E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Fotocompozitie (4)

Flori in obiectiv

16.09.2009
Flori in obiectiv

Exista o gama foarte variata de flori. Nu toate florile sunt la fel din punct de vedere fotografic. Unele par a fi usor de fotografiat si, in realitate, obtinerea tutoror detaliilor poate fi extrem de dificila. Altele sunt fantastice, arata minunat, sunt usor de fotografiat, iar poza iese exact cum va doriti! Si mai sunt cele care surprind. Arata obisnuit si neinteresant, dar, din apropiere, dezvaluie o alta lume: toate contururile, liniile, culorile apar atunci cand sunt fotografiate.

Total vizualizari: 8195 8195 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (6 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza
Acest tutorial a fost publicat in
Photo Magazine, aprilie 2009

Exista o gama foarte variata de flori. Nu toate florile sunt la fel din punct de vedere fotografic. Unele par a fi usor de fotografiat si, in realitate, obtinerea tutoror detaliilor poate fi extrem de dificila. Altele sunt fantastice, arata minunat, sunt usor de fotografiat, iar poza iese exact cum va doriti! Si mai sunt cele care surprind. Arata obisnuit si neinteresant, dar, din apropiere, dezvaluie o alta lume: toate contururile, liniile, culorile apar atunci cand sunt fotografiate.

Unele flori arata cu mult mai bine de aproape datorita dimensiunii si detaliilor. O floare aparent insignifianta, neinteresanta la prima vedere, poate arata magnific de la o distanta mai mica.

Alte flori precum trandafirii arata foarte bine de la departare deoarece sunt frumosi si usor de identificat. Dar, faptul ca sunt un subiect atat de popular nu ar trebui sa influenteze efortul depus pentru a-i fotografia.

Florile reprezinta un material conform propriilor gusturi. Deci, cu care sa incepeti? Cel mai bine ar fi sa alegeti chiar floarea dumneavoastra preferata. De exemplu, un trandafir mare de gradina, inflorit si cu un parfum care ar trebui captat in sticlute si vandut, nu numai ca v-ar inspira, ci v-ar face sa doriti o fotografie a sa minunata.

Fiecare floare, in functie de dimensiune si culoare, trebuie fotografiata in mod distinct. Nu numai ca pozele pot fi incadrate diferit dupa specie, ci si in functie de momentul zilei, de anotimp, de locatie si de distanta la care va aflati de subiect. Si, depinzand de specia florii, puteti chiar sa renuntati la culori si sa faceti o fotografie alb-negru sau sepia.

Credeti ca florile nu pot arata bine decat in culori? Nu este chiar asa! In unele cazuri, aceste efecte va pot ajuta sa obtineti fotografii deosebite.

Incercati balansarea culorilor, tinand cont ca rosul si galbenul sunt de doua sau de trei ori mai puternice vizual decat verdele sau albul.

Sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru ca ipostazele florilor sa arate spectaculos. Probabil ca ati vazut multe fotografii cu flori care nu aveau culoarea intensa, detaliile, modelele sau delicatetea care exista in viata reala. Dar, respectarea catorva reguli va poate ajuta in solutionarea tutoror problemelor pe care le-ati intampinat vreodata in fotografierea florilor.

Pentru un fotograf, o floare poate reprezenta un subiect interesant. Un secret este sa fotografiati imagini simple, necomplicate. Este cu mult mai bine sa alegeti ceva "simplu" decat sa aglomerati prea mult pozele cu flori. Daca veti studia cateva fotografii profesionale, veti observa ca cele mai reusite sunt intotdeauna cele mai simple si la obiect.

Cele mai nereusite poze cu flori sunt cele prea incarcate. Un buchet frumos de flori, poate fi distrus daca are prea multe elemente care atrag atentia. In acest caz, privirea nu se poate concentra asupra unui singur aspect. Privitorul, de fapt, incearca sa identifice ceea ce fotograful dorea sa accentueze.

Deci, daca doriti imagini magnifice, evitati sa incarcati prea mult fotografia, optand pentru o compozitie care se concentreaza asupra aspectelor, liniilor si formelor simple. Daca fotografiati flori viu colorate, cautati culoarea care iese in relief si intrebati-va cum o puteti evidentia cu instrumentele de care dispuneti.

Cand fotografiati florile dintr-o gradina, incercati sa captati cat mai mult din context. Asigurati-va ca ati prins in cadru atat floarea, cat si contextul in care se afla aceasta, de exemplu obiecte din gradina sau peisajul.

Imaginile nu ar trebui sa arate ca si cum ati fi adus floarea intr-un studio foto, deoarece este extrem de important ca aceasta sa fie prinsa in fotografie in toata splendoarea ei naturala.

O poza cu flori cu adevarat reusita va ofera aceeasi priveliste si va da aceeasi senzatie ca si cand ati fi acolo. Inainte de a va decide cu privire la compozitie, incadrati floarea vizual. Avand o priveliste panoramica a unei gradini plina cu flori, puteti observa cu mai multa usurinta ceea ce merita cu adevarat sa fotografiati.

Pentru a va seama cum va arata compozitia, priviti imprejurul dumneavoastra. Daca ar trebui sa o captati, unde ar fi marginile pozei? Daca nu sunteti sigur cum puteti afla "marginile" pozei, asezati camera pe un trepied si incepeti dintr-un punct facand o fotografie. Mutati-l apoi putin mai la dreapta si faceti din nou o poza, continuand in acelasi mod pana cand aparatul revine in pozitia initiala. Utilizarea unui trepied va va ajuta sa mentineti camera la aceeasi inaltime. Daca nu este un vant foarte puternic si daca obiectele din jur nu se misca prea mult, in mod cert veti gasi o poza buna printre toate cele facute. Astfel, veti obtine imagini de o calitate superioara si veti avea libertatea de a aranja mici cadre. Acestea vor oferi imaginilor o profunzime mai mare, de exemplu mai multe obiecte vor fi focalizate din prim-plan in fundal.

Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   fotografie,   flori,   lentile telephoto

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(6 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8205
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7960
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7815
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7765
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7500
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Swift 3D Fireworks Bridge Word PHP SEO Vista Dreamweaver Verilog RoR AJAX Outlook Photoshop Illustrator CSS Flash COREL DRAW Action Script Lightroom Powerpoint Ruby on Rails Excel PSD Python XML Fotografie Java Sony Vegas Javascript HTML XHTML StyleSheet MySQL SWF JSON Gimp
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software