E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Diverse (11)

Cum sa fotografiezi siluete in 8 paşi simpli

24.11.2008
Cum sa fotografiezi siluete in 8 paşi simpli

Siluetele reprezintă un mijloc extraordinar de a reda un cadru dramatic, plin de mister, incarcat de sentiment şi atmosfera pentru privitorii fotografiei, cadru care adesea se distinge net printr-un album, in virtutea modului in care combina simplitatea cu povestea pe care o spune.

Total vizualizari: 15421 15421 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (12 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza
Acest tutorial a fost publicat in
Photo Magazine, octombrie 2008

Siluetele reprezinta un mijloc extraordinar de a reda un cadru dramatic, plin de mister, incarcat de sentiment si atmosfera pentru privitorii fotografiei, cadru care adesea se distinge net intr-un album, in virtutea modului in care combina simplitatea cu povestea pe care o spune.

Acestea nu ii ofera privitorului o imagine foarte clara a ansamblului, ci lasa o parte la libera interpretare a imaginatiei, pentru ca aceasta sa "zburde".

Strategia de baza pe care va trebui sa o implementezi atunci cand faci fotografii cu siluete este sa iti plasezi subiectul (forma care doresti sa fie "innegrita") in fata unei surse de lumina si sa iti fortezi camera sa isi seteze expunerea pe partea luminoasa din poza ta (fundalul), si nu pe subiectul imaginii tale.

Procedand astfel, subiectul tau va fi subexpus (si foarte inchis la culoare, daca nu chiar negru). Exista numeroase descrieri tehnice despre cum sa faci fotografii grozave cu siluete, pe care vei dori probabil sa le cauti.
Totusi sa incercam sa parcurgem cativa pasi de baza care ar trebui sa te indrume catre rezultatele pe care le urmaresti. In esenta, vom incerca sa iti facem camera sa "creada" ca cel mai mult te intereseaza partile luminoase ale fotografiei.

Iata cum poti proceda:

1. Alege-ti un subiect potrivit

Aproape orice subiect poate fi convertit intr-o silueta, insa unele sunt mai potrivite decat altele. Alege ceva cu o forma puternica si usor de recunoscut, care va fi suficient de interesanta odata adusa la stadiul bidimensional, pentru a capta interesul celor care privesc imaginea ta. Siluetele nu pot impresiona prin efecte de culoare, texturi si tonuri, de aceea, pentru a fi mai interesante, forma trebuie sa fie distincta.

2. Inchide-ti blitz-ul

Daca ai camera setata pe modul automat, probabil isi va folosi blitz-ul, ceea ce va distruge efectul de silueta. In principiu, tu doresti sa ai parte de cat mai putina lumina pe partea anterioara a subiectului tau - asa ca blitz-ul trebuie sa dispara.

3. Seteaza-ti corect lumina

Cand vine vorba de luminarea subiectului tau, vei avea nevoie sa renunti la multe lucruri pe care le-ai invatat despre fotografia normala, si sa gandesti un pic invers. In loc sa iluminezi partea din fata a subiectului tau, in cazul siluetelor ai nevoie sa te asiguri ca exista mai multa lumina care vine dinspre fundal decat din prim-planul fotografiei tale - sau, ca sa punem problema altfel, vrei sa luminezi partea din spate a subiectului tau, si nu pe cea din fata.

Lumina perfecta in acest caz o obtii prin pozitionarea subiectului tau in fata unui apus sau a unui rasarit (insa, de fapt, orice lumina intensa poate juca acest rol).

Daca ai sansa de a efectua o sedinta foto intr-un studio si doresti sa realizezi fotografii cu siluete, te poti folosi de cateva trucuri pentru a realiza o fotografie cat mai reusita:
- poti sa proiectezi silueta pe o panza (preferabil alba) si sa o fotografiezi;
- mai poti scoate in evidenta forma siluetei folosind fum. Fumul dens creeaza un efect de aura transformand, in general, fotografia intr-una dramatica.

4. Incadreaza-ti imaginea

Incadreaza-ti imaginea astfel incat sa iti fotografiezi subiectul in fata unui fundal simplu si neincarcat, insa luminos. De obicei, cel mai bun fundal va fi un cer luminos fara nori, la apus de soare. Indicat ar fi sa iti pozitionezi cea mai puternica sursa de iluminare in spatele subiectului tau (fie sa il acopere, fie sa existe pe fundal).

Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   photo magazine,   fotografie,   siluete

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(12 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
Pustiu' , Vineri, 26 Decembrie 2008
#1

Ma bucur foarte tare ca aceste tutoriale de fotografie se regasesc si pe site, dupa ce apar in revista Photomagazine. Keep up with the good work ;)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8325
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8080
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7920
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7875
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7620
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
XML Powerpoint Verilog Outlook Bridge Lightroom Excel AJAX Swift 3D Photoshop Python MySQL Ruby on Rails StyleSheet PHP COREL DRAW Java Action Script Gimp Flash Fotografie PSD RoR SEO Javascript Vista Sony Vegas XHTML JSON HTML Fireworks Word CSS SWF Dreamweaver Illustrator
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software