a tiparului. Fa o verificare cu imprimanta foto pe care doresti sa o folosesti pentru a afla care este numarul minim de pixeli pe care il necesita pentru o imagine buna si nu decupa sub acest numar magic.

Decuparea iti poate aduce niste rezultate finale nemaipomenite atunci cand este eficient folosita. Te poate ajuta sa te asiguri ca imaginea 5? pe care ai cerut-o de la tiparul foto este exact cea pe care ai vizualizat-o pe ecran. Te poate ajuta sa faci un tipar panoramic dramatic dintr-o fotografie standard ok. Si iti poate da libertatea de a experimenta cu diferite rapoarte pentru a vedea ce poti sa salvezi dintr-o fotografie prea incarcata.

Fii creativ. Distreaza-te. Experimenteaza. Decuparea este o unealta usor de folosit intr-un computer si te poate ajuta sa iti modelezi fotografiile, punandu-le intr-o noua lumina.

Pagina:
« 12 3
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (5) spune-ti parerea
Pruteanu Alex , Marti, 27 Ianuarie 2009
#5

Doru : sunt 100% convins ca in fotografiile tale focalizarea e problema !! in acest caz nu ai nici o sansa sa le readuci la viata...pur si simplu aparatul tau a focalizat la o distanta mai mica sau mai mare de subiectul principal !!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
E-learn.ro , Miercuri, 03 Decembrie 2008
#4

Doru, trimite te rog o poza la contact@e-learn.ro pentru a vedea daca se poate face ceva din ea. Dupa cum ai descris, imaginea nu prea are sanse sa fie modificata.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
doru , Sambata, 29 Noiembrie 2008
#3

salut! Am cateva foto. facute din gresala prost cu aparatul de foto.Adica pe scurt se vede incetosat,parca as purta niste ochelari de vedere cu dioptrii f.mari.Cu ce program le readuc la "viata".Imi cer scuze pt.exprimare.Va rog mult sa ma ajutati...!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Offseth , Marti, 02 Septembrie 2008
#2

Alexandru... vezi ca sunt 2 tutoriale foarte interesante in categoria Media > Fotografie despre histograme. Primul tutorial este: Histograma - tonuri si contrast si al doilea Histograma - intensitatea luminoasa si culorile

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Tudor Alexandru , Luni, 01 Septembrie 2008
#1

As dori sa vad la categoria Photoshop, unele tutoriale care lucreaza cu canale, levels, histograme...Din ce am vazut pana acum nu exista.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Fotografie Sony Vegas JSON Javascript AJAX Outlook Flash StyleSheet XML Photoshop Fireworks Word SEO Powerpoint CSS Ruby on Rails MySQL Swift 3D HTML SWF PHP Lightroom PSD Vista Java Gimp Dreamweaver Illustrator Excel COREL DRAW XHTML RoR Action Script Verilog Bridge Python
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software