E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Procedeul restaurarii profesionale a fotografiilor

04.02.2009
Procedeul restaurarii profesionale a fotografiilor

In acest tutorial vei analiza restaurarea unei vechi fotografii rupte. Restaurarea pozelor vechi de familie reprezinta ceva ce poti face pentru a-ti emotiona rudele si poate fi si un serviciu pe care il poti oferi clientilor. Analizeaza procedeul profesional al restaurarii fotografiilor vechi pentru a le reda gloria de odinioara.

Total vizualizari: 19518 19518 afisari   |   Comentarii  4   |   Rating   |   (12 voturi)   |   Timp necesar: 40 min 40 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  www.psdtuts.com  
Autor:  Damien Haw
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 234 »
comenteaza printeaza

In acest tutorial vei analiza restaurarea unei vechi fotografii rupte. Restaurarea pozelor vechi de familie reprezinta ceva ce poti face pentru a-ti emotiona rudele si da, este un serviciu pe care il poti oferi si clientilor. Analizeaza procedeul profesional al restaurarii fotografiilor vechi pentru a le reda gloria de odinioara.

Previzualizarea imaginii finale

Inainte de a incepe, priveste imaginea pe care o vei crea.

Introducere

Cand trebuia sa ma decid ce fotografie voi utiliza in acest tutorial, m-am lovit de lipsa materialului pe care l-as fi putut utiliza in mod public. Fotografia furnizata este o poza de familie care mi-a fost trimisa avand o rezolutie de scanare oribila. Dar fotografia era exact ceea ce trebuia pentru acest tip de tutorial. Si rezultatul final iti va arata ca poti lucra si cu fotografii scanate in mod deficitar si poti obtine rezultate destul de bune.

Dimensiunea de printare este desigur limitata din cauza acestui aspect. Importanta prezentului tutorial este de a te ghida prin procedeu. Exista cativa pasi care trebuie oricum retinuti, dar niciodata nu ezita sa fii creativ si sa explorezi abordari diferite. Etapele care trebuie urmate sunt:

  • Fa o copie a originalului pe care vei lucra
  • Ajusteaza dimensiunea de care ai nevoie si decupeaza imaginea in asa fel incat sa nu actionezi in zone de care nu ai nevoie
  • Retuseaza / restaureaza zonele imaginii daca este necesar
  • Indeparteaza zgomotul si pattern-urile nedorite
  • Ajusteaza umbrele de accentuare si cenusiul (in cazul fotografiilor color vei ajusta si culoarea pielii)
  • Ajusteaza luminozitatea si contrastul
  • Sharpen

Etapa 1

Si acum vei incepe procedeul si tutorialul. Ai setat deja dimensiunile si ai decupat imaginea. Incepe restaurarea. Eu intotdeauna incep cu patch tool in cazul unor astfel de fotografii si obtin zone patched brute. Apoi devin mai exact si utilizez pe rand Patch Tool, Healing Tool, si Clone Tool dupa caz. Voi oferi mai multe detalii in etapele urmatoare.

Etapa 2

Patch Tool functioneaza exact ca si Marquee Tool. Selecteaza o zona din apropierea suprafetei pe care doresti sa o repari, apoi da click in mijlocul selectiei si in timp ce tii apasat butonul mouseului, tragi selectia in alta locatie asemanatoare a fotografiei si ii dai drumul. Inainte de a elibera buotnul mouseului, asigura-te ca ai aliniat selectia in prealabil. Observa urmatoarea etapa si fii atent la aliniament.

Etapa 3

Priveste aliniamentul faldurilor perdelei din fundal. Ajusteaza toate zonele mai extinse ale fotografiei. Aceasta unealta nu numai ca functioneaza minunat, dar iti si economiseste timpul si este o metoda potrivita pentru a incepe restaurarea.

Etapa 4

Dupa ce ai terminat toate zonele mai extinse, schimba cu Healing Brush Tool (observa culoarea rosie corespondenta din imaginea de mai jos) si cu Clone Stamp Tool. Cand lucrezi cu o fotografie, simte-te intotdeauna liber sa experimentezi utilizand aceste instrumente. Daca esti interesat de un procedeu eficient, este bine sa controlezi aceste trei instrumente.

Observa ca Spot Healing Tool este o alta unealta pe care o poti folosi unde, asa cum ii spune numele, sunt pete. Functioneaza prin simpla apasare asupra petelor pe care doresti sa le indepartezi si eu o utilizez destul de des in unele fotografii in care exista pete imprastiate in imagine. Procedeul trebuie inceput cu Spot Healing Brush, apoi schimba cu Healing Brush Tool. In aceasta fotografie, nu a fost totusi nevoie de aceasta.

Dupa cum sugereaza imaginea de mai jos, utilizeaza Clone Stamp Tool la marginile fotografiei. Healing Brush Tool si Patch Tool creeaza de obicei anumite efecte nedorite asupra marginilor unei poze. Incearca si vei vedea despre ce vorbesc. Din nou, schimba instrumentele si simte-te liber sa experimentezi pana cand obtii rezultatul dorit.

Etapa 5

Ai finalizat prima parte a restaurarii.

Etapa 6

Si acum te vei ocupa de defectele serioase din fotografie. Vei utiliza ochiul drept al barbatului din poza pentru a-l inlocui pe cel stang care nu se vede. Este nevoie doar sa executi o selectie aproximativa in jurul ochiului drept si apoi apasa tastele Ctrl+ J pentru a deschide un layer (copiaza selectia intr-un nou layer).

Pagina:
1 234 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(12 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (4) spune-ti parerea
Alex , Duminica, 08 Februarie 2009
#4

Super interesant! Am facut si eu o chestie de asta... Numai ca ... eu ma exprim prin video! Fac tutoriale video ca sunt mai explicite si poate omul sa vada exact care e treaba :) Parerea mea e ca nu trebuia sa folosesti asa de muti pasi! dar a iesit bine pana la urma!

keep up the good work!

http://taradaciuc.surl.ro - Blog

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Offseth , Vineri, 06 Februarie 2009
#3

Pai a fost aleasa special o fotografie care se afla intr-o stare cat mai deplorabila, pentru a fi reconditionata cat mai mult.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
baros , Joi, 05 Februarie 2009
#2

Poza e cam naspa ce-i drept, kind of creepy.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Pustiu' , Joi, 05 Februarie 2009
#1

Foarte practic tutorialul pentru cineva care ar vrea sa mai "mestereasca" niste poze sau cine stie..sa modifice diverse imagini ;))

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8325
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8080
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7920
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7875
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7620
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Photoshop CSS JSON Excel COREL DRAW Java Flash XML Powerpoint Verilog RoR Fotografie XHTML Action Script HTML Vista AJAX Illustrator Fireworks Word Javascript PSD PHP Bridge SWF Outlook Lightroom Ruby on Rails Sony Vegas Python SEO MySQL StyleSheet Dreamweaver Swift 3D Gimp
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software