E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Procedeul restaurarii profesionale a fotografiilor

04.02.2009
Procedeul restaurarii profesionale a fotografiilor

In acest tutorial vei analiza restaurarea unei vechi fotografii rupte. Restaurarea pozelor vechi de familie reprezinta ceva ce poti face pentru a-ti emotiona rudele si poate fi si un serviciu pe care il poti oferi clientilor. Analizeaza procedeul profesional al restaurarii fotografiilor vechi pentru a le reda gloria de odinioara.

Total vizualizari: 19509 19509 afisari   |   Comentarii  4   |   Rating   |   (12 voturi)   |   Timp necesar: 40 min 40 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  www.psdtuts.com  
Autor:  Damien Haw
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 12 3 4 »
comenteaza printeaza

Etapa 13

Dupa ce ai aranjat toate partile mai mari, intoarce-te la Clone Tool si prelucreaza toate marginile pe care trebuia sa le retusezi. Vei aseza layerul de "retus" pe propriul layer. In general este bine ca Opacity la Clone Tool sa fie scazuta pentru a obtine un control mai bun al clonarii si pentru a le putea face in mai multe miscari. Trage de suprafata pana cand obtii rezultatul dorit. Tine apasat Ctrl + Z de-a lungul intregului proces.

Etapa 14

Deseori, cand trebuie sa faci retusul final, vei utiliza diverse layere pentru parti diferite. Daca nu vrei sa ai o multime de layere, uneste-le cand esti multumit. De obicei, eu modific parti mici pe diferite layere si le unesc pe un layer de "retus", dar niciodata nu amestec cele doua layere de baza.

Nu vrei sa unesti totul si sa observi mai tarziu ceva ce nu ai vazut la momentul potrivit. Este bine ca intotdeauna sa te poti intoarce sa stergi numai layerul "retus" si sa il repari sau layerul eye, daca ai observat ceva nepotrivit si tot asa.

Etapa 15

Ai finalizat partea de restaurare.

Etapa 16

Urmatorul lucru de facut este selectarea tuturor layerelor si gruparea acestora. Ctrl + G. Apoi creeaza un nou layer din acest grup. Ctrl + Shift + Alt + E si redenumeste-l "noise." Acest strat este pentru reducerea zgomotului. As vrea sa subliniez un aspect pe care probabil ca inca nu l-am mentionat.

Dupa cum poti vedea in layerele mele de mai jos, am pastrat fisierul original in PSD ca layer de fundal si apoi l-am inchis. Imi place sa pastrez fisierul original impreuna cu fisierul PSD asa ca incep intotdeauna cu Ctrl + J. In acest mod, obtin o copie fidela pe care sa lucrez, apoi inchid fundalul.

Sfat Bonus: Daca apesi tasta Alt in timp ce dai clik pe ochiul din fata imaginii de fundal, deschizi acest layer iar toate celelalte se inchid. Click din nou pentru a inchide acest layer si pentru a le deschide pe toate celelalte. Aceste sfat este util pentru comparatii rapide.

Etapa 17

Acum vom indeparta zgomotul din imagine. Reducerea zgomotului se poate face prin diverse metode, dar in acest caz vei utiliza filtrul Reduce Noise aflat in Noise. Am exagerat putin reducerea zgomotului pentru acest tutorial si cred ca cifrele mele initiale erau 8 pentru intensitate si aproximativ 20 pentru detaliu.

O alta posibilitate este de a merge la Advanced Dialogue si de a aduce intensitatea pana la nivelul maxim in canalul albastru avnd 0 la details. In canalul rosu, inalta intensitatea si aici cu cateva detalii si lasa canalul rosu nemodificat. Astfel canalul rosu va pastra cateva detalii ale fotografiei fara a o estompa prea mult. Aceasta tehnica o poti utiliza pentru a indeparta pattern-urile sau liniile de scanare.Pagina:
« 12 3 4 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(12 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (4) spune-ti parerea
Alex , Duminica, 08 Februarie 2009
#4

Super interesant! Am facut si eu o chestie de asta... Numai ca ... eu ma exprim prin video! Fac tutoriale video ca sunt mai explicite si poate omul sa vada exact care e treaba :) Parerea mea e ca nu trebuia sa folosesti asa de muti pasi! dar a iesit bine pana la urma!

keep up the good work!

http://taradaciuc.surl.ro - Blog

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Offseth , Vineri, 06 Februarie 2009
#3

Pai a fost aleasa special o fotografie care se afla intr-o stare cat mai deplorabila, pentru a fi reconditionata cat mai mult.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
baros , Joi, 05 Februarie 2009
#2

Poza e cam naspa ce-i drept, kind of creepy.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Pustiu' , Joi, 05 Februarie 2009
#1

Foarte practic tutorialul pentru cineva care ar vrea sa mai "mestereasca" niste poze sau cine stie..sa modifice diverse imagini ;))

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8315
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7910
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Powerpoint AJAX Ruby on Rails CSS XHTML Outlook Lightroom Sony Vegas XML SWF Gimp JSON Flash Illustrator RoR StyleSheet Dreamweaver Bridge Fotografie Swift 3D Fireworks Javascript Vista Word Action Script HTML Java MySQL COREL DRAW Photoshop PHP Excel Python SEO Verilog PSD
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software