E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Sfaturi tehnice (29)

Fotografia nocturna

19.10.2009
Fotografia nocturna

Fotografia nocturna se supune acelorasi reguli ca si cea din timpul zilei - cu alte cuvinte, in realizarea ei trebuie sa tineti cont de apertura, viteza obturatorului si sensibilitatea la lumina - impinse de obicei la extrem.

Total vizualizari: 11842 11842 afisari   |   Comentarii  6   |   Rating   |   (6 voturi)   |   Timp necesar: 30 min 30 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Factorul ISO

În general, veţi folosi un factor ISO cât mai mic (80-100) pentru cea mai bună calitate a imaginii. Dar dacă la expunerea maximă posibilă de care dispune aparatul dumneavoastră, imaginea ar ieşi tot prea întunecată? În acest caz, puteţi mări sensibilitatea senzorului de lumină la un ISO mai mare. Totuşi, nu uitaţi că mărirea nivelului ISO creşte şi zgomotul din imagine.

Balansul de alb

Este posibil ca balansul de alb în mod automat să ducă la rezultate inconsistenţe. Pentru început, puteţi încerca setările predefinite ale camerei, astfel încât să obţineţi imagini similare. Acest lucru vă va ajuta la procesarea ulterioară a imaginilor, chiar dacă utilizaţi formatul RAW.

Fotografie realizata de Monica Marcov

Alegerea naturală este modul Tungsten, deşi nu este neapărat cea mai bună soluţie pentru scena pe care vreţi să o capturaţi. În cazul în care fotografia cuprinde mai multe surse de lumină, utilizaţi-o pe cea mai puternică pentru a realiza balansul de alb.

Vizorul

Datorită luminii insuficiente, utilizarea vizorului poate fi problematică. Chiar dacă intenţionaţi să fotografiaţi cu o apertură mică, o lentilă cu apertură cât mai mare poate creşte luminozitatea, astfel încât să puteţi compune scena. Puteţi alege diferite aperturi utilizând butonul „Depth of field preview”, localizat de obicei în partea de jos a lentilei.

Declanşatorul şi controlul la distanţă

O altă caracteristică pe care trebuie să o aveţi în vedere este declanşatorul automat, sau, ideal, un dispozitiv de control la distanţă al camerei. Scopul este acela de a vă permite declanşarea fără a provoca vibraţii nedorite.

E posibil ca aparatul dumneavoastră să nu dispună de un dispozitiv de control la distanţă, dar aproape toate camerele au un declanşator automat. De obicei, declanşatorul numără invers 10 secunde. În plus, anumite camere asigură, în mod adiţional, un declanşator automat de 2 secunde, ceea ce înseamnă că nu va trebui să aşteptaţi atât de mult.

Fotografie realizata de Marius Donici

Trepiedul

Un accesoriu de care veţi avea nevoie cu siguranţă este trepiedul. Deoarece obturatorul trebuie să stea deschis pentru mai mult timp, camera trebuie să fie menţinută în poziţie foarte stabilă, altfel veţi avea parte de imagini neclare.

În concluzie, pentru a obţine efectul dorit, va trebui să realizaţi mai multe fotografii pentru diferite viteze ale obturatorului şi combinaţii de apertură. Nu vă descurajaţi dacă nu obţineţi de la început imaginea ideală, tot ceea ce trebuie să faceţi este să încercaţi diferite combinaţii, până când veţi fi mulţumit(ă) de rezultat.

Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   photo magazine,   fotografie nocturna,   scena,   luna,   stele,   luminozitate,   focalizare,   adancimea campului vizual,   factorul iso,   balans de alb,   declansator,   trepied

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(6 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (6) spune-ti parerea
elearn elearn , Marti, 20 Octombrie 2009, ora 12:57
#6

@alext_1020

Ai dreptate, daca o comanzi de pe net livrarea costa mai mult decat revista. Din pacate si noi am ratat cateva numere vara aceasta, dar dupa cum ti-am spus, avem promisiuni ca situatia se va remedia. Totul tine de tiraj si de organizarea lor interna.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
alext_1020 alext_1020 , Marti, 20 Octombrie 2009, ora 10:58
#5

@cborodescu asta ar fi o chestie super.
@elearn mda .. este si pe f64.ro dar ce fac? Comand de pe internet si o platesc triplu?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
elearn elearn , Marti, 20 Octombrie 2009, ora 10:54
#4

Am fost anuntati ca urmatorul numar Photo Magazine va fi dublu (noiembrie-decembrie) si revista va reveni la tirajul normal. Luna aceasta am cumparat-o de la un magazin specializat de echipamente foto din Bucuresti, dar la chioscuri nu am gasit-o.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
cborodescu cborodescu , Marti, 20 Octombrie 2009, ora 10:47
#3

@alext_1020, poate ai noroc si castigi la concursul de luna asta.... Exista sanse mari sa fie premiul 1: 1 abonament 12 luni, premiul 2 abonament 6 luni ;)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
alext_1020 alext_1020 , Luni, 19 Octombrie 2009, ora 19:49
#2

Vreau si eu Fotomagazine :(((((( Nu e corect. Am scris acu al Photomagazine sa vad ce raspuns primesc, daca primesc :)

Daca nu ... o sa fac abonament si gata...

Aaa... super tutorialul! :)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
dyamond dyamond , Luni, 19 Octombrie 2009, ora 19:03
#1

Foarte interesant. Chiar ma gandeam oare ce tutoriale vor apare in numarul din Septembrie din Photomagazine. Pacat ca nu mai apare pentru moment revista intr-un tiraj mai mare pentru a mi-o putea procura si eu, dar tot raul spre bine... nu mai este nevoie sa astept 1 luna pentru a vedea tutorialele si pe E-learn.ro.

Din cate observ exista o noua fotografa care colaboreaza cu E-learn.ro? Monica Marcov? Daca da, atunci e un castig pentru ca sunt un fan al fotografiilor ei.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
PHP Excel Dreamweaver Swift 3D Word MySQL JSON Flash CSS Vista Javascript PSD Fireworks RoR Python Sony Vegas XML Gimp Action Script Bridge COREL DRAW Fotografie Photoshop Ruby on Rails Java Lightroom SEO XHTML AJAX HTML Illustrator Powerpoint Verilog StyleSheet SWF Outlook
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software