E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Diverse (11)

GIF - JPG - PNG

17.05.2008
GIF - JPG - PNG

Cele mai importante diferente dintre formatele fotografiilor

Total vizualizari: 20681 20681 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 20 min 20 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  Photoshoptutorials.ws  
Autor:  Scott Frangos
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

Ce este mai exact acel zgomot al JPEG-ului? De unde vine el?

GIF-JPG-PNG

Poti observa o descompunere in imagine pe la margini unde arata sageata rosie, si in cercul rosu, unde compresia extrema a JPEG-ului a facut ca un grup de pixeli de aceeasi culoare sa se uneasca intr-un patrat mai mare pentru a salva din marimea fisierului.

Observa ca am exagerat cu compresia fisierului selectand la "0" calitatea de conversie. Este o setarea care niciodata nu va fi folosita in mod uzual. Poate doar de proba pentru a vedea cum se face compresia la maxim in JPEG.

Compara si PNG-24 cu JPEG si observa diferentele la un zoom de 500%.
Studiaza cele 4 imagini de mai sus cu atentie. In timp ce PNG-24 randeaza imaginea cat mai fidel cu originalul, fara introducerea de schimbari in modul in care pixelii sunt afisati, el taie din marimea fisierului pana la 26%.

In timp ce in partea de sus-dreapta, la o calitate de conversie de 35% reduce marimea fisierului pana la 2% fata de original. Totusi, unele defecte sunt aparente in imagine datorita metodei de compresie a formatului JPEG.

Asa ca solutia pentru o imagine mai buna si cu o marime cat mai mica, este sa crestem calitatea de conversie. S-a folosit ca exemplu 60% fiind o calitate destul de acceptabila in Photoshop. Aceasta imagine are mult mai putine defecte decat precedenta, si totul este de 16 ori mai mica decat originalul, si de 10 ori mai mica decat PNG-24.

Nota! Nu trebuie sa te ingrijorezi de slaba calitate a formatului JPEG. Este recomandat salvarea fisierelor originale in RAW, TIFF sau in formatul PSD (Photoshop) pentru a avea totusi o versiune cu fisierul in original. Salveaza apoi o versiune pentru web la o calitate optima. Si la calitatea 100%, JPEG salveaza fisiere de marimi mai mici fara a pierde vizibil din calitatea imaginii.

Compararea GIF, JPEG si PNG pe un logo si un background.
Acuma va fi prezentat care sunt diferentele dintre o imagine de tip logo sau o imagine de tip background. Priveste la optiunile formatului pentru logo, si vei observa de ce PNG-8 este o alegere buna in acest caz.

GIF-JPG-PNG

GIF-JPG-PNG

Ca urmator pas vom compara optiunile formatelor pentru o imagine de tip background.
Cateodata poate esti nevoit sa folosesti o imagine pe post de background. Aceste imagini ar trebui sa fie de o marime foarte mica si setate din CSS sa se repete pe tot cuprinsul paginii web. Alta optiune este de a folosi o imagine mare ca background si setat din CSS sa nu se repete. Acest lucru este recomandat sa se evite pe cat de mult posibil doarece se mareste foarte mult timpul de incarcare a paginii web.

GIF-JPG-PNG

Vom studia 2 formate de fisiere de marimi diferite care se folosesc pentru background. Unu de 60x45 px la 72dpi, si unu la 20 x 26 cm la 96dpi.

Analizeaza optiunile formatelor pentru un background de marime mica si un zoom de 200%.

GIF-JPG-PNG

Comparand toate formatele la 200%, poti observa ca nu sunt diferente majore intre fisiere. Alegerea potrivita ar fi JPEG la o calitate de 80% pentru ca iti salveaza 1 secunda in download, si stiti ca sunt mai multe indexate mai multe culori decat in GIF sau PNG-8.

Pentru o versiunea mai mare a background-ului ce alegere ar trebui facuta?

GIF-JPG-PNG

Inca odata versiunea JPEG pare cea mai convenabila, de aceasta data fisierul salvat la o calitate mai slaba si anume 30%. Observa ca se descarca cu 75% mai repede decat versiunile GIF sau PNG-8, plus ca sunt indexate mult mai multe culori decat 256.

Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
monolit25 monolit25 , Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 22:19
#1

foooooarte interesant tutorial ,am aflat multe.multumesc!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
6475
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
6355
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
6275
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
6155
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
5905
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Sony Vegas Fireworks Python JSON AJAX PHP Photoshop MySQL Verilog Illustrator Word HTML Powerpoint Lightroom Gimp XHTML CSS SWF Dreamweaver Excel Action Script Swift 3D Flash PSD Vista SEO StyleSheet Outlook Javascript Bridge RoR XML Fotografie COREL DRAW Ruby on Rails Java
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software