E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Fundal Intunecat in Photoshop

15.12.2010
Fundal Intunecat in Photoshop

Cu ajutorul acestui tutorial, va vom ajuta sa intelegeti cum se poate intuneca fundalul unei imagini. Veti avea posibilitatea de a folosi programul Abobe Photoshop, si in special veti umbla cu meniul de filtre. Acest tutorial a aparut in numarul 54, din iulie-august, 2010, in revista Photo Magazine.

Total vizualizari: 15725 15725 afisari   |   Comentarii  2   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 50 min 50 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:    
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Pasul 1

Deschideti imaginea pe care doriti sa o prelucrati in Photoshop, apoi, in panoul Layers (F7), selectati layerul cu fotografia si deblocati-l. Creati o copie a layerului apasand tastele Ctrl+J (Layer > Duplicate Layer).

Pasul 2

Selectati layerul duplicat, apoi mergeti in meniul principal la Filter > Distort > Ripple si aplicati filtrul Ripple utilizand valoarea maxima pentru Amount (999%) si o marime medie (Size - Medium).


Pasul 3

La fel la pasul 2, aplicati filtrul Diffuse (Filter > Stylize > Diffuse) cu setarile implicite (Mode Normal).


Apoi filtrul Gaussian Blur (Filter > Blur > Gaussian Blur) cu Radius intre 0,5 pixeli si 1 pixel, in functie de marimea si rezolutia imaginii pe care o prelucrati.


Pasul 4

Ultimul efect pe care il vom aplica fundalului este Filter > Brush Strokes > Spatter, cu valorile 10 pentru Spray Radius si 5 pentru Smoothness.


Pasul 5

Deoarece filtrele pe care le-ati folosit mai sus au incetosat intreaga imagine, inclusiv persoana din fotografie, veti folosi o masca pentru a descoperi anumite zone de interes (cum ar fi corpul persoanei si anumite elemente de decor). Pentru aceasta, avand inca selectat layerul copie, mergeti in meniul principal la Layer > Layer Mask > Reveal All.


In panoul Layers, dati click pe masca pentru a o selecta, apoi, cu o pensula neagra de dimensiuni mari (75 si 100 pixeli) si opacitate 100%, desenati deasupra portiunilor din imagine pe care doriti sa le descoperiti complet. Pentru a crea un efect de incetosare, micsorati opacitatea pensulei la 30% atunci cand desenati in jurul marginilor.

Pasul 6

Adaugati un nou layer deasupra tuturor celorlalte (Layer > New > Layer sau Shift+Ctrl+N), apoi accesati Image > Apply Image. In fereastra care se deschide, pastrati setarile implicite si apasati butonul Ok. Layerul nou va contine o copie a tuturor celorlalte layere, unite intr-unul singur.


Pasul 7

Avand selectat noul layer, mergeti la Image > Adjustments > Gradient Map si selectati gradientul negru-alb. Dupa ce ati terminat, modificati modul de afisare al layerului la Darken (sau Lighten) si variati-i opacitatea in functie de preferinte.


Pasul 8

Similar ca la pasul 6, adaugati un nou layer deasupra celorlalte si accesati Image > Apply Image. Selectati noul layer, apoi mergeti la Image > Adjustments > Selective Color. Din meniul drop-down Colors alegeti pe rand optiunile Whites, Neutral si Black si modificati valorile astfel: Whites - +14, -10, 0, 0, Neutrals -5, +3, -4, -20, Blacks +7, +3, 0, 0. Desigur, acestea pot diferi in functie de luminozitatea fotografiei pe care o prelucrati, deci le puteti altera astfel incat imaginea finala sa arate cat mai bine.


Spor la treaba!


Pagina:
1
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   Photoshop,   fundal,   layer,   filtre,   ripple,   diffuse,   Photo Magazine

Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (2) spune-ti parerea
iosifbudau iosifbudau , Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 14:53
#2

Foarte bun pentru dexteritate

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
mcostiniuc , Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 16:11
#1

rezultatul e fain, mie mi-a placut .Dar putin cam complicat ( ia prea mult timp ) si trebuie sa stai cu ciorna cu timpii langa tine sa nu uiti ceva :-))

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8210
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7965
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7815
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7770
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7500
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
HTML PSD SWF Java Excel PHP Fireworks XHTML MySQL Flash Lightroom Vista COREL DRAW Python Photoshop Swift 3D Outlook StyleSheet Illustrator Word Ruby on Rails Gimp Bridge Action Script Powerpoint Fotografie Dreamweaver SEO RoR XML Javascript Sony Vegas Verilog JSON AJAX CSS
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software