E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Matlab

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII DEDICATE  /  Matlab  /  Diverse (9)

I. Realizarea graficelor - Interfata si instructiuni

19.12.2008
I. Realizarea graficelor - Interfata si instructiuni

Programul MATLAB iti ofera o gama larga de tehnici prin care datele se pot afisa in mod grafic.

Total vizualizari: 20461 20461 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (7 voturi)   |   Timp necesar: 30 min 30 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Mathworks.com  
Autor:  Mathworks.com
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 12 3 4 »
comenteaza printeaza

Folosirea tool-urilor si a codului MATLAB

Poti activa tool-urile de tip plotting pentru orice grafic, chiar si pentru unul creat prin folosirea comenzilor MATLAB. De exemplu, sa presupunem ca ai tastat urmatorul cod pentru a trasa un grafic:

t = 0:pi/20:2*pi;
y = exp(sin(t));
plotyy(t,y,t,y,'plot','stem')
xlabel('X Axis')
ylabel('Plot Y Axis')
title('Two Y Axes')

Acest grafic contine 2 axe y, prima pentru graficul de tip linie (albastru), si cea de-a doua pentru graficul format din linii verticale (verde). Cu ajutorul tool-urilor de tip plotting poti selecta orice obiect din grafic si ii poti edita proprietatile. De exemplu, adaugarea unei etichete pentru axa y care corespunde graficului trasat cu verde se realizeaza usor prin selectarea acelei axe din Plot Browser si setarea proprietatii Y Label in Property Editor (daca nu vezi textul, mareste fereastra pentru a o face mai inalta).Aranjarea mai multor grafice pe aceeasi figura

Poti afisa un anumit numar de axe intr-o figura prin selectarea layout-ului dorit din meniul Figure Palette. De exemplu, urmatoarea imagine iti arata cum sa afisezi 4 axe 2-D in aceeasi fereastra.


Selecteaza axele pe care vrei sa le folosesti pentru trasarea graficului. Ca si alternativa, poti folosi functia subplot pentru a crea mai multe axe.

Alegerea modului de desenare a graficului

Diferitele tipuri de grafice 2-D si 3-D sunt descrise in “Types of MATLAB Plots” din documentatia MATLAB Graphics. Aproape orice tip de grafice este descris si exemplificat de catre tool-ul Plot Catalog. Poti folosi aceasta optiune pentru a vizualiza diferitele modalitati de desenare, pentru a alege una care sa reprezinte cat mai bine variabilele selectate de tine si, in final, pentru a o aplica figurii curente sau unei figuri nou create. Plot Catalog poate fi accesat prin selectarea uneia sau mai multor variabile dupa cum urmeaza:

  • In Figure Palette da click dreapta pe o variabila selectata si, din meniul care apare, alege optiunea More Plots;
  • In browser-ul spatiului de lucru, da click dreapta pe o variabila selectata si alege More Plots din meniu, sau apasa butonul Plot selector si alege More Plots din meniul sau.


  • In editorul de variabile (Variable Editor) selecteaza valorile pentru care vrei sa trasezi graficul, da click pe Plot selector si alege More Plots din meniul sau.

Iconita butonului Plot selector reprezinta un tip de grafic si se schimba in functie de tipul datei pe care o selectezi. Ea este dezactivata daca tipul datelor selectate nu este numeric, sau nu a fost selectata nici o variabila. Urmatoarea imagine iti arata cum poti deschide Plot Catalog din Figure Pallette:


Dupa ce selectezi un mod de desenare si dai click pe Plot sau Plot in New Figure, intr-o fereastra noua se va deschide Plot Catalog-ul, avand variabilele selectate pregatite pentru trasarea graficului. Cu ajutorul campului Plotted Variables, poti inlocui variabilele selectate initial cu alte nume de variabile sau expresii MATLAB

Pagina:
« 12 3 4 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Matlab:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(7 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
georgian1716 , Duminica, 26 Mai 2013, ora 04:53
#1

Buna ziua! Stie cineva cum ma pot conecta la o baza de date (Excel) din interfata grafica a matlabului? Multumesc anticipat!

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Ruby on Rails AJAX Python Excel Gimp Fireworks JSON COREL DRAW Powerpoint Photoshop XML Verilog Flash SEO Javascript Word Illustrator Outlook Dreamweaver RoR Vista Bridge Sony Vegas XHTML Java Lightroom CSS MySQL Action Script HTML Fotografie Swift 3D PHP SWF PSD StyleSheet
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software