E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Filtre si efecte (27)

Text din iarba cu efect spectaculos in Photoshop

30.01.2009
Text din iarba cu efect spectaculos in Photoshop

Ti-ai dorit vreodata sa scrii cu iarba? Ei bine cu Photoshop poti. In acest tutorial vei crea un text din iarba cu un aspect interesant, folosind o fotografie cu iarba, Pen Tool si un pic de rabdare.

Total vizualizari: 24219 24219 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (12 voturi)   |   Timp necesar: 1h 1h   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  psdtuts.com  
Autor:  psdtuts.com
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2 345 »
comenteaza printeaza

Partea 2 - Text din iarba!


Pasul 8

OK, acum esti gata sa faci un text din iarba. Pentru aceasta, trebuie sa decupezi putina iarba dintr-o fotografie aspectuoasa. Dupa o multime de cautari, in final, am gasit aceasta minunata fotografie cu iarba pe Flickr.

Deci, descarca imaginea la dimensiune maxima si copiaz-o in documentul tau.

Pasul 9

Selecteaza un font pe care doresti sa il folosesti in imagine. O posibila optiune este Swiss 924BT, care este un font dolofan si ingust. Cu acesta, am scris textul "Earth" (Pamant) cu alb.

Seteaza layer-ul cu textul la Overlay si 50% Opacitate. Acest layer nu va fi vizibil in imaginea finala, el iti va folosi doar pentru a ne orienta.

Pasul 10

OK, deci ai textul deasupra ierbii pe care am luat-o mai devreme.

Acum, putina planificare! Pentru a obtine textul din iarba, nu va fi suficient doar sa decupezi iarba. Ea trebuie sa aiba un aspect neprelucrat, cu fire de iarba aparand pe margini. Pentru a face aceasta, te vei ghida dupa formele literelor, le vei urma in mare conturul si periodic vei iesi in afara acestuia pentru a trasa fire de iarba.


Te avertizez, este foarte obositor!

Pasul 11

OK, deci iata ca ai ajuns sa trasezi. Ar trebui sa utilizezi Pen Tool (P) si sincer, daca nu esti familiar cu aceasta unealta inainte de a incepe, vei fi pana la sfarsit!

Poti observa cum in partile in care linia trasata iese in afara conturului obtinem fire separate de iarba. In acest fel, atunci cand ajungi la taietura finala, vor arata ca niste portiuni de iarba iesite in afara.

Pasul 12

Cand ai terminat un contur, este mai bine sa il salvezi in Paths Palette. Poti face aceasta deschizand panoul respectiv, dand click pe sagetica orientata in jos si alegand Save Path. In acest fel, daca ai nevoie de conturul respectiv mai tarziu, poti sa il utilizezi.

Acum da dublu-click pe contur pentru a selecta portiunea decupata si intoarce-te la layerul cu iarba. Dubleaza acest layer pentru a-l putea folosi si la celelalte litere, apoi inverseaza selectia (Ctrl + Shift + I), si sterge iarba in exces. In imaginea de mai jos layerul cu iarba copiat are un aspect transparent , astfel incat poti vedea partea taiata "E".

Pasul 13

OK, deci ai litera "E" in fundalul final. Dupa cum poti observa, arata doar cu putin mai bine decat daca ai fi folosit doar litera pentru a decupa iarba, fara a te obosi sa urmaresti conturul. Dar e OK, ai nevoie doar de un pic mai multa adancime. La urma urmei, daca aceasta litera ar fi existat in realitate, ar fi trebuit sa vezi umbra lasata de ea pe fundal.

Pasul 14

Mai intai insa, vei stiliza putin layerul pentru a-i da un aspect tridimensional. Efectele aplicate sunt prezentate in continuare.

Pagina:
« 1 2 345 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(12 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
Pustiu' , Vineri, 30 Ianuarie 2009
#1

FOARTE TARE tutorialul ! Foarte creativ! :)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8025
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7785
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7655
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7585
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7330
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Python Photoshop Outlook Lightroom Flash Fotografie SEO Swift 3D StyleSheet XML Sony Vegas AJAX Vista Excel HTML Word Bridge Gimp COREL DRAW JSON RoR PSD XHTML Verilog Ruby on Rails CSS Fireworks Illustrator Powerpoint PHP MySQL Java Javascript Dreamweaver Action Script SWF
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software