E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Fotocompozitie (4)

Flori in obiectiv

16.09.2009
Flori in obiectiv

Exista o gama foarte variata de flori. Nu toate florile sunt la fel din punct de vedere fotografic. Unele par a fi usor de fotografiat si, in realitate, obtinerea tutoror detaliilor poate fi extrem de dificila. Altele sunt fantastice, arata minunat, sunt usor de fotografiat, iar poza iese exact cum va doriti! Si mai sunt cele care surprind. Arata obisnuit si neinteresant, dar, din apropiere, dezvaluie o alta lume: toate contururile, liniile, culorile apar atunci cand sunt fotografiate.

Total vizualizari: 8226 8226 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (6 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Lentilele sunt cel mai important lucru de care ar trebui sa tineti cont in realizarea unei fotografii. Ati fotografiat vreodata un trandafir frumos care arata ca si cand nu ar avea detalii sau pare plat si neinteresant? Aceasta se poate intampla deoarece nu ati folosit lentilele potrivite, de aceea alegerea acestora este un aspect extrem de important. Daca nu stiti ce lentile sa utilizati pentru a fotografia o floare - care in majoritatea cazurilor se afla la o distanta medie sau mica, sau daca nu stiti ce functioneaza cel mai bine, incercati diferite distante focale.

Daca nu aveti la dispozitie un trepied, asigurati-va ca aveti lentile destul de rapide (f/2.8 sau mai rapide) si film ISO 400. Dintre filmele ISO 400, recomandate sunt cele color negative, profesionale, destinate nuntilor. Acestea au mai putina saturatie de culoare si contrast decat filmele de larg consum si deci vor afisa variatele tonuri de verde mai clar. Daca utilizati un trepied, puteti patrunde in luxul diapozitivelor. Din nou, alegeti unul cu o paleta artistica si cu o buna separatie a tonurilor de verde.

Lentilele de 50mm la o camera SLR de 35mm pot fi ideale pentru fotografierea gradinilor cu flori deoarece pot fi focalizate suficient pentru a izola o planta. Perspectiva normala ofera privitorului o idee precisa despre cum arata gradina. O lentila 50/1.4 este suficient de rapida pentru a permite o fotografie buna fara a utiliza un trepied, presupunand ca nu este necesara o adancime a planului excesiva.

Puteti face cateva lucruri interesante cu o lentila cu unghi larg. Este utila la exagerarea structurii unei gradini conventionale sau pentru a obtine o imagine a unei statui care umple cadrul.

O lentila telephoto este buna pentru comprimarea perspectivei si este potrivita mai ales in cazul gradinilor in care exista alei cu copaci.


Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   fotografie,   flori,   lentile telephoto

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(6 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Outlook Gimp XML Python CSS Excel Bridge Vista Javascript Ruby on Rails Verilog Fotografie Java Word HTML PSD SEO JSON Sony Vegas PHP Dreamweaver Fireworks COREL DRAW StyleSheet SWF Swift 3D AJAX Powerpoint Lightroom Photoshop XHTML RoR Illustrator Flash Action Script MySQL
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software