E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Sfaturi tehnice (29)

20 de sugestii pentru fotografia de nunta

02.10.2008
20 de sugestii pentru fotografia de nunta

Cum este sezonul nunţilor, Echipa de la E-learn.ro impreuna cu revista Photomagazine va prezinta cateva sugestii si indrumari pe tema fotografiei de nunta.

Total vizualizari: 18029 18029 afisari   |   Comentarii  4   |   Rating   |   (13 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza

7. Prinde detaliile fine

Fotografiază inelele, spatele rochiilor, pantofii, florile, aranjamentele de pe mese, meniurile, etc. Toate acestea te vor ajuta să conferi albumului final o dimensiune suplimentară. Răsfoieşte revista Photo magazine pentru puţină inspiraţie.

20 sugestii pentru fotografia de nunta

8. Foloseşte două camere

Cerşeşte, închiriază sau fură o cameră foto suplimentară pentru ziua respectivă - pregăteşte-o cu o lentilă diferită. Încearcă să fotografiezi cu o lentilă de unghi amplu (excelentă pentru fotografii spontane şi în spaţii restrânse, mai ales înainte ceremonie, în stadiul în care încă se mai fac pregătiri) şi cu o lentilă de distanţă focală mai lungă (poate fi la îndemână una de aproximativ 200mm, dacă poţi obţine una, dar poate fi utilă şi una de 70-200mm).

9. Gândeşte-te la posibilitatea unui al doilea fotograf

Poate fi o strategie nemaipomenită să chemi un al doilea fotograf, de rezervă. Nu te vei mai foi atât de mult în timpul ceremoniei şi al discursurilor, unul se va putea concentra asupra fotografiilor formale, iar celălalt va surprinde cadrele spontane. În plus, îţi va mai lua din presiunea de a fi "singurul şi unicul" care fotografiază totul!

10. Fii îndrăzneţ, dar nu inoportun

Timiditatea nu te va ajuta să surprinzi esenţialul - uneori trebuie să fii curajos pentru a captura un moment. Totuşi, încadrarea în timp este totul, iar pre-planificarea ocupării unei poziţii oportune în momentele cheie este importantă, pentru a nu deranja desfăşurarea evenimentului. În timpul unei ceremonii încearcă să te muţi în jur de cel puţin 4-5 ori, sincronizându-te cu cântecele, slujbele şi prelegerile prelungite. În timpul şedinţelor de fotografie formală fii îndrăzneţ, concentrează-te pe ceea ce vrei să obţii şi cere acest lucru de la cuplu şi de la nuntaşii lor. Tu eşti cel care dirijează spectacolul în acest moment al zilei şi trebuie să menţii totul sub control.

20 sugestii pentru fotografia de nunta

11.Învaţă să foloseşti lumina difuză

Abilitatea de a refracta sau de a difuza lumina unui blitz este esenţială. Vei constata că în multe biserici lumina este foarte slabă. Dacă ţi se permite să foloseşti un blitz (unele biserici nu îngăduie acest lucru) gândeşte-te dacă refracţia blitzului va fi de folos (nu uita că dacă foloseşti blitzul pe o suprafaţă colorata, va adăuga o tentă colorată întregii fotografii) sau dacă doreşti să cumperi un dispozitiv de difuzare a luminii blitzului pentru a o face să fie mai delicată. În cazul în care nu poţi folosi un blitz, va trebui fie să foloseşti o lentilă rapidă la o apertură (un unghi de deschidere) mare şi/sau să măreşti ISO-ul. O lentilă cu stabilizare de imagine ar putea de asemenea ajuta.

12.Fotografiază în RAW

Probabil, majoritatea cititorilor cred că nu dispun de timpul necesar pentru a fotografia în RAW, datorită procesării suplimentare, însă o nunta este o ocazie adecvată întrucât oferă un grad mai mare de flexibilitate în manipularea fotografiilor, ulterior realizării lor. Nunţile îi pot confrunta pe fotografi cu situaţii dificile de iluminare, ce vor rezulta în nevoia de a manipula expunerea şi egalizarea albului după efectuarea fotografiei. RAW te va ajuta considerabil în acest sens.

13. Rulează-ţi fotografiile la petrecere

Unul dintre lucrurile nemaipomenite pe care le oferă fotografia digitală este caracterul său imediat ca mijloc de comunicare. Unul dintre lucrurile grozave, folosit tot mai mult în ultima vreme de fotografi, este amplasarea unui laptop la recepţia de seară, încărcarea fotografiilor făcute în ziua respectivă şi rularea lor ca slideshow în decursul serii. Se adaugă astfel un element distractiv către finalul zilei.

Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   fotografie,   nunta,   photo magazine

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(13 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (4) spune-ti parerea
Laura B , Marti, 09 Iunie 2009
#4

Prietenul meu se ocupa cu fotografii pt nunta.
Si eu caut un fotograf pt nunta noastra, sper sa gasesc unul macar ca el.
Poti sa ma contactezi la adr burcescu_laura@yahoo.com daca te intereseaza.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Cristian , Joi, 22 Ianuarie 2009
#3

E super tare faza cu fotografiile rulate pe laptop. 10

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
tofan ion , Marti, 09 Decembrie 2008
#2

Fotografiile surprinse in timpul unui eveniment costa minim 250 euro, in functie de pretentiile subiectilor. In acest pret sunt incluse fotografierea, selectia si prelucrarea imaginilor.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
crix , Duminica, 05 Octombrie 2008
#1

Foarte bun tutorialul, dar stie careva cat costa un fotograf pentru nunta?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8035
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7790
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7665
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7595
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7340
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Bridge XHTML Powerpoint JSON Outlook RoR Illustrator Photoshop SEO HTML Java Action Script PSD Dreamweaver Fotografie MySQL Javascript Python Swift 3D Sony Vegas COREL DRAW CSS StyleSheet Excel Flash Fireworks Verilog PHP AJAX Lightroom Gimp Vista SWF Word Ruby on Rails XML
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software