E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Manipularea fotografiei cu fata si pasarea colibri

05.06.2009
Manipularea fotografiei cu fata si pasarea colibri

In acest tutorial vei invata cum sa manipulezi o fotografie, folosind diferite tehnici precum modificarea portretului unei fete, extinderea unor background-uri si aplicarea unui efect sumbru pentru fotografie.

Total vizualizari: 18178 18178 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (6 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photoshoptutorials.ws  
Autor:  Oliver Cereto
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2 345 »
comenteaza printeaza

Pasul 4

Acum poti folosi filtrul Liquify, pe care il vei selecta din Filters>Liquify. In fereastra liquify, instrumentele sunt in partea stanga si setarile in partea dreapta. In centrul ferestrei este zona de lucru si preview-ul. Sa lucrezi cu Liquify Tool este ca si cum ai lucra cu lutul. Imagineaza-ti ca vrei sa creezi o figura de lut pe care o poti modifica asa cum vrei.


Iti sugerez sa experimentezi putin cu acest filtru inainte de a incepe sa lucrezi cu el, deoarece trebuie sa vezi ce rezultate obtii.


Apasa pe tasta B pentru a selecta Bloat Tool, care extinde zona pe care lucrezi. Trebuie sa il folosesti cu atentie apasand pe butonul mouse-ului putin cate putin in diferite zone, decat sa tii apasat intr-o singura zona.


Acum selecteaza o pensula de 260 si aplic-o asupra unui ochi de-al fetei. Aplic-o exact in mijloc pentru a putea mari dimeniunea ochilor si procedeaza la fel pentru amandoi.


Apasa tasta W pentru a selecta Forward Warp Tool, care este asemanator cu un deget care adauga pixeli. Acest instrument este chiar folositor si poate aduce rezultate bune atunci cand este folosit dupa Bloat Tool. Foloseste-l pentru a ajusta anumite tipuri de distorsiune. Spre exemplu, daca pupila nu mai este un cerc perfect dupa ce ai folosit Bloat Tool, poti folosi forward Warp Tool pentru a corecta imperfectiunile.


Lasa deschisa fereastra filtrului Liquify.

Pasul 5

Acum vei prelucra nasul fetei. Apasa tasta S pentru a selecta Puker Tool, care este opusul instrumentului bloat. Tehnica pe care o vei folosi cu Puker Tool aceeasi ca cea din pasul anterior, cu diferenta ca se foloseste o pensula de dimensiuni mai mici (aproximativ 190). Foloseste-l incepand cu varful nasului, pentru a-l face mai mic. Selecteaza Warp Tool si folosind o pensula mai mica (aproximativ 120) impinge partile laterale ale nasului inspre centru pentru a obtine un nas mai fin si mai mic.

Pasul 6

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa folosesti liquify filter pentru a prelucra gura fetei. Selecteaza Puker Tool (S) cu o pensula de dimensiunea 280 si apasa pe centrul buzelor ei. Actioneaza cu grija pentru a nu-i distorsiona gura. Apoi foloseste Forward Warp Tool pentru a-i corecta zambetul si mareste-l apasand pe coltul gurii ei si tragand cu grija de el.

Pasul 7

Pentru ca nu ai facut modificari prea mari asupra nasului si ochilor, fata ei inca pare putin prea mare. Vom corecta acest lucru folosind Forward Warp Tool. Selecteaza si apasa pe marginilei fetei si pe barbie pentru a-i face fata mai subtire. Foloseste o pensula de dimensiunea 190 pentru zonele mai mari si o pensula mai mica pentru zonele de detaliu.

Modifica si alte locuri precum parul, apasand inspre in jos pe el si retuseaza-i putin nasul, gura si ochii. Poti face orice modificare doresti pentru ca rezultatul sa fie cat mai satisfacator cu putinta.

Ai grija sa nu modifici zonele pe care nu le vrei, deoarece se poate intampla acest lucru atunci cand folosesti o pensula de dimensiuni mari. In aceste cazuri este util sa folosesti o masca. Selecteaza Freeze Mask Tool (F) si apoi coloreaza zonele pe care nu vrei sa le modifici (spre exemplu gatul modelului). Odata ce ai colorat masca, poti edita orice fara teama ca vei modifica unele zone pe care nu doresti.

Pasul 8

Apasa pe Ok pentru a inchide Liquify Tool si apoi selecteaza Burn Tool. Va trebui sa intuneci unele umbre ale fetei. Modifica dimensiunea pensulei la 257 px si expunerea la 25%.

Foloseste Burn Tool pentru a intuneca unele zone ale parului si fetei.

Pagina:
« 1 2 345 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(6 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
viopysy4u viopysy4u , Joi, 22 Iulie 2010, ora 11:20
#1

super ideea

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Sony Vegas HTML XML Java Javascript MySQL RoR SWF Ruby on Rails Fotografie Excel Lightroom Outlook JSON Gimp Vista Word Python SEO Swift 3D Illustrator PHP Action Script CSS COREL DRAW PSD Flash Dreamweaver Fireworks StyleSheet Photoshop Verilog Bridge Powerpoint XHTML AJAX
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software