E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Adobe Photoshop

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

GRAFICA 2D  /  Adobe Photoshop  /  Filtre si efecte (27)

Text din iarba cu efect spectaculos in Photoshop

30.01.2009
Text din iarba cu efect spectaculos in Photoshop

Ti-ai dorit vreodata sa scrii cu iarba? Ei bine cu Photoshop poti. In acest tutorial vei crea un text din iarba cu un aspect interesant, folosind o fotografie cu iarba, Pen Tool si un pic de rabdare.

Total vizualizari: 23537 23537 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (12 voturi)   |   Timp necesar: 1h 1h   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  psdtuts.com  
Autor:  psdtuts.com
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1234 5
comenteaza printeaza

Partea 3—Finalizarea!

Acum, oricat de frumos ar fi, textul tau este un pic cam singuratic si monoton. Deci, in aceasta ultima sectiune vei mai adauga desenului cateva elemente.

Pasul 26

Mai intai, adauga niste text suplimentar. Poti folosi un citat, pentru ca aceasta inseamna ca ai trei parti de decorat - citatul, ghilimelele si autorul.

In imaginea de mai jos, citatul a fost scris cu un font Swiss care este mai subtire decat cel utilizat anterior. Folosirea mai multe fonturi din aceeasi familie (grele, luminoase, etc) reprezinta un mod bun si sigur a pastra un aspect unitar al textului.

Deci, seteaza layerul cu citatul ca Overlay cu opacitate 50%, apoi duplica textul si seteaza-l ca Screen si opacitate 50%. Apoi adauga ghilimele in acelasi font Swiss, dar fa-le foarte mari si intr-o nuanta luminoasa de verde. In cele din urma, scrie sursa citatului cu litere mici si centrate pe verticala. Si, bineinteles, potriveste citatul astfel incat sa aiba aceeasi lungime cu cea a textului principal "EARTH".

Pasul 27

In continuare vei adauga putina lumina imaginii. Pentru aceasta, creeaza un nou layer, deasupra tuturor celorlalte, si utilizand Gradient Tool (G), traseaza un gradient alb -> transparent inspre partea din stanga sus. Apoi, seteaza acest strat la Soft Light si opacitate 50%. Aceasta il va transforma intr-o portiune frumos si subtil luminata.

Pasul 28

Acum, vei adauga doua elemente care atrag privirea pentru a compensa tot acest verde. Acestea vor fi un fluture albastru stralucitor si o buburuza rosie. Am folosit excelentul site everystockphoto care cauta printr-o tona de site-uri cu poze gratuite pentru a gasi doua imagini minunate: Buburuza | Fluture.

Pasul 29

Plasarea imaginilor se face destul de usor. In primul rand, fluturele. Deschide imaginea in Photoshop si foloseste Magic Wand Tool (W) pentru a selecta fundalul alb, apoi mergi la Select > Modify > Expand si extinde selectia cu 1px pentru a te asigura ca l-ai luat pe tot. Apoi, apasa Ctrl + Shift + I pentru a inversa selectia si copiaza fluturele in documentul principal.

Pentru imaginea cu buburuza, indeparteaza fundalul cu Pen Tool (P), urmand conturul acesteia, si apoi copiaz-o in documentul principal.

Pasul 30

Mai jos poti vedea cele doua elemente suplimentare. Dupa cum poti observa, buburuza arata un pic ciudat, deoarece m-am grabit cand am decupat-o. Dar este OK, pentru ca va fi foarte mica, asa ca oricum nu se vor putea observa detaliile.

Deci, copiaza-le, micsoreaza-le si aseaza-le la locul potrivit. Cel mai bine este sa nu fie prea apropiate, pentru a echilibra imaginea.

Adauga un pic de umbra fiecareia. In cazul buburuzei, este o umbra foarte apropiata, pentru ca este mica si merge prin iarba. In cazul fluturelui, seteaza distanta la aproximativ 10px deoarece el planeaza in aer si, prin urmare, umbra ajunge un pic mai departe.

Gata !

Si iata cum ai obtinut o compozitie micuta si draguta cu un text format din iarba.

Pagina:
« 1234 5
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Adobe Photoshop:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(12 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
Pustiu' , Vineri, 30 Ianuarie 2009
#1

FOARTE TARE tutorialul ! Foarte creativ! :)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
7130
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
6900
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
6890
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
6750
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
6490
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Java Gimp RoR XML HTML Action Script PHP Fotografie Ruby on Rails CSS Excel XHTML AJAX Photoshop Sony Vegas Python Powerpoint Flash Fireworks Dreamweaver Word JSON MySQL COREL DRAW Vista Illustrator PSD Lightroom Bridge Outlook SEO StyleSheet SWF Swift 3D Javascript Verilog
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software