E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale MS Excel

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII BUSINESS  /  MS Excel  /  Introducerea datelor (5)

Cum sa creezi un simplu scenariu "dar daca" ... in Excel

26.06.2008
Cum sa creezi un simplu scenariu

Microsoft Excel dispune de o functie deosebit de utila, numita Scenarios, care iti permite sa schimbi informatii privind variabile in celule ce afecteaza rezultatele finale ale unei formule in cateva minute si pregateste rapoartele in functie de scenarii instantaneu

Total vizualizari: 19181 19181 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (3 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  www.barrelofcrafts.com  
Autor:  Barrel Of Crafts
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza

8. Du-te la Tools>Scenarios, da click pe butonul "Add" din "Scenario Manager." Acest al treilea scenariu va fi pentru vanzatorul Jimenez Associates - te rog, foloseste datele furnizate la inceputul acestui tutorial. Sub "Scenario Name" (numele scenariului) introdu numele vanzatorului, sub "Changing Cells" (schimbarea celulelor) selecteaza celulele unde informatia va varia, celulele B3 si B4 (# de cursanti si cost pe student), si, in sfarsit, sub "Comments" introdu din nou numele vanzatorului, verifica de doua ori daca optiunea "Prevent Changes" (preintampina modificari) sa fie bifata, si da click OK. In continuare, va aparea o noua fereastra pop up, numita "Scenarios Values" (valorile scenariilor); introdu aici valorile pentru celulele care se vor schimba (B3=30 si B4=100 dolari), si da click pe OK. Tocmai ce ai creat al treilea scenariu - Jimenez Associates.

Excel

Excel

Nota: pe masura ce creezi noi scenarii, informatiile din celulele B3 si B4 se vor schimba in functie de fiecare scenariu, si poti vizualiza noile rezultate totale pe foaia ta de calcul imediat dupa ce adaugi scenariul.

9. Du-te la Tools>Scenarios, da click pe butonul "Add" din "Scenario Manager." Acest al patrulea scenariu va fi pentru vanzatorul Mc-Graw Learning Specialists - te rog, foloseste datele furnizate la inceputul acestui tutorial. Sub "Scenario Name" introdu numele vanzatorului, sub "Changing Cells" selecteaza celulele in care informatia va varia, celulele B3 si B4 (# de cursanti si cost pe cursant), si, in sfarsit, introdu din nou numele vanzatorului sub "Comments", verifica bine ca optiunea "Prevent Changes" (preintampina modificari) este bifata, si apoi da click pe OK. In continuare, iti va aparea o noua fereastra pop up numita "Scenarios Values" (valorile scenariilor); introdu aici valorile corespunzatoare celulelor care se vor schimba (B3=25 si B4=115 dolari), si apoi da click pe OK. Tocmai ti-ai creat ultimul scenariu - Mc-Graw Learning Specialists.

Excel

Excel

10. Acum, daca te duci la Tools>Scenarios si deschizi "Scenario Manager" meniu-fereastra pop-up, vei putea vizualiza toate cele patru scenarii aranjate intr-o lista realizata dupa numele vanzatorului. Acum, pentru a lista rapid un raport care sa prezinte toate cele patru scenarii cu sumele lor totale, da click pe "Summary" - vei avea optiunea de a crea un raport pivot table, insa, in vederea obiectivelor acestui tutorial, si pentru a nu complica lucrurile, voi afisa raportul sumar - te voi familiariza cu capacitatile raportului pivot table intr-un alt tutorial, special dedicat acestuia.

Excel

11. Apoi, va aparea o fereastra a pop up numita "Scenario Summary"; selecteaza "Summary Report" si sub celulele de rezultat, selecteaza celula sau celulele pe care doresti sa le vezi in raportul succint. Vom selecta celula B5- "Total Cost", din moment ce dorim sa comparam sumele totale ale costurilor tuturor vanzatoriilor, si dam click pe OK.

Excel

12. Raportul sumar va arata precum imaginea de mai jos. Acum, pentru a simplifica raportul si mai mult inainte de a-l lista, vom ascunde coloanele E si C tragand de coloana F inspre coloana B.

Excel

13. In sfarsit, du-te in File>Page Setup si selecteaza modul de vizualizare "Landscape" (panorama), apoi du-te in File>Print Preview pentru a vizualiza raportul inainte de a-l lista - ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos. Daca esti multumit de aspectul sau, mergi mai departe si printeaza-l.

Excel

Daca ti-ai cronometrat timpul in care ai realizat acest tutorial, ai vazut ca intr-adevar timpul necesar este de ordinul minutelor pentru a realiza scenarii, odata ce te-ai familiarizat cu acesti pasi.

Pagina:
« 1 2
comenteaza printeaza
Alte tutoriale MS Excel:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(3 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
raymond , Marti, 10 Martie 2009
#1

pot folosi scenarii pentru urmatorul caz : cind in celula B2 introducem valoarea 5 , intervalul de celule C7:V7 sa fie identic cu intervalul AC7:AV7. Cite asfel de conditii suporta o celula ( cind B2 = 6 sa se intample asta , cind B2=7 sa se intample astalalta ,...si asa mai departe ). Deci sa punem celulei B2 conditii pentru valori de la 1 la 20 de exemplu , de fiecare daca intervalul C7:V7 sa contina alte valori(care sunt scrise dinainte in alt tabel AC7:AV7, AC8:AV8, ETC) ?

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Verilog JSON RoR Dreamweaver Fotografie HTML Gimp Ruby on Rails Flash PHP XHTML Powerpoint Vista Fireworks Action Script SEO StyleSheet PSD CSS XML Sony Vegas Python Illustrator Bridge SWF Outlook Javascript Lightroom Photoshop MySQL Swift 3D AJAX Excel Java COREL DRAW Word
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software