E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Editare foto (51)

Procedeul restaurarii profesionale a fotografiilor

04.02.2009
Procedeul restaurarii profesionale a fotografiilor

In acest tutorial vei analiza restaurarea unei vechi fotografii rupte. Restaurarea pozelor vechi de familie reprezinta ceva ce poti face pentru a-ti emotiona rudele si poate fi si un serviciu pe care il poti oferi clientilor. Analizeaza procedeul profesional al restaurarii fotografiilor vechi pentru a le reda gloria de odinioara.

Total vizualizari: 19512 19512 afisari   |   Comentarii  4   |   Rating   |   (12 voturi)   |   Timp necesar: 40 min 40 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  www.psdtuts.com  
Autor:  Damien Haw
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 123 4
comenteaza printeaza

Etapa 18

Dupa reducerea zgomotului, incepe accentuarea. Accentuarea reprezinta un alt subiect major, dar un instrument potrivit, utilizat de obicei este High Pass Sharpening. Cand aplici filtrul High Pass, vei utiliza setari joase.

Pentru acest tutorial, am ridicat putin cam mult valorile si ti-ai dori sa vezi mai putin in imaginea gri decat aici. Vrei sa accentuezi marginile. Exista si cateva aspecte tehnice care trebuie retinute.

Cand accentuezi pentru printare, intotdeauna este nevoie de supra-accentuare pe ecran. Imprimantele au in mod normal tendinta de a estompa putin fotografiile. Cand aplici filtrul High Pass, seteaza Blending Mode la Overlay sau Soft Light. De obicei utilizez supra-accentuarea si apoi diminuez valoarea utilizand controlul opacitatii.

Sfat Bonus: Deseori vei dori sa accentuezi doar anumite suprafete ale fotografiei. In fotografia exemplu de mai jos, am creat o masca si am vopsit totul mai putin fata, astfel incat aceasta este singura parte accentuata. Deseori aceasta tehnica este utilizata doar pentru ochi.

Tehnica functioneaza la fel de bine utilizand curbe pentru a lumina sau a intuneca zone ale fotografiei. Daca vrei doar sa luminezi ochii, deschizi un layer pentru curbe, apesi Ctrl + I pentru a inversa masca, facand masca neagra si colorand in alb locatia ochilor si tot asa. Este mai rapid sa inversezi masca decat sa colorezi tot ce nu vrei.

Etapa 19

In aceasta etapa finala, vei ajusta contrastul cu o curba in forma de S. Nu ai utilizat aceasta etapa in fisierul tau initial si vei dori sa faci asta inainte de accentuare, dar a fost adaugata aici pentru a avea o privire de ansamblu mai completa asupra procedeului tinand cont de scopul acestui tutorial. Deseori utilizez Ctrl + Shift + Alt + E pentru a crea un nou layer din layerele de dedesubt si asta as fi facut si aici.

As fi asezat layerul "curves" peste layerul "noise", apoi as fi unit toate layerele de dedesubt intr-un nou layer deasupra. Apoi l-as accentua pe acesta cu filtrul High Pass pastrand intact layerul "curbe", in cazul in care as vrea sa revin si sa ajustez ultimile doua etape.

Concluzie

Acesta a fost intregul procedeu de restaurare a unei vechi fotografii rupte. Dar tine minte ca multe dintre aceste etape pot fi explorate mai profund. Intotdeauna trebuie sa experimentezi si sa afli lucruri noi care pot fi adaugate procedeului pentru a obtine rezultate si mai bune.

Pagina:
« 123 4
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(12 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (4) spune-ti parerea
Alex , Duminica, 08 Februarie 2009
#4

Super interesant! Am facut si eu o chestie de asta... Numai ca ... eu ma exprim prin video! Fac tutoriale video ca sunt mai explicite si poate omul sa vada exact care e treaba :) Parerea mea e ca nu trebuia sa folosesti asa de muti pasi! dar a iesit bine pana la urma!

keep up the good work!

http://taradaciuc.surl.ro - Blog

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Offseth , Vineri, 06 Februarie 2009
#3

Pai a fost aleasa special o fotografie care se afla intr-o stare cat mai deplorabila, pentru a fi reconditionata cat mai mult.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
baros , Joi, 05 Februarie 2009
#2

Poza e cam naspa ce-i drept, kind of creepy.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Pustiu' , Joi, 05 Februarie 2009
#1

Foarte practic tutorialul pentru cineva care ar vrea sa mai "mestereasca" niste poze sau cine stie..sa modifice diverse imagini ;))

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Flash AJAX XHTML RoR COREL DRAW Outlook Bridge Powerpoint Action Script XML JSON Fotografie PSD PHP Swift 3D Vista Fireworks Sony Vegas SWF Verilog HTML Lightroom StyleSheet Ruby on Rails Word MySQL Java Python CSS Illustrator Javascript Gimp Excel SEO Photoshop Dreamweaver
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software