E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale MS Excel

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII BUSINESS  /  MS Excel  /  Introducerea datelor (5)

Cum sa creezi un simplu scenariu "dar daca" ... in Excel

26.06.2008
Cum sa creezi un simplu scenariu

Microsoft Excel dispune de o functie deosebit de utila, numita Scenarios, care iti permite sa schimbi informatii privind variabile in celule ce afecteaza rezultatele finale ale unei formule in cateva minute si pregateste rapoartele in functie de scenarii instantaneu

Total vizualizari: 19180 19180 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (3 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  www.barrelofcrafts.com  
Autor:  Barrel Of Crafts
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Microsoft Excel dispune de o functie deosebit de utila, numita Scenarios, care iti permite sa schimbi informatii privind variabile in celule care afecteaza rezultatele finale ale unei formule in cateva minute si care pregateste rapoartele in functie de scenarii instantaneu. In acest tutorial, iti voi arata cum se foloseste functia Scenario in cativa pasi simpli si rapizi.

Vom folosi datele unei companii fictive numite Happy Tummies. Tu esti managerul de instruire din cadrul birourilor firmei, iar superiorul tau, directorul de Instruire si Dezvoltare ti-a cerut sa pregatesti un raport care compara costurile unui atelier de instruire a clientilor, propuse de patru vanzatori. Deja ai pregatit un raport pentru vanzatorul initial, despre care ti s-a comunicat ca a fost ales de catre companie pentru a elabora materiale pentru training si pentru a conduce sedintele de training.

Asa ca acum ai nevoie sa adaugi aceste date de ultima ora si sa le confrunti cu cele pe care deja le-ai creat. Acesti trei vanzatori practica costuri diferite pe cursant si pe numarul total de cursanti care urmeaza atelierele de instruire. Aceastea sunt datele care vor varia. De asemenea, este nevoie sa pregatesti un raport care prezinta aceste cifre pentru a-l inainta echipei de management si astfel sa se poata face o optiune finala pentru unul dintre vanzatori.

Datele celor patru vanzatori, necesare tutorialului:

Vanzator || Cost

Eureka To Go
# de cursanti= 20
Cost pe Cursant= 80 dolari

LLX Learning
# de cursanti= 25
Cost pe Cursant= 125 dolari

Jimenez Associates
# de cursanti= 30
Cost pe Cursant= 100 dolari

Mc-Graw Learning Specialists
# de cursanti= 25
Cost pe Cursant= 115 dolari

1. Du-te la Start>Programs>Microsoft Office> Excel pentru a deschide aplicatia. Apoi, du-te la Start>New pentru a deschide o noua foaie de calcul. Du-te in File>Save as si salveaza noul fisier, dandu-i un nume care are legatura cu ceea ce faci.

Excel

2. Acum introdu datele vanzatorului original (Eureka To Go) in foaia de calcul, ca in imaginea de mai jos. Introdu datele si formatul dupa nevoie. Introdu titlul "Total Cost" in celula A1, apoi introdu formula "=B3*B4" in celula B5 si da Enter. Costul total rezultand din # de cursanti de inmultit cu costul pe cursant va aparea. Aceasta este formula care ramane constanta, insa pentru urmatorii pasi iti voi arata cum sa schimbi rapid datele din celulele etichetate "# de cursanti" (A3) si "Cost Pe Cursant" (A4) si sa salvezi aceste informatii.

Excel

3. Du-te la Tools>Scenarios si selecteaza aceasta functie.

Excel

4. Va aparea o fereastra pop up, numita "Scenario Manager". Da click pe butonul "Add" pentru a crea primul scenariu.

Excel

5. Va aparea o fereastra pop up etichetata "Add Scenario", iar aici vei introduce mai intai informatiile initiale (originale) pentru a crea un scenariu pentru ele (Eureka To Go - # de cursanti=20 si cost pe cursant=80 dolari.) Sub "Scenario Name" introdu numele vanzatorului, sub "Changing Cells" (schimbarea celulelor) selecteaza celulele in care informatia va varia, mai exact celulele B3 si B4 (# de cursanti si cost pe cursant), si, in sfarsit, sub "Comments" introdu din nou numele vanzatorului - aici poti adauga o scurta descriere a scenariului, insa incadreaza-te in termeni simpli- pentru a te concentra pe scopul acestui tutorial, vom introduce numele vanzatorului. In continuare, verifica de doua ori ca optiunea "Prevent Changes" (preintampina modificari) sa fie bifata si da OK.

Excel

6. Acum, va aparea o alta fereastra pop up, numita "Scenarios Values" (valorile scenariilor), iar aici vei introduce valori pentru celulele ce se vor schimba, insa, avand in vedere ca acesta este un scenariu pentru informatiile initiale (originale), asigura-te numai ca valorile pentru Eureka To Go (celula B3=20 si celula B4=80 dolari) sunt completate, si da OK. Tocmai ai creat primul scenariu, in cateva minute. In urmatorii pasi, vei repeta pasii 5 si 6 si vei crea inca trei scenarii suplimentare pentru cei trei vanzatori ramasi.

Excel

7. Du-te la Tools>Scenarios, da click pe butonul "Add" din "Scenario Manager." Acest al doilea scenariu va fi pentru vanzatorul LLX Learning - te rog, foloseste datele furnizate la inceputul acestui tutorial. Sub "Scenario Name" (numele scenariului) introdu numele vanzatorului, sub "Changing Cells" selecteaza celulele pentru care informatia va varia, mai exact celulele B3 si B4 (# de cursanti si cost pe cursant), si, in sfarsit, sub "Comments" introdu din nou numele vanzatorului, verifica bine ca optiunea "Prevent Changes" (preintampina modificari) sa fie bifata, apoi da click pe OK. In continuare, va aparea inca o fereastra pop up, numita "Scenarios Values" (valorile scenariilor), iar aici introdu valorile pentru celulele care se vor schimba (B3=25 si B4+125 dolari), apoi da click pe OK. Tocmai ai creat cel de-al doilea scenariu - LLX Learning.

Excel

Excel

Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale MS Excel:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(3 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
raymond , Marti, 10 Martie 2009
#1

pot folosi scenarii pentru urmatorul caz : cind in celula B2 introducem valoarea 5 , intervalul de celule C7:V7 sa fie identic cu intervalul AC7:AV7. Cite asfel de conditii suporta o celula ( cind B2 = 6 sa se intample asta , cind B2=7 sa se intample astalalta ,...si asa mai departe ). Deci sa punem celulei B2 conditii pentru valori de la 1 la 20 de exemplu , de fiecare daca intervalul C7:V7 sa contina alte valori(care sunt scrise dinainte in alt tabel AC7:AV7, AC8:AV8, ETC) ?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Bridge SEO Lightroom Ruby on Rails JSON Verilog StyleSheet Action Script MySQL Powerpoint HTML CSS Fotografie Word Dreamweaver PHP XHTML Photoshop Sony Vegas RoR Javascript Swift 3D Vista Gimp XML Flash Illustrator PSD Python AJAX Excel SWF Java Fireworks Outlook COREL DRAW
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software