E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Sfaturi tehnice (29)

Cum sa fotografiezi un curcubeu

07.10.2009
Cum sa fotografiezi un curcubeu

Un curcubeu are intotdeauna capacitatea de a impresiona, cu atat mai mult cu cat apare pe neasteptate. In acest tutorial vei putea citi cateva trucuri care te vor ajuta sa fotografiezi curcubee.

Total vizualizari: 10862 10862 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (2 voturi)   |   Timp necesar: 20 min 20 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza
Acest tutorial a fost publicat in
Photo Magazine, iulie - august 2009

Un curcubeu are întotdeauna capacitatea de a impresiona, cu atât mai mult cu cât apare pe neaşteptate.

În continuare veţi putea citi câteva trucuri care vă vor ajuta să fotografiaţi curcubee.

Găsiţi un curcubeu

Aceasta este probabil partea cea mai complicată a procesului. Apariţia curcubeelor depinde de câteva condiţii, dintre care cele mai importante sunt stropii de apă şi razele de soare. Drept urmare, ele apar după o furtună sau în jurul cascadelor, fântânilor, stropitoarelor.

Fundalul

Ţinând cont de faptul că ele nu sunt un obiect solid, va trebui să le fotografiaţi pe un fundal care să le evidenţieze cât mai mult. Ideal ar fi un fundal care este neclar şi care are culori închise (nori întunecaţi, munţi). Sunt situaţii în care nu puteţi schimba fundalul, dar puteţi modifica unghiul din care fotografiaţi, concentrându-vă asupra părţii curcubeului care are un fundal bun.


Compoziţia

Un curcubeu este întotdeauna spectaculos, dar împrejurimile îi pot amplifica frumuseţea. În principal, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri:
- Poziţionarea: este foarte important cum încadraţi curcubeul (şi peisajul) în fotografia dumneavoastră. Gândiţi-vă la punctele principale şi la captarea atenţiei si ţineţi cont de reguli (cum ar fi regula celor trei).
- Limitele spaţiale ale curcubeului: punctele în care curcubeul se intersectează cu cerul sau pământul sunt foarte importante, de aceea trebuie să fiţi atent(ă) cum le încadraţi în fotografie. Le puteţi accentua sau le puteţi schimba poziţia astfel încât să le îmbinaţi cu alte elemente din scenă.
- Lentilele: experimentaţi cu lentile focale diferite. Lentilele cu unghi larg vă pot furniza câteva imagini impresionante, dar şi focalizarea asupra unui punct anume poate duce la o fotografie minunată. Concentraţi-vă asupra limitelor curcubeului sau asupra punctelor în care acesta se intersectează cu diferite obiecte.


Prim planul

Acordaţi atenţie şi prim planului, nu doar fundalului. Un obiect din prim-plan poate atrage atenţia asupra anumitor elemente ale fotografiei, rezultând o imagine mai interesanta.

Curcubeele multiple

Daca aţi localizat un curcubeu, se poate întâmpla ca acesta sa fie însoţit de înca unul, sau sa aibă înca un strat. Incluzându-le pe amândouă, fotografia dvs. va deveni mult mai spectaculoasă.


Filtrele de polarizare

Dacă aveţi un filtru de polarizare, încercaţi să experimentaţi cu el şi să vedeţi ce efecte obţineţi. Veţi observa că în fotografie apar diferite saturaţii de culoare, reflexii sau nivele de contrast, care pot influenţa imaginea şi pot evidenţia curcubeul.

Apertura

Anumite aperturi pot avea un impact mai mic asupra curcubeului. Dacă alegeţi o apertură mai mică, imaginea va avea profunzime mai mare, aducând cât mai mult subiectul în prim plan.


Trepiedul

Atunci când fotografiaţi peisaje, este esenţial să ţineţi camera nemişcată, lucru cu atât mai important când vine vorba de fotografierea unui curcubeu. Dacă utilizaţi un filtru de polarizare şi o apertură mică, va trebui probabil să măriţi viteza obturatorului.

Pagina:
1
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   photo magazine,   curcubeu,   fotografierea curcubeelor,   compozitie,   filtru,   apertura,   trepied

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(2 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
alext_1020 alext_1020 , Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 19:40
#1

frumos! destul de interesant. cum sunt client Photo Magazine ma mandresc cu facptul ca fac parte din utilizatorii acestui site :)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Illustrator XML Sony Vegas JSON Python PHP Outlook Verilog StyleSheet Gimp SEO Fotografie Swift 3D Word XHTML Powerpoint Photoshop Excel MySQL COREL DRAW AJAX HTML Flash Javascript Vista Lightroom Fireworks RoR Ruby on Rails SWF Java PSD Dreamweaver Bridge CSS Action Script
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software