E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Fotografie

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Fotografie  /  Sfaturi tehnice (29)

Tehnici si stiluri in fotografia culinara

10.11.2008
Tehnici si stiluri in fotografia culinara

Majoritatea fotografiilor culinare din cartile de bucate si revistele de specialitate sunt facute in studiouri profesionale sau in restaurante, de catre un fotograf care lucreaza in colaborare cu un stilist culinar.

Total vizualizari: 11549 11549 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (8 voturi)   |   Timp necesar: 20 min 20 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Photo Magazine  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza
Acest tutorial a fost publicat in
Photo Magazine, septembrie 2008

Majoritatea fotografiilor culinare din cărţile de bucate şi revistele de specialitate sunt făcute în studiouri profesionale sau în restaurante, de către un fotograf care lucrează în colaborare cu un stilist culinar.

Fiecare fotografie este atent studiată, pregătită şi făcută. Uneori se întâmplă ca fiecare fel să fie gătit chiar şi de vreo zece ori, iar gradul de detaliu cu care lucrează stilistii culinari pentru a face mâncarea să arate perfect este uimitor.

Cea mai mare problemă atunci când fotografiezi mâncarea este că aceasta se topeşte, transpiră, se vestejeşte, se usucă, se zbârceşte, se decolorează sau se înconvoaie, aşa că încadrarea în timp este cheia reuşitei.

Numeroşi stilişti culinari folosesc mâncare adevărată, cu orice preţ; alţii întrebuinţează tehnici creative pentru a obţine fotografia perfectă(piure de cartofi folosit pentru a înlocui îngheţată într-o fotografie în timp ce se lucrează la reglarea luminilor).

Totuşi, cei mai mulţi dintre noi nu dispun de luxul de a lucra în compania unui stilist culinar şi de cele mai multe ori îţi vei asuma chiar tu acest rol. Fie că eşti acasă, fie că fotografiezi la restaurante, eşti întotdeauna tentat să îţi foloseşti intuiţia de moment şi creativitatea pentru a crea atmosfera perfectă şi pentru a-l transpune pe privitor în ea, fără a-l distrage.

Începutul în stylingul culinar nu este atât de dificil precum ai putea crede:

  • Poziţionează hârtii simple sau cu imprimeuri solide (disponibile în magazinele de decoraţiuni şi în papetării) ca fundal. Gândeşte-te la ce se potriveşte şi ce nu se potriveşte în ceea ce priveşte contrastul şi gamele de culoare. De asemenea, asigură-te că ai destulă hârtie pentru a acoperi în totalitate câmpul vizual.
  • Experimentează cu încadrarea în compoziţie a porţiilor, a aranjamentului general, a şerveţelelor, a ştergarelor, şi a feţelor de masă.  Aranjează masa cu tacâmuri, băuturi, şi chiar lumânări pentru a reda atmosfera dorită.
  • Dacă ai la dispoziţie mai multe subiecte-aliment (cum ar fi două duzini de brioşe din care să poţi alege), foloseşte numai cele mai frumoase exemplare. Un defect poate distruge o întreagă şedinţă foto.
  • Fructe acoperite de rouă, legume, şi pahare cu apă care creează condens - astfel, le faci să pară mai apetisante. Mâncarea care străluceşte stârneşte mai multă poftă decât cea cu un aspect mat, şi orice metodă care te ajută să îţi faci mâncarea să strălucească îţi va aduce o fotografie mai interesantă.
  • Una peste alta, dacă doreşti ca fotografiile tale să fie reproduse în reviste sau în ziare, acestea trebuie să aibă un aspect profesional. Unele publicaţii insistă să li se furnizeze  imagini TIF sau RAW, iar cea mai mare parte  a camerelor ieftine pur şi simplu nu sunt capabile de a fotografia în acest mod.


Aranjarea mesei

În afara unui fundal complet alb, este uşor de creat un aranjament  profesionist sau verosimil pentru fotografia culinară. Poţi vâna articolele din magazinele de tacâmuri şi să cumperi tot felul de farfurii, boluri, tacâmuri, şervete, pahare şi chiar beţişoare, ca suporturi pentru aranjamentul fiecărui fel de mâncare. Este uimitor cum îţi poţi face  masă obişnuită de bucătărie să arate ca un restaurant de lux, doar cu o simplă faţă de masă şi nişte elemente anexe.


Stilizarea mâncării

Înainte de a face vreo fotografie, aloca-ţi câteva minute cu stilizarea mâncării, pentru a-ţi asigură rezultate optime. Cea mai uzitata sugestie este aceea de a folosi ulei vegetal pentru a unge carnea, fructele de mare, legumele şi sălăţele, pentru a le face să sclipească.

Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   fotografia culinara,   photo magazine,   stilizarea mancarii,   close up,   fotografie tematica

Alte tutoriale Fotografie:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(8 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
Pustiu' , Marti, 18 Noiembrie 2008
#1

Cum sa te poti concentra la tutorial cand mintea iti fuge cu tot cu papile gustative la...imagini... :D. Bravo, foarte frumos!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8325
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8080
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7920
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7875
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7620
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
XHTML Outlook PHP MySQL Ruby on Rails Sony Vegas CSS Java SEO Photoshop Verilog Gimp SWF Powerpoint HTML Swift 3D Fotografie Python RoR Lightroom PSD Bridge Fireworks Excel XML JSON Dreamweaver StyleSheet Illustrator AJAX COREL DRAW Javascript Action Script Vista Flash Word
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software