E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Sfaturi tehnice (29)

20 de sugestii pentru fotografia de nunta

02.10.2008
20 de sugestii pentru fotografia de nunta

Cum este sezonul nunţilor, Echipa de la E-learn.ro impreuna cu revista Photomagazine va prezinta cateva sugestii si indrumari pe tema fotografiei de nunta.

Total vizualizari: 18026 18026 afisari   |   Comentarii  4   |   Rating   |   (13 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 12 3
comenteaza printeaza

14. Ia în considerare fondul

Una dintre provocările nunţilor este că oamenii se împrăştie în toate părţile, inclusiv în fondul fotografiilor tale. Mai ales în cazul pozelor formale, scanează zona în care vor fi făcute pentru a găsi dinainte un fond bun. Vei căuta în mod ideal zone descongestionate şi locaţii mai umbrite, departe de lumina directa a soarelui, unde este mai puţin probabil ca vreo mătuşă mai planturoasă să hoinărească pe fondul cadrului.

15. Nu îţi şterge "greşelile"

Prima tentaţie cu aparatul digital este să îţi verifici fotografiile pe parcurs şi să le ştergi pe cele care nu au ieşit bine. Problema cu această atitudine este că se poate să scapi tocmai de unele dintre cele mai interesante imagini, care ar putea fi valorificate cu succes. Nu uita că imaginile pot fi decupate sau manipulate mai târziu, în vederea obţinerii unor fotografii mai apropiate de zona artistică, mai abstracte, şi care pot conferi un punct de interes albumului final.

16. Schimbă perspectiva

Fii mai creativ în fotografiile tale. Deşi majoritatea imaginilor din albumul de final vor fi probabil destul de "normale", surprinzând posturi formale, asigură-te că amesteci un pic lucrurile luând cadre de jos, de sus, la unghiuri mari etc.

20 sugestii pentru fotografia de nunta

"Timiditatea nu te va ajuta să surprinzi esenţialul - uneori trebuie să fii curajos pentru a captura un moment".

17. Fotografiile de grup

Pentru a prinde pe toata lumea care este în aşteptare unui cadru, trebuie să găseşti un loc unde să te poţi urca pentru a fi deasupra tuturor, imediat după ceremonie. Acest lucru ar putea însemna să faci rost de o scară înaltă, să foloseşti un balcon sau să te caţeri pe un acoperiş. Avantajul de a te căţăra undeva sus este că vei surprinde feţele tuturor în cadru şi că poţi introduce multe persoane în fotografie. Cheia este să îi faci pe toţi să vină repede în locul în care vrei tu şi să fii gata să faci fotografia fără ca ceilalţi să trebuiască să stea în locul respectiv prea mult. Cea mai bună metodă de a-i cuprinde pe toţi în cadru este să aduci mireasa şi mirele acolo şi să ai câţiva adjuvanţi care să îi adune pe toţi în direcţia respectivă.

18. Blitz de umplere

Când faci fotografii afară, după o ceremonie sau în timpul fotografiilor formale, vei dori probabil să păstrezi blitzul pornit pentru a da un pic de saturaţie, de umplere cu ajutorul blitzului. Încearcă să îl diminuezi puţin, cu o unitate sau două, pentru ca fotografiile să nu fie supra-luminate. Pe de altă parte, în special în condiţii de luminare din spate sau la amiază, când poate există multă umbră, efectul de umplere prin blitz este absolut necesar.

19. Opţiunea de fotografiere continuă

Abilitatea de a fotografia în succesiune rapidă este foarte la îndemână în ziua nunţii, aşa că setează-ţi camera pe modul de fotografiere continuă şi foloseşte-l ca atare. Uneori, tocmai imaginea imediat următoare celei formale este cea care captează într-adevăr momentul, pentru că toată lumea este relaxată!

20. Aşteaptă-te la ce este mai puţin probabil şi distrează-te

Lucrurile care pot merge prost se dovedesc a fi de cele mai multe ori cele mai bune părţi ale zilei: cavalerul de onoare nu poate găsi inelul, începe să toarne tocmai când se încheie ceremonia, mirele uită să îşi închidă fermoarul la pantaloni, domnişoara de onoare se aşează chiar în mijlocul rândului sau mireasa nu îşi poate aminti jurământul.

Aceste momente te pot face să te panichezi; uneori însă chiar aceste situaţii sunt cele care dau tot ce este mai frumos în ziua nunţii şi care fac obiectul amintirii miresei şi mirelui. Încearcă să le capturezi şi ai putea obţine imagini amuzante, care rezumă în mod fidel ziua.

Nunţile sunt pentru a sărbători, în mod normal ar trebui să fie distractive. Cu cât te distrezi mai mult ca fotograf al nuntii, cu atât vor fi mai relaxaţi cei pe care îi fotografiezi. Probabil că cea mai bună cale de a relaxa oamenii este să zâmbeşti. Avertisment: se prea poate sa vii de la nunţile pe care le fotografiezi cu febră musculară la fălci şi la obraji din cauza acestei strategii.

Pagina:
« 12 3
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   fotografie,   nunta,   photo magazine

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(13 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (4) spune-ti parerea
Laura B , Marti, 09 Iunie 2009
#4

Prietenul meu se ocupa cu fotografii pt nunta.
Si eu caut un fotograf pt nunta noastra, sper sa gasesc unul macar ca el.
Poti sa ma contactezi la adr burcescu_laura@yahoo.com daca te intereseaza.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Cristian , Joi, 22 Ianuarie 2009
#3

E super tare faza cu fotografiile rulate pe laptop. 10

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
tofan ion , Marti, 09 Decembrie 2008
#2

Fotografiile surprinse in timpul unui eveniment costa minim 250 euro, in functie de pretentiile subiectilor. In acest pret sunt incluse fotografierea, selectia si prelucrarea imaginilor.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
crix , Duminica, 05 Octombrie 2008
#1

Foarte bun tutorialul, dar stie careva cat costa un fotograf pentru nunta?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8025
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7785
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7655
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7585
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7330
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
JSON Fireworks Javascript Java StyleSheet Photoshop MySQL Illustrator Sony Vegas Fotografie Ruby on Rails Dreamweaver PHP XHTML COREL DRAW SWF XML RoR Verilog Vista Bridge PSD Excel AJAX Action Script Gimp Powerpoint Python Swift 3D CSS Lightroom Flash Word HTML Outlook SEO
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software