E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Sfaturi tehnice (29)

15 Sfaturi pentru a realiza o fotografie digitala cu tematica Craciunului

13.02.2009
15 Sfaturi pentru a realiza o fotografie digitala cu tematica Craciunului

Avand in vedere faptul ca sarbatorile de iarna se apropie, ne-am gandit sa va oferim cateva idei pentru a realiza poze de Craciun cat mai reusite. In cele ce urmeaza va vom prezenta 16 sfaturi, in speranta ca ele va vor fi de folos in ziua respectiva si ca veti dori sa le puneti in practica.

Total vizualizari: 9018 9018 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (2 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photomagazine.ro  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

8. Gasiti un punct central pentru fiecare poza

Orice poza reusita trebuie sa contina un punct focal care sa atraga atentia celor care o privesc. Problema este ca, de Craciun, exista o serie de puncte focale care se afla in competitie, cum ar fi: oamenii, culorile, decoratiile, mancarea etc. Incercati sa stabiliti cateva elemente prioritare si nu aglomerati inutil poza.

9. Pozele de grup

Unul dintre cele mai comune tipuri de poza folosit de Craciun este poza de grup. De obicei ea se face la sfarsitul zilei cand nimeni nu mai arata la fel de bine ca la inceput. Pentru un efect mai "proaspat", puteti sa faceti poza in momentul cand a venit toata lumea. De asemenea, ganditi-vac dinainte la modul in care doriti sa faceti poza si unde anume o veti realiza.

10. Deschiderea cadourilor - pozele trebuiesc facute la "foc continuu"

Exista anumite momente in cadrul reuniunii care reprezinta o adevarata oportunitate de a face poze. Deschiderea cadourilor este unica in sensul ca, in acel moment o serie de emotii, expresii faciale si nerabdare se citesc pe chipul oamenilor, in special daca sunt si copii prezenti. Setati-va camera sa faca poze la foc automat (burst mode) si realizati cat mai multe. Rezultatul va consta intr-o serie de poze care surprind totul, incepand cu anticiparea momentului primirii cadoului, continuand cu emotia deschiderii lui si bucuria (sau ocazionala dezamagire) vederii propriu-zise a darului. Nu uitati sa faceti o poza si cu reactia celui care ofera cadoul.

11. Umplerea campului vizual

Una dintre cele mai des intilnite greseli in materie de fotografii este realizarea pozei avand subiectul in departare, in cealalta parte a camerei si cu mult loc gol in jurul sau. Folositi zoom-ul sau apropiati-va de subiect pentru a evita acest lucru. Veti vedea ce efect are asupra pozei.

12. Folosirea unui blitz difuz/care reflecta

O alta problema intampinata adesea este reprezentata de pozele in care blitz-ul e atat de puternic, incat subiectii arata ca niste iepuri in raza unui far avand umbre in spate, ceea ce ofera un tablou ciudat. Pentru a preintampina acest lucru puteti sa folositi un tip de blitz difuz sau un reflector. Daca aveti o camera cu un blitz extern, incercati sa-l faceti sa ilumineze indirect catre perete sau tavan. O alta metoda prin care puteti reduce impactul blitz-ului si crea un efect interesant sta in modificarea camerei pe tipul "poza de noapte"(night mode). Astfel camera va alege o diafragma mai mica, folosind totusi si blitz-ul, surprinzand o parte din lumina de ambient si "intepenind" subiectul.

13. Folositi optiunea Macro

Majoritatea camerelor digitale au optiunea Macro, asa ca, setati-va camera, atasati lentilele si faceti poze obiectelor mici din camera: ornamentele din brad, decoratiile de pe masa, dulciurile din bol, vascul de la intrare etc.

14. Modificati Apertura

In functie de subiect trebuie sa schimbati mereu valorile aperturii. Daca doriti sa faceti poze ornamentelor din brad, alegeti o apertura mare (f/2.8) pentru a scoate obiectele din spate in afara decorului, iar pentru o poza facuta din capul mesei celorlalti trebuie sa setati o apertura mica (f/8 la f/11 sau mai mult) pentru a avea o profunzime a campului mai larga.

15. Explorati imprejurimile

In jurul dumneavoastra exista un numar nelimitat de obiecte care va pot servi drept model: casele impodobite cu decoratiuni, mall-urile pline cu oferte speciale de Craciun, reprezentatiile date de colindatori etc. Aceasta perioada merita explorata din plin, iar pozele realizate vor ramane ca o dovada a momentelor speciale petrecute.

Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(2 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8325
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8080
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7920
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7875
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7620
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
HTML Ruby on Rails Swift 3D Illustrator Gimp Dreamweaver Action Script SWF RoR XHTML Lightroom PHP Javascript COREL DRAW Vista SEO Sony Vegas Bridge Fireworks Flash Outlook JSON XML Word MySQL Excel Python Photoshop Fotografie Powerpoint AJAX Verilog Java StyleSheet CSS PSD
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software