E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Sfaturi tehnice (29)

Fotografierea cascadelor

14.09.2009
Fotografierea cascadelor

Cascadele reprezinta un subiect interesant si provocator pentru fotografiere. In primul rand pentru ca sunt locuri foarte frumoase, pentru ca au o luminozitate ce va poate induce in eroare si nu in ultimul rand pentru ca sunt un subiect dinamic.

Total vizualizari: 8434 8434 afisari   |   Comentarii  2   |   Rating   |   (1 vot)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photomagazine.ro  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

ISO scazut

Daca selectati un ISO scazut, camera dvs. va fi mai putin sensibila la lumina, ceea ce inseamna ca obturatorul va trebui sa fie deschis mai mult timp. De asemenea, fotografiile realizate vor fi mai putin "zgomotoase", ceea ce va va permite sa includeti in fotografie mai multe detalii dragute.


Alte trucuri pentru fotografierea cascadelor

Obtinerea expunerii corecte este doar o parte din procesul fotografierii cascadelor. In continuare, iata alte cateva trucuri care va vor ajuta.

Realizati seturi de fotografii

Este foarte important sa faceti mai multe fotografii la viteze si aperturi diferite, deoarece astfel veti obtine o diversitate de imagini ale aceleasi scene, cu diferente in efectul de incetosare a apei, cu profunzime si culori diferite.

Compozitia

O cascada poate fi fotografiata din mai multe unghiuri si in modalitati diferite, de la un unghi mai mare, cu ajutorul caruia puteti capta cascada intr–un context mai larg, pana la cel mai ingust unghi, care surprinde doar o mica parte din aceasta. De asemenea, urmariti atent modurile diferite in care poate curge apa. In unele locuri pot fi mai multe raulete, in altele se poate revarsa foarte agitata, iar in altele poate curge lin, sub forma unui singur izvor. Incercati o varietate de pozitionari asupra cascadei (veti constata ca in unele sectiuni poate curge la viteze diferite) si experimentati cum arata aceste parti atunci cand setati o viteza mica a obturatorului.

Putina ordine

Desi in general veti fotografia mediul exact asa cum l–ati gasit, daca faceti putin ordine in scena, veti observa ca are un impact mare asupra fotografiei, mai ales in cazul cascadelor. Inainte de a realiza fotografia, analizati putin scena si observati daca este vreun lucru care atrage atentia si trebuie mutat. Simpla curatare a locului intr–un fel care sa nu afecteze mediul, poate situa fotografia la un alt nivel.

Nu va concentrati doar asupra efectului de incetosare

Este greu sa rezisti efectului unei ape matasoase care se misca, dar este important sa nu va axati numai pe astfel de fotografii. Incercati sa realizati cateva si cu o viteza foarte mare a obturatorului, deoarece aceasta este o tehnica foarte buna in cazurile in care sunt multe detalii expozive precum stropii de apa. Celalalt aspect al acestei tehnici este ca va trebui sa folositi o apertura mai mare, care va va ajuta sa obtineti mai multa profunzime in fotografii.


Experimentati

Destul cu teoria, acum e timpul sa mergeti si sa experimentati, deoarece cu cat incercati mai mult, cu atat veti obtine rezultate mai bune.


Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   fotografie,   cascada,   trepied,   expunere,   apertura,   iso,   obturator,   shutter priority,   aperture priority,   filtru,   luminozitate

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(1 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (2) spune-ti parerea
tzanc tzanc , Joi, 24 Septembrie 2009, ora 23:13
#2

Cel mai mult la acest tutorial mi-au atras atentia fotografiile care sunt superbe , tutorialul de asemenea este scris foarte bine si iti explica clar ce sa faci . Felicitari!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Pustiu Pustiu , Luni, 14 Septembrie 2009, ora 17:15
#1

Ma bucur ca se pastreaza calitatea tutorialelor si nu se face rabat nici de la calitatea imaginilor! Bravo!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8310
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8065
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7905
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7860
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7605
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Ruby on Rails Excel Javascript Outlook Python Java RoR Vista MySQL SEO Fireworks Verilog Word Action Script Illustrator Photoshop XML CSS Powerpoint PHP COREL DRAW PSD Swift 3D Lightroom Dreamweaver StyleSheet XHTML SWF AJAX JSON Gimp HTML Sony Vegas Flash Bridge Fotografie
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software