E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Diverse (11)

Fotografii portret

03.07.2008
Fotografii portret

Cum sa faci fotografii-portret hipnotice.
Cateva sfaturi generale care te pot indruma in realizarea unor portrete de invidiat.

Total vizualizari: 24229 24229 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (20 voturi)   |   Timp necesar: 10 min 10 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  www.picturecorrect.com  
Autor:  Peter Figgins
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza
fotografii portret
Fotografie realizata de Philippe Roy

O fotografie-potret de inalta calitate il poate hipnotiza pe privitor, oferind o patrundere adanca nu numai in ceea ce priveste aspectul fizic, ci si emotiile si sentimentele subiectului. Asemenea fotografii vor rezista probei timpului si vor fi admirate de multe generatii.

Experienta in fotografie constituie un factor de influenta covarsitor asupra calitatii fotografiei-portret. Profesionistii inteleg cum trebuie asezata lumina, incadrat subiectul si cum se capteaza in mod adecvat atmosfera in ocazia respectiva. Desi este posibil sa nu detii acest nivel de performanta, si tu poti face fotografii de inalta calitate, daca tii cont de urmatoarele:

FOND

Probabil ca cel mai important considerent, dar totodata si cel mai putin luat in considerare, este fondul portretului. Orice fotografie care are ca centru de interes o persoana ar trebui sa utilizeze un fond subtil, care sa nu distraga atentia de la persoana. Intentia unei fotografii-portret este de a capta fata subiectului, asa ca asigura-te ca faci fotografiile astfel incat compozitia acestora sa nu implice diminuarea prevalentei acesteia.

In plus, atunci cand esti in curs de stabilire a culorilor, alege un fond care sa fie constituit in principal din culori ne-tipatoare, preferabil compacte. Din nou, principiul empiric este ca orice culoare care distrage atentia de la persoana este una importuna.

fotografii portret
Fotografie realizata de Philippe Roy

LUMINA

Lumina naturala trebuie sa fie folosita pentru fotografiile-portret, deoarece este mult mai oportuna captarii tonului pielii, cat si a intregii game de culori din care se compune subiectul. Aceste aspecte subtile nu pot fi surprinse bine cu blitzul. Cel mai bun moment pentru a face poza este in timpul zilei, afara, din moment ce la aceasta ora poti valorifica lumina soarelui la maximum.

Vei dori sa gasesti o locatie in care lumina soarelui cade pe obiect dintr-o parte. Daca faci fotografia cu soarele in spatele obiectului, nu va iesi frumos. Vei obtine doar o silueta a persoanei. In mod similar, nu face fotografii cu soarele batand in fata subiectului, sau te vei trezi cu culori distorsionate si cu supra-expunere.

BLURAREA

Primele doua sugestii sunt de departe cele mai importante, insa si aceasta este destul de utila. Problema este ca poate fi destul de spinoasa pentru cei care nu sunt experti. Aceasta tehnica implica blurarea detaliilor de pe fond. Ea va face obiectul sa para separat de fond, proiectat in afara, catre tine. Pentru a indeplini acest criteriu, ai nevoie sa iti pozitionezi camera la o profunzime a campului de mica adancime.

Pentru a face acest lucru, foloseste o lentila de zoom si fa-ti poza de la o distanta relativ mica sau cu o setare latita a aperturii (manual). Poate parea dificil, insa odata ce ai prins idea, va parea simplu. Daca acest lucru este posibil, cere unui expert sa te ghideze de-a lungul procedurii atunci cand o incerci prima data.

OCHII

Dintre toate trasaturile fetei, ochii sunt cei mai importanti pentru o fotografie-portret. Acest lucru se petrece deoarece ochii sunt cea mai buna cale de a transmite emotia. Chiar si o schimbare subtila in privire va reverbera in expunerea unor sentimente si emotii diferite.

Asigura-te ca i-ai centrat astfel incat fotografia ta sa reflecte toate aceste sentimente nemaipomenite pentru privitor. Daca incerci sa comunici o anumita emotie, ai putea dori ca subiectul sa se uite direct catre tine (adica la camera), sau intr-o parte, la un alt obiect. Pentru un portret traditional, spune-i subiectului sa se uite catre camera.

Daca detii un aparat de calitate inalta, si esti suficient de rabdator pentru a experimenta cu diverse fonduri, subiecte, atmosfere si stari, in mod sigur vei capata abilitatile necesare pentru a crea fotografii-portret de inalta calitate.


Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(20 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Dreamweaver XML StyleSheet SWF Fireworks MySQL XHTML Vista Flash Gimp Verilog Outlook Lightroom Action Script Ruby on Rails Java Powerpoint Excel JSON Javascript CSS AJAX SEO Sony Vegas Bridge Python Illustrator PHP HTML Swift 3D COREL DRAW Fotografie Photoshop RoR Word PSD
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software